dive
Legenda
- Poruka
- 61.253
Extra, extra, probaću. Hvala, Dive![]()
sta se grlis?
a gde je ono - taman cu da napravim, pa da dodjete i probate kad vec imam toliko jogurta?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Extra, extra, probaću. Hvala, Dive![]()
Znas da ne delim tvoje odusevljenje, ja samo pravim a ne mogu ni da probam, ali recept po kome pravim podelicu sa tobom.vidi jepa daj recept!!!!

Evo Affro se setila: skuvas tako zajedno sa pakovanjem jogurt;potopis u vecu serpu, u hladnu vodu i zagrevas do kljucanja, kad prokljuca otavis 10 minute da se kuva, a onda sklonis da se sve ohladi, postepeno tako u serpi zajedno sa vodom. Kad se ohladi, onda otvoris tetrapak, sipas u cedaljku da se lepo ocedi sir koji se dobio. Onda mozes u zamrzivac, pa iskoristis kad ti zatreba.
A koliko je to - meni dovoljan litar za kolicinu sira koja je potrebna za normalan recept kolaca.
nisi zaboravila.
Pogledajte prilog 260592
Znas da ne delim tvoje odusevljenje, ja samo pravim a ne mogu ni da probam, ali recept po kome pravim podelicu sa tobom.
Potrebno:
Za koru
- 300 gr mlevenog plazma keksa
- 100 gr putera (maslaca)
- 150 ml mleka
(Pravim i bez mleka, ali onda vise maslaca)
Za krem
- 500 gr posnog sira (ja stavim i manje)
- 2 čaše slatke pavlake
- 200 gr šećera
- 30 gr želatina
- 30 gr šećera od vanile
Preliv: (modificiranje dozvoljeno):
- 1 kg voća, smrznuto ili sveže (višnje, jagode, kupine, borovnice)
- 200 gr šećera
- 30 gr želatina
Zelatin za krem je onaj koji se ostavi da nabubri, pa se zagrevanjem istopi i onda ubaci u krem.
A za preliv je onaj koji se rastopi u vodi, bude u tecnom stanju, pa se zagrevanjem zajedno sa vocem zgusnjava i onda izlije preko kolaca.
Pa da zeno, ja umesto ovog kupljenog sira napravim od jogurta sir. A ovaj recept sam nasla kao najbrzi, i bas me briga kakav je (ne jedem) ali muz kaze da mu je odlican.ja sam mislila da ti pravis jogurtni ciz..
moj recept je lepsi, nemoj da se ljutis..jer kad stavljam sir i pavlaku, ne volim zelatin u kremu..
al akad se taj beli deo pravi sa jogurtom, mora zelatin..

Pa da zeno, ja umesto ovog kupljenog sira napravim od jogurta sir. A ovaj recept sam nasla kao najbrzi, i bas me briga kakav je (ne jedem) ali muz kaze da mu je odlican.
A naravno da moze i bez zelatina, zavisi ko kakvu strukturu kreme voli.
I moze kisela pavlaka, ali posto sir od jogurta vec ima tu kiselkastu notu, onda kontam da je bolje slatka.
moji su sisali u devetom mesecu po 45 minuta u cugu, a i po dva sata narocito posle ponoci
Ja ne razumem ovaj post?
juuuuuuuumoje bebe su sisale sisu i po 45 minuta. ponekad nocu su znale i po dva sata da drze sisu u ustima i da pritom spavaju
jasnije?
)Неће да прави чизкејк, иако сви волимо. Као, то је просто, џиберски колач, свашта...

moji su sisali u devetom mesecu po 45 minuta u cugu, a i po dva sata narocito posle ponoci

Čini ti se čičak. Pisala je pre neki dan da non stop hoće da sisa, da je ceo dan priključen na dojku.
Nego, živi sama, nema nikog iznad glave da joj diže tenziju pitanjima da li je gladan, žedan, ima grčeve, nema grčeve, vrućina mu je, hladno mu je...i slično. Pa se ona organizuje prema svom detetu i mnogo toga uspeva da uradi.
@tema - rolovana piletina i pire krompir. Kolača nema, u tortama sam preko glave.
hvala:*
danas imamo 3 nedelje i 5 dana
on je jedna dobrica, sisa, spava, zaplace kada ga nesto muci, msm, kao i svaka druga beba valjda)))
a prezivesmo i taj skok u razvoju gde je zaista zeleo samo i iskljucivo da sisa
super funkcionisemo, ali ima mnogo istine u tome sto kaze domacica....
moja mama je otisla posle nedelju dana svojoj kuci jer je uvidela da nam ne treba....
i bolje, zaista je najlepse kada ste sami, sve stignete pa i da uzivate u samo vasim trenucima
cak nam je i tata nekad visak
ja sam dosta smirena, stalozena, nigde ne jurimo, ne zurimo, sve stizemo, polako..... i tako... mislim da se tako mnogo vise stigne nego kad je covek u grcu....
msm, da bebac to oseti i da mu prenosimo deo nase smirenosti...
naravno da ko i svaka mama i ja nadjem uvek nesto o cemu cu da brinem, ali to su sve neke sitnice uglavnom
u principu, meni je ovo zaista najlepsi deo zivota i kao sto rekoh dragom, mogla bih ovako jos desetoro da rodim![]()
To je ziva istina.
Kako sam se ja samo zaebala
Ja svima savetujem da budu sami sa bebom...
Mi ni sad nismo sami... tata je uvek tu... i uglavnom je super 90% vremena... ali onih 10% ume da me izludi...
Kas smo nas dvoje sami on npr.spava i pre i popodne... nekad dva sata... a kad je tata tu uzas...
On npr.spava oko 9 ujitru pola sata, evo sad je pola 11 on jos nije odspavao...i ajd sto nije odspavao.. nego nece da jede kad je pospan pa onda odlazem rickanje pa ceo ritam poebem... nikakav red nemamo kad je on kuci... Zato sve mame: oterajte sve kici i same sa bebom
tema: za danas imamo pasulj... kuvala sveki... a imam i piletinu izvadjenu pa cu nesto napraviti... juhu nemam, ne mora se svaki dan... Skuvacu iz kesice ako se bude bas jelo nekom
Iz kog razloga?
Nije bas normalno da beba u 9-om mesecu sisa 45 min? A kamoli dva sata... (mada i ja nekad zaspem dok on sisa... nemam pojma koliko cicka)
Nego kakve to ima veze sa temom? To nikako da povezem?

Pa ja ne nadjoh taj moj post. mislila sam da je izbrisan.
Ok.
Tema: juha skuvana sinoc...
bataci i karabataci i krilca u marinadi, icice u kesu i okolo krompiri sa senfom pa u rernu...
I pilece belo sam sinoc iseckala na kockice pa u kesu i m.ulje i zacini... pa cu i to baciti na tiganj... dodati kukuruz i voala...
Mama pravi nesto slatko... Paketice sa jabukama
dolaze nam brat i njegovi...![]()
odustala,ima svinjski but da zavrsi u slatkom kupusu
a kineski u salati, svezoj

ti kad mu ga das po kupusu, das mu ga za sve pare..
kuvani kupus i kupus salata![]()

Taj kineski iseckaš pa napraviš neku kinesku klopu i pred kraj ubaciš , samo malo da svene.