Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

:))))))) Али и чачкалице, браво, бре, домаћини лол..

Оно доле, са јајима горе, као пита, шта је, дај рецепис. Узми од баке, маме, тетке, проследи. Хвала лепо.
Друга фотка.

to su ti bre pihtije sa jajima

Мислиш? Онда нећу, нисам љубитељ пиКтија, мада су ове баш меснате и фине.
Ја мислио оно на к, а ебига сад кад бих се сетио како се зове. Изгледа као колач, горе има запечено, као нека џигерњача, али није то. Можда зна Ива.
Ако не, нема везе.

Ја ћу увече да правим вечеру. На пример запечене макароне са сиром.

Мислиш? Онда нећу, нисам љубитељ пиКтија, мада су ове баш меснате и фине.
Ја мислио оно на к, а ебига сад кад бих се сетио како се зове. Изгледа као колач, горе има запечено, као нека џигерњача, али није то. Можда зна Ива.
Ако не, нема везе.

Ја ћу увече да правим вечеру. На пример запечене макароне са сиром.

krvavica?

sta fali pihtijama..
to ti je cist kuvani ribic svez i dimljen, sa svinjskim usima i nogicama..sve lepo ocisceno..cista krtina i beli luk zaliveni vodicom u kojoj je kuvano :zjede:

Можда зна Ива.

:lol: kavurma ? ... Mada bi ja rekla da je neki mesni rolat pravljen u drugacijem obliku radi secenja ... cekamo pilence

Izmena , malo bolje sam pogledala ... ipak ce mozda biti neka vrsta pihtija :think:

nemoj sliku molim te, nemoj sliku molim te, nemoj sliku molim te :sad2:

DAVAJ SLIKU DOMACICE :worth:.... a ovi debeli nek zasiju usta i probuse kasiku :mrgreen:

@ becarac ..... pored sremskog sira i svezeg leba sa debelom korom , onako brat bratu ... duzne pola metra :heart:

Poslednja izmena:
Ко колач, бре.
Није крвавица, а није ни кавурма. Изгледа као лења пита, доле је џига и изнутрице, горе је запечено јаје, на пример.
То је правила мама мог дуга, али нема је више, сад баш да га зовем и питам баш сада, мало фрикасто би изгледало.
Није хитно, то вам је неко срБско предјело, али га ретко ко данас прави.
ЗнаЋи, нема везе-чекамо Лепи. можда нису пиКтије.

Ко колач, бре.
Није крвавица, а није ни кавурма. Изгледа као лења пита, доле је џига и изнутрице, горе је запечено јаје, на пример.
.
aaaa ... mislim da znam nasta mislis , iskopacu ti recept ... a da niie isla i maramica i crevca ? ;)

ovo su ipak neke pihtije , nije tu nista zapeceno , jaja su unutra u zeliranom

uuuu ... kolika slika , neznam da je smanjim :(

mozete da birate, ocete sa slatkim il sa slanim :):p
obicno pravim pola mere al sad napravih celu, nek ide zivot :lol:

259874_4712281043522_2128707980_n.jpg

533840_4712282603561_161805414_n.jpg

Ко колач, бре.
То је правила мама мог дуга, али нема је више, сад баш да га зовем и питам баш сада, мало фрикасто би изгледало.
Није хитно, то вам је неко срБско предјело, али га ретко ко данас прави.
ЗнаЋи, нема везе-чекамо Лепи. можда нису пиКтије.

to je moja baba zvala droba..
kad zakolju prase za slavu, onda sve iznutrice sitno iseckaju i izdinstaju na luku..dodavali su i mlevenu papriku i beli luk..iznutrice su dinstali na svinjskoj masti i onda su kad se dobro izdinsta izlivali u posude..odozgo redjali naseckana obarena jaja..i kad se ohladi, sekli su na kocke i sluzili za predjelo..
nikad to nisam mogla da jedem jer mi je strasan miris bio dok se kuvalo :sad2:

to je moja baba zvala droba..
kad zakolju prase za slavu, onda sve iznutrice sitno iseckaju i izdinstaju na luku..dodavali su i mlevenu papriku i beli luk..iznutrice su dinstali na svinjskoj masti i onda su kad se dobro izdinsta izlivali u posude..odozgo redjali naseckana obarena jaja..i kad se ohladi, sekli su na kocke i sluzili za predjelo..
nikad to nisam mogla da jedem jer mi je strasan miris bio dok se kuvalo :sad2:
Запамтио бих да је дроба, тај назив.
Нисам сигуран да је то. Нису барена јаја, баш се ухвати фина корица. Можда и нису јаја, а ко би то сад знао, али шта би друго било.
Редовно сам се давио у томе, много ми се допадало.

Запамтио бих да је дроба, тај назив.
Нисам сигуран да је то. Нису барена јаја, баш се ухвати фина корица. Можда и нису јаја, а ко би то сад знао, али шта би друго било.
Редовно сам се давио у томе, много ми се допадало.

pa korica se uhvati od masti i kuvanih iznutrica..crevca, bela i crna dziga, bubrezi, srce :sad2: sve!

ja znam da neki hurku (dzigernjacu) stavljaju u tepsije pa seku, moji to u creva stave
msm ja to ne jedem jer ne volim, al oni obozavaju
ja od tih stvari volim ono suvo meso cisto kao sunka, pecenica, a od tih mlevenih i tako toga, kobaje i kulen i cao :D

p.s. dragi je jeo sa slatkim, ja sa slanim, kupio nesto kao premaz od brusnica u dm, pa jeo s tim.... ja preferiram slanise :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back