Poznavalac stvari
Legenda
- Poruka
- 60.338
Ладњача+јогурт, или ладњача+кисело млеко!joj sto volim sveze kobaje,ove iz radnje nisu nikakve
nego napravila sam onu ladnjacu i filovala sa pekmezom,pa urolala kao rolat
g r o z n o

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ладњача+јогурт, или ладњача+кисело млеко!joj sto volim sveze kobaje,ove iz radnje nisu nikakve
nego napravila sam onu ladnjacu i filovala sa pekmezom,pa urolala kao rolat
g r o z n o

trazi truda,ali se isplati,bar znam sta jedem. jos da imam negdje da ih malo nadimim
![]()
Прво димиш после сушиш, немо се заебеш.imam ja pusnicu i drva,jes da nije radila...30 godina,al proradila bi ocas posla
pa kad cemo da je jedemoПрво димиш после сушиш, немо се заебеш.

Може се сасвим лепо просушити и у шпајзу ко га има и још се доле подметне трговачки бели сјајни папир на кога откапље мас' од кобасица па се иста меће у к'омпир пире уместо путера и буде мљац прва лига!slusao sam da moze i u buretu da se susi meso. ako imas dvoriste
Ко жури врат сломи.pa kad cemo da je jedemo![]()
nesto sto niposto ne treba da jedes sa pekmezomšta je to ladnjača
pu,pu....Ко жури врат сломи.
Умутиш јаја, брашно и млеко, разлијеш то у плех у врелој пећници и испече се на масти/уљу.šta je to ladnjača
Умутиш јаја, брашно и млеко, разлијеш то у плех у врелој пећници и испече се на масти/уљу.
Кад буде готово онако је нагужвана ко текстил.
Једе се врућа са јогуртом или к. млеком.

Може, али ладњача се онако у пећници испече у од прста дебелом слоју за целу фамилију....ja to tako umutim pa isprzim u tiganju....![]()
Умутиш јаја, брашно и млеко, разлијеш то у плех у врелој пећници и испече се на масти/уљу.
Кад буде готово онако је нагужвана ко текстил.
Једе се врућа са јогуртом или к. млеком.
Гарант га има у Бачкој и Банату...Сремци ми изгледају мало ишчашени.lele
koja sam neznalica
nikad za to čula nisam
a i niko od prijatelja ili okruženja to nikad nije spremao
da li je to neko lokalno jelo

lele
koja sam neznalica
nikad za to čula nisam

Може, али ладњача се онако у пећници испече у од прста дебелом слоју за целу фамилију.
У тигању је танка ко палачинка.
lele
koja sam neznalica
nikad za to čula nisam
Гарант га има у Бачкој и Банату...Сремци ми изгледају мало ишчашени.
Пази кад га има и у Македонији(служио сам војску тамо), само сам заборавио локални назив.

Може, али ладњача се онако у пећници испече у од прста дебелом слоју за целу фамилију.
У тигању је танка ко палачинка.

Е кад сам видео да у Срему чешће стављају цео коопоос на кисељење уместо рибанца као у Бачкој и Банату омак сам посумнњао да нешто није у реду!I ja sam prvi put za to čula ovde na forumu.
Poznavaoče, bi li ste objasnili ovo boldovano?![]()
Онако као палачинке или незнатно гушће и сипа се у загрејану посуду с уљем/машћу.Koju gustinu to treba da ima?
i jel stavis prvo mast-ulje da se zagreje u rerni pa sipas?
Гарант га има у Бачкој и Банату...Сремци ми изгледају мало ишчашени.
Пази кад га има и у Македонији(служио сам војску тамо), само сам заборавио локални назив.
Е кад сам видео да у Срему чешће стављају цео коопоос на кисељење уместо рибанца као у Бачкој и Банату омак сам посумнњао да нешто није у реду!
Уствари не знам, јел се зову ладњаче или имају неко специфично име, не само у Срему него и у другим деловима земље?
Купус се ставља као рибанац у буре, само се унутар рибанца постави један ред главица, онако за сарме, а ко воли може то да користи и како си ти навела.kupus se stavlja ceo
pa se sece na cetvrtinke pred služenje
ili malo sitnije
pa obilato zalije uljem
i ljutom tucanom paprikom
bar u ovim krajevima

bogme ja poslenjih godina cepam kiselog kupusa,preko beli lukac,maslinovo ulje i tucana paprikakupus se stavlja ceo
pa se sece na cetvrtinke pred služenje
ili malo sitnije
pa obilato zalije uljem
i ljutom tucanom paprikom
bar u ovim krajevima