dive
Legenda
- Poruka
- 61.256
bogme ja poslenjih godina cepam kiselog kupusa,preko beli lukac,maslinovo ulje i tucana paprika
posle nema ljubljenja za laku noc
sad sam ovo htela da ti napisem..al sta da ti pisem kad sama sve znas

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
bogme ja poslenjih godina cepam kiselog kupusa,preko beli lukac,maslinovo ulje i tucana paprika
posle nema ljubljenja za laku noc

Купус се ставља као рибанац у буре, само се унутар рибанца постави један ред главица, онако за сарме, а ко воли може то да користи и како си ти навела.
Нема ебаде с претакањем расола, само се одгоре преко дасака ставља платно којим се купи(,,пере") пена коју купус испушта док се кисели.
Ја имам буре са дрвеним завртњем што је практичније од камена.
И наравно врући чварака и 'ладна кисела коопооса!
![]()
gde je linda da ovo procita..joj sto volim sveze kobaje,ove iz radnje nisu nikakve
nego napravila sam onu ladnjacu i filovala sa pekmezom,pa urolala kao rolat
g r o z n o
jagnje jagnje jagnje jagnje
trazi truda,ali se isplati,bar znam sta jedem. jos da imam negdje da ih malo nadimim
![]()
gde je linda da ovo procita..
ovako smo joj savete davali pre godinu dana kakoo da kiseli kupus u plasticnoj kantici bez pretakanja..kako da ilegalno ukiseli kupus u francuskom podrumu, a da je pri tom ne isele iz zgrade![]()
gde ubodoh temu o kupusu od ranog jutra ...muka mi je sad![]()

pa negde sam procitalaboze dragi :-D odakle ti ideja slatku da je jedes o.O
ladnjaca je super s slanim, najbolje ide uz kiselo mleko, i tako kako poznavaoc objasni, tako se pravi i kod nas....

Haha, sad se setih kad sam prvi put bila kod momka na ručku i bilo neke janjetine i krompira i svega nečeg lepog i kao za salatu kiseli kupus, ja se sve spremila za ribanac, a oni izneli taj seckani iz glavice, mislim ok, pomijara sam ja i sve volim, ali mnogo me je iznenadilo kad sam skontala da oni turaju samo glavice.

)))Haha, sad se setih kad sam prvi put bila kod momka na ručku i bilo neke janjetine i krompira i svega nečeg lepog i kao za salatu kiseli kupus, ja se sve spremila za ribanac, a oni izneli taj seckani iz glavice, mislim ok, pomijara sam ja i sve volim, ali mnogo me je iznenadilo kad sam skontala da oni turaju samo glavice.

pa koja ti je razika izmedju ribanca i kiseljenog u glavicama![]()
A ima razlike, ribanac kad se onako lepo ukiseli, pa bude sav fin i žut i divan i ukusan, ima drugačiju čvrstinu nego glavica.
Glavica je tvrđa, ribanac je nekako lepši, paperjastiji.
Ali zavisi i za šta se koristi, doduše.
Kad se samo dinsta onda mi je lepši seckani na kockice, a za podvarak ili sekelji gulaš ili svež uz pečene sveže domaće kobasice - ribanac je neprevaziđen!
Али расол од рибанца...A ima razlike, ribanac kad se onako lepo ukiseli, pa bude sav fin i žut i divan i ukusan, ima drugačiju čvrstinu nego glavica.
Glavica je tvrđa, ribanac je nekako lepši, paperjastiji.
Ali zavisi i za šta se koristi, doduše.
Kad se samo dinsta onda mi je lepši seckani na kockice, a za podvarak ili sekelji gulaš ili svež uz pečene sveže domaće kobasice - ribanac je neprevaziđen!

Али расол од рибанца...
Сестро слатка, диже из мртвих!!!![]()
divemeni je vrh od ovog u glavicama..pa jos kad je onako mlad...

red svinjskih rebarca-domacih suvih...red kupusa...red ovcetine...red kupusa...red sirove junetine..red kupusa...posloljeno...zamasceno...uz alevu papriku...i krcka se polagano do rucka..