Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kuvala sam pasulj sa suvim rebrima, nešto mi toliko to mirisalo da mi se na kraju smučilo i nisam to ni ručala. Spremila sam sebi pomfrit, a sada mesim podgaćiće sa čmarcima ;) a od viška testa će biti kiflice sa džemom od šljiva, ili možda eurokremom ?

spikovan svinjski but...
obariti 4-6 jaja /zavisno od velicine/
poluobaridi 3 sargarepe-cele...
naseci dimljenu slaninu kao krompire za pomfrit...
tkz-veliku ruzu u svinjskom butu posoliti -da odstoji usoljeno minimalno 2 sata...
dugackim nozem pazljivo napraviti 4 rupe u mesu i u njih nagurati po 2 ili 3 jaja pa u sledecu sargarepu..pa u sledecu jaja...pa opet sargarepu....odrediti kako ce meso lezati u tepsiji i izbusiti meso odozgo i svuda sa strane i u njih staviti parcice dimljene slanine /moze i beli luk ko voli/
u tepsiju sipati 3 dl vode i prekriti al.folijom...staviti u vrelu rernu i peci najmanje 2 sata...otkriti..proveriti dal je peceno...dopeci po potrebi..ostaviti otkriveno da dobije zlatnozutu boju...izvaditi da se prohladi...iseci popreko tako da se u preseku vii sargarepa i jaja...od masnoca iz tepsije napraviti preliv...proprziti sitno seckav crni luk pa ga prodinstati...sa njim preliti pecenje...prijatno uz belo vino...

Kuvala sam pasulj sa suvim rebrima, nešto mi toliko to mirisalo da mi se na kraju smučilo i nisam to ni ručala. Spremila sam sebi pomfrit, a sada mesim podgaćiće sa čmarcima ;) a od viška testa će biti kiflice sa džemom od šljiva, ili možda eurokremom ?
mislila sam danas na tebe,bila sam u metrou i opet kupila glave od lososa,ima jako puno mesa
i koga interesuje u n sadu su banane 2 klasa,a zasto druga nije mi jasno 50 din

večera...razljevak
IMG_0909.jpg

posle večere
IMG_0914.jpg

i za sutra kiflice
IMG_0920.jpg
IMG_0930.jpg

loš mi je aparat , svaka treća slika mi uspe, ostale su bele... ali zbog xelle sam postavila slike

ja bi je banovao

:rumenko:

:super: Jel to neka tortica posle večere? :aha: Šta kažeš za razljevak? :D
Joj, te kiflice moram da pravim ovih dana, ali samo pola mere kada budem imala goste, jer ih mm baš i ne voli.Mada možda bolje da napravim ove: http://www.coolinarika.com/recept/milijun-komada/ Njih voli :heart:

loš mi je aparat , svaka treća slika mi uspe, ostale su bele... ali zbog xelle sam postavila slike

:heart::heart::heart:

Izgleda da je aparat malo plivao u vodi ili u rakiji :dash: kao moj prethodni :sad2:

da. sumsko voce, pomorandza, kruska, jabuka, med, kiselo mleko, i mrvljeni keks

Fenomenalno! :worth: Moraću praviti nešto slično. Sviđa mi se. :super:

I ja sam bila vredna :D Mesila sam sinoć :mesi: slane štapiće (Slance) http://www.coolinarika.com/recept/slanci-prstici/

Od toga mužu pravila sendviče i za večeru sinoć i jutros za doručak:

P. S. I samo da se zna ja ovo nisam jela, već mesila.:sad2: Jela sam ovsenu kašu. :sad2:

a da probas stapice da premazes sa maslinovim uljem, belim lukom i par zrna morske soli, mozda kim

jedan primar sa neta

a maslinovo ulje sa belim lukom u prahu i italijanskom mešavinom začina... vi možete koristiti mešavinu koju volite a može se koristiti i već aromatizovano maslinovo ulje, ako ga imate...
I čim sam izvadila štapiće premazala sam ih četkicom ovom mešavinom ulja i začina a onda stavila u činiju za serviranje...
I šta da vam kažem bili su mi i bolji od originala :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back