Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ко колач, бре.
Није крвавица, а није ни кавурма. Изгледа као лења пита, доле је џига и изнутрице, горе је запечено јаје, на пример.
То је правила мама мог дуга, али нема је више, сад баш да га зовем и питам баш сада, мало фрикасто би изгледало.
Није хитно, то вам је неко срБско предјело, али га ретко ко данас прави.
ЗнаЋи, нема везе-чекамо Лепи. можда нису пиКтије.

To jeste vrsta kavurme. Pravila ju je pokojna mi bakuta. Od sitno seckanih i u 10 voda opranih svinjskih crevca i usitnjene svinjske džigerice. Zaliva se jajima i mlekom.

jesu li ti ovo pihtije na drugoj?
koji ti je ovo kolacitj na poslednjoj :)

Esterhazi torta.

pile,lepo je ukrasen kolac
ja po tradiciji vec sto godina pojedem ruzu,koja je simbol ljubavi
za proslu slavu mi je mama rekla aman dete,dokle ces se vise zaljubljivati,daj to detetu
i ja nisam dala:rumenko:

Ja pojedem knjigu a moja mamuška prevrće očima u fazonu "crno dete, zar ti nije dosta knjiga". Kolač je njenih ruku delo. Ukrase je pravila tetka a moj doprinos su salate (švedska i "crvena"), slane torte i slane korpice.

Evo ih pogačice, po fazama.Testo, koje je naraslo do ludila

501og6.jpg

u tepsiji, čekju da se ugreje rerna

dvhelj.jpg

ispečene

30j2uft.jpg

i spremne za klopu

2e50269.jpg

Jel ovo s čvarci?
Ili su slatke
meni liče na kupus kifle

To ej droždina, ono što ostane na dnu kante kada se potroši mast.

ne bih da se mesam, ali zar pogacice nisu okrugle? :think:

:mrgreen:

Ja mislila ti mašinac, kad ono...

Kada budu okrugle, onda ima puno okrajaka koji kada se premese, nikada ne mogu da budu meki i da se listaju kao ove na slici. Zato sam ja patentirala ovakve pogačice s droždinom.

Sinoć sam pravila krofne, pa reko da pošaljem slike dok još "mrdam":

P.S. Trenutno pečem pitu od sira i jogurta sa heljdinim korama... Ode litra jogurta ;) I sigurno 500-600 ml uz pitu. Pokušaću večeras i čiz da napravim, ako mi muž dozvoli, uplašio se zbog mog niskog pritiska, pa mi brani da radim po kuhinji. Duša :heart:

:bye:

danas riba ,orada i crni rizot od sipe....dobro sam polizala prste,bilo je predobro.
cetvrtkom dolazi svjeza riba, pa ga zovem riblji dan. (sve sto pliva,gmize, puze u moru i rijeci volim) .:zjede:
za dorucak namaz ( od tahina i meda) na dvopeku uz zeleni caj. od voca jedan nar(divlji) i dvije mandarine.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back