Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja nikako da se naviknem da mi je dete ponovo u kući,vratio se od devojke, počeo fakultet i obaveze, pa bi majka morala nešto i da skuva, a ne da jede samo neke salatice i sir
elem, danas sam zbrzala neko jelo sve u jednom.pileće belo i meksička mešavina, dodala šaku pirinča,malo tomatina, alevu papriku...
dobro je ispalo, najelo se dete....:), konačno:rumenko:

Znate onu mađaricu što sam pravila pre neki dan ?
Komentari su bili sledeći:
-dvogodišnja ćerka "neće"
-osamnaestogodišnji sin "super je, kao pti-ber keks sa pudingom"
-mm, "nije loše, a znaš onaj sličan kolač što se pravi isto sa koricama ali ide med i griz i limun unutra, e mogla bi to da praviš kad ti već idu te kore"
I tako, pošto ja nemam recept za tu , čini mi se da se zove medena pita, umoljavam one koji imaju dobar recept da ga napišu.
Moj recept,odlican je

Kora na prvi nacin-ako imate meda
40 grama masti,4 kasika mleka, 2 kasike meda, 1 jaje, 1 kasicica sode bikarbone i 150 grama secera -izmesati i mesati na sporetu dok ne zapeni.Zamesiti sa oko 450 grama brasna..Peci 3 kore ( moj pleh je 37x26cm )

Kora na drugi nacin - ako nemate meda,isto je odlican kolac ( moj sin ga tada zove " pita s medom bez meda " )
2 cela jajeta,90-100 grama masti,250 grama secera, 1 prasak za pecivo ( ili 1 kasicica sode bikarbone ), 8 kasika mleka .Dobro izmutiti i zamesiti da ne bude tvrdo testo .Peci u plehu koji je samo pobrasnjen.Svaki put premesiti ostatak testa pre razvijanja .kore ne peci jako-treba da budu bledo-roze, 3 kore

Fil za obe varijante je isti: Nek provri 1 litar mleka ,ukuvati 9 prepunih kasika griza.Nek se ohladi , bice sasvim dovoljno gusto da fil bude cvrst ( neki stave brasno ali puno,puno je ukusniji i "vazdusastiji" fil sa grizom).Umutiti 1 puter ( margarin) sa 350 grama secera u prahu, iscediti jedan limun - fil ne treba da bude kiseo vec samo da dobije ukus,probajte ga ,tek,tek da se oseti kiselo i dok dodje puter bude kako treba .
Filovati kore a odgore staviti glazuru od cokolade

Poslednja izmena:
Danas pizza, sa malo drugačijom podlogom ;)

Recept: http://www.coolinarika.com/recept/cornflakes-pizza/

3d4303a06f08d0ab114614226786e4db_view_l.jpg

96c8e0a1d734ca35a789e009cb24adf9_view_l.jpg

Poslednja izmena:
kakav je ukus?vidim da si ti stavljala od gore,nisi umesala sir i sunku u testo kao u receptu

Nije kao prava pizza, naravno, ali je ok. Mada, bolje da je tanja kora da bude hrskavije, ovako sam baš dugo pekla, pa se šunkarica malo skvrčila :lol: I po receptu ide jedna čaša vode i jedna paradajza, a ja planiram sledeći put 1/2 čaše vode i 1/2 paradajza ovako mi je bilo malo jako, a peklo se 50 min na 200 stepeni. :eek:.

vauu, super izgleda: )))

Hvala :D

Jel moze neko da mi objasni u cemu je poenta pecenja kore na prevrnutom plehu? Sta bi bilo da se testo sipa u normalno postavljen pleh :)?

To testo ne može da se sipa. Nego mora oklagijom da se razvije i prenese na pleh. Na - jer je mnogo jednostavnije nego u. Ali, ako hoćeš i uspeš da ga staviš u pleh, i da posle izvadiš koru a da se ne slomi, može i tako. Poenta je samo u lakšem manevrisanju korama, ni u čemu drugom.

Haha, ma nema šanse kora za mađaricu da se ubaci i izbaci iz pleha.
Prvi put kad sam je ja pravila čak su mi se i sa pleha slamale kore, prve dve, pošto su bile predugo u rerni.
Grozota.
Mađaricu jako volim ali je pravim jednom godišnje, em zato što me mrzi em zbog linije.
Isto tako i medenu pitu, nju još više volim i još ređe pravim :)))

4 jaja umutiti odvojeno i dodati 4 soljice (za kafu ) secera (ja stavim duplo manje) i 2 sojice ulja . Dodati 5 soljica brasna (oštrog) i 1 soljicu vode sa pola kesice praska za pecivo . Sipati u pleh i odozgo staviti visnje (moze svako voce da se stavi). Pece se u zagrejanoj rerni na 200-220, a proba se nozem da kada se ubode noz bude suv. Na kraju posuti prah secerom sa vanilom.

ovo sam nasao na brzinu. jel na to mislis? to bi moglo

4 jaja umutiti odvojeno i dodati 4 soljice (za kafu ) secera (ja stavim duplo manje) i 2 sojice ulja . Dodati 5 soljica brasna (oštrog) i 1 soljicu vode sa pola kesice praska za pecivo . Sipati u pleh i odozgo staviti visnje (moze svako voce da se stavi). Pece se u zagrejanoj rerni na 200-220, a proba se nozem da kada se ubode noz bude suv. Na kraju posuti prah secerom sa vanilom.

ovo sam nasao na brzinu. jel na to mislis? to bi moglo

to :ok: samo sto ja umesto vode stavim kiselo mleko..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back