Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
promena plana
skuvan pirinac i ispecena snicla od belog mesa ya ovo malecno
do pola cetiri dok ne dodju odrasli muskici valjda ce curka da posustane
a ja cu gospodski za 10 min kod mojih na kelj i skusu
jes da meni to ne ide,ali moji kazu da sam debela :(
bas bi kelj legao uz meke masne kobaje

promena plana
skuvan pirinac i ispecena snicla od belog mesa ya ovo malecno
do pola cetiri dok ne dodju odrasli muskici valjda ce curka da posustane
a ja cu gospodski za 10 min kod mojih na kelj i skusu
jes da meni to ne ide,ali moji kazu da sam debela :(
bas bi kelj legao uz meke masne kobaje

kazi ti njima da to nije od visla hrane, nego od manjka seksa..

hvala :) :*
danas imamo 3 nedelje i 5 dana :)
on je jedna dobrica, sisa, spava, zaplace kada ga nesto muci, msm, kao i svaka druga beba valjda :))))
a prezivesmo i taj skok u razvoju gde je zaista zeleo samo i iskljucivo da sisa :)

super funkcionisemo, ali ima mnogo istine u tome sto kaze domacica....
moja mama je otisla posle nedelju dana svojoj kuci jer je uvidela da nam ne treba....
i bolje, zaista je najlepse kada ste sami, sve stignete pa i da uzivate u samo vasim trenucima
cak nam je i tata nekad visak :mrgreen:

ja sam dosta smirena, stalozena, nigde ne jurimo, ne zurimo, sve stizemo, polako..... i tako... mislim da se tako mnogo vise stigne nego kad je covek u grcu....
msm, da bebac to oseti i da mu prenosimo deo nase smirenosti...

naravno da ko i svaka mama i ja nadjem uvek nesto o cemu cu da brinem, ali to su sve neke sitnice uglavnom

u principu, meni je ovo zaista najlepsi deo zivota i kao sto rekoh dragom, mogla bih ovako jos desetoro da rodim :)

Bokice, super je što si se tako lepo organizovala i što se, pre svega, dobro osećaš i imaš snage i volje za bavljenje kulinarstvom. I što je momak dobar, što lepo napreduje i ne pravi probleme. Sve je to povezano. Ti si smirena, pozitivna, ne dramiš, pa se sve to prenosi i na bebana. I najbolje tako, da ste sami i da vam niko ne diže tenziju i ne kvari ritam. Kad već može tako. Ne mogu svi.
Mada sam ja priželjkivala da se malo duže izležavaš i da nam ne stavljaš stalno slike divnih jela, koja ja odmah poželim da pravim. Kao sad onaj kolač s jabukama. :) Ne misliš uopšte na nas koji treba da vodimo računa o kg. :zag:

Koliko bi to bilo čiz kejka od 9 l jogurta. !? :) Izvinjavam se što sam upala izmedju pitanja i odgovora
Jel može u zamrzivač neka količina.
Evo Affro se setila: skuvas tako zajedno sa pakovanjem jogurt;potopis u vecu serpu, u hladnu vodu i zagrevas do kljucanja, kad prokljuca otavis 10 minute da se kuva, a onda sklonis da se sve ohladi, postepeno tako u serpi zajedno sa vodom. Kad se ohladi, onda otvoris tetrapak, sipas u cedaljku da se lepo ocedi sir koji se dobio. Onda mozes u zamrzivac, pa iskoristis kad ti zatreba.
A koliko je to - meni dovoljan litar za kolicinu sira koja je potrebna za normalan recept kolaca.
...skuvaj ga ko Modesti pa napravi sir, za ciz ili sta vec volite...moze svasta nesto...:)
nisi zaboravila. :)

cake..jpg

Poslednja izmena:
Ajde, molim te, ako ti nije teško ispiši recept. Obično pravim po Bokicinom receptu, imam verovatno još 2-3 proverena recepta, ali ni u jedan ne ide jogurt...

Recept :ceka: :D

:think: :ljutko:

korica ide klasicno..a fil: na 1lit jogurta ide 60gr zelatina, 6 kasika secera..kad se malo stegne onda poredjas voce..
nije ukus kao kad se koristi maskarpone, al nisu ni masnoce istog %..;)

Evo Affro se setila: skuvas tako zajedno sa pakovanjem jogurt;potopis u vecu serpu, u hladnu vodu i zagrevas do kljucanja, kad prokljuca otavis 10 minute da se kuva, a onda sklonis da se sve ohladi, postepeno tako u serpi zajedno sa vodom. Kad se ohladi, onda otvoris tetrapak, sipas u cedaljku da se lepo ocedi sir koji se dobio. Onda mozes u zamrzivac, pa iskoristis kad ti zatreba.
A koliko je to - meni dovoljan litar za kolicinu sira koja je potrebna za normalan recept kolaca.

nisi zaboravila. :)

Pogledajte prilog 260592

vidi je :eek: pa daj recept!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back