Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
extra je mast bolja od zejtina samo da nije onako uzegla ne znam u cemu je fora sto je takva nekad,cekam jednu prijateljicu da mi donese kaze proverena

uzmi slaninicu za topljenje....ima da vidis sta je mast i da dobijes nesto malo cvaraka.

vidi ove sa ljisa sto su zaspamovali :roll:jel ti domacice vidis da ti tema puca od seksa? :lol:

vidi ove ... cim nema neizdrza ... ode mas' u propast :D

Sex je neizostavan zacin hrani ... ili je hrana sexu :think:
Nesh tako ... ali jedno bez drugog neide .... kao hrana bRez soli

...jos si ti mlada ... naucices ... uzmi i ti plajvaz i olovku ... danas delim besplatne savete :telefon:

@ ;)

pohovano belo meso i salata ... inspiracija nula

piletina sa spanacem, pravila pre par dana i danas opet
Pogledajte prilog 261018

uzgred, ova piletina sa bundevom deluje zanimljivo, jel moze recept?

od namjernica danas sam imala: piletinu , crveni luk, ceno bijelog luka, celer, mrkvu, bundevu, persun, temeljac,bijelo vino,sol,zacini. (nekad kombinujem paprike,tikvice,patlidzan zavisno sta imam u frizideru:))
dok sam zagrijavala wok i ulje (koristim ulje od kostica grozdja , izrezala sam piletinu na trakice. ubacila je u vruc wok. smanjila vatru, i pekla najviše 7-8 minuta uz povremeno miješanje. malo sam podlila pilecim temeljcem i vrlo malo bijelog vina. Izvadila meso van i pokrila ga.

na tanke rezance narezala veliku glavicu luka , mrkvu, celer,persun(korijen + list), bundevu.

narezano povrce zacinila i ubacila u wok na masnocu koja je ostala od pecenja piletine i pekla sljedecih pet minuta uz neprestalno mjesanje. sto krace to bolje. na kraju sam vratila piletinu, dobro promijesala i ostavila u vrucem woku.

Poslednja izmena:
Mali dodatak mojih saveta for today :mrgreen:
Za kinesku hranu koja sadrzi meso i ide na vok

Pilece belo , junetina , teletina ....sto god ... obicno poluzamrznuto secem na trakice i male komadice
Stavim u ciniju tako iseceno
dodam soja sos ,
malo meda ,
soli malo jer je soja slana ,
malo konjaka ili slicnog alkohola u nedostatku rizine rakije
kasicicu gustina

izmesati i ostaviti da malo odstoji da upije .... i povrce i meso uvek sve pecem u voku odvojeno i tek na kraju spajam :)

Pilece belo , junetina , teletina ....sto god ... obicno poluzamrznuto secem na trakice i male komadice
dodam soja sos ,
malo meda ,
kasicicu gustina

izmesati i ostaviti da malo odstoji da upije .... i povrce i meso uvek sve pecem u voku odvojeno i tek na kraju spajam :)

to sam zaboravila navesti, obavezno mariniram piletinu.

dodam soja sos ,
malo meda ,
kasicicu gustina

jos je bolje ako meso pospes s malo soja sosa i tako ga uvaljas u gustin....
med uvek na kraju dodajes preko mesa i povrca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back