Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma ne vidim ni ja..i ja ga koristim i sve sam nesto ubedjena da mi onda nozevi nisu dobri..
ja sam mislila ako su nozevi vrh, onda ih kupis koristis i to je to..

toga nema nigde...noz koji se koristi mora i da se masati...ja licno koristim nozeve kojima mogu da se obrijem..ako nisu takvi--ne trebaju mi...
al rekoh vec...noz treba da se pripremi kako bi masat samo bio dovoljan...dobro pripremljen noz godinama se moze ostriti samo masatom i da bude odlican..
rekoh i to--ko nema masat moze uz malo vezbe ostricu noza da dotera na keramici---prevrnutoj taslici ili solji za kafu...

za noz je bitno da bude i dobro ispoliran da se ne bi lepilo za njega ono sto se sece ili da ono sto se sece ne "ide"sa nozem...da bi se secica sto duze sacuvala bitno je i koriscenje daske za secenje /ne seci nozem kao moja komsinica na sudoperi jer je mrzi da koristi dasku-pa propadnem ostreci joj nozeve koji su kod nje za jednokratnu upotrebu...ne znam kako dosad nije prosekla prohrom..??/

toga nema nigde...noz koji se koristi mora i da se masati...ja licno koristim nozeve kojima mogu da se obrijem..ako nisu takvi--ne trebaju mi...
al rekoh vec...noz treba da se pripremi kako bi masat samo bio dovoljan...dobro pripremljen noz godinama se moze ostriti samo masatom i da bude odlican..
rekoh i to--ko nema masat moze uz malo vezbe ostricu noza da dotera na keramici---prevrnutoj taslici ili solji za kafu...

ja licno one kojima koljem hranu :roll: moram da poradim na ostrenju!

pa pajo nije lunasa profesionalac znas ovo je za kucnu varijantu

ma dobro..ja sam perfekcionista za mnoge stvari...ne trpim nista u kuci pokvareno...ono sto je tupo mora biti ostro itt...supruzi su trebale godine da se navikne na ostre nozeve..koliko je samo puta pustila sebi krv zato sto nece da koristi dasku...ali sad zna i ona da kaze da se "njen noz naostri" jel smo podelili nozeve...moji su ko zileti--jer je meni hobi rad u kuhinji ali i klanje i sredjivanje stoke...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back