skandia
Aktivan član
- Poruka
- 1.117
Banjaluko i ta tvoja sela....odakle si sele?
Mama srbijanka a tata bosanac... 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Banjaluko i ta tvoja sela....odakle si sele?
Mama srbijanka a tata bosanac... 
pre vise godina kupovao sam pile sa vec izvadjenim kostima, napunjeno i uvezano.
bilo je bas dobro, nesvakodnevno
a meni je hobi rad sa mesom...volim dobre nozeve -i stalno pomeram vreme panglovanja na bolje...da bih ispanglovao pile ne treba mi vise od 4-5 minuta....prase oko 25...
treba mi recept za dijetalnu tj posnu corbicu od povrca. imam od materijala - luk, tikvice, karfiol, brokoli, papriku, paradajz, sangarepu. ne mora sve
a meni je hobi rad sa mesom...volim dobre nozeve -i stalno pomeram vreme panglovanja na bolje...da bih ispanglovao pile ne treba mi vise od 4-5 minuta....prase oko 25...
jel znas gde ima da se kupe dobre domace kobasice? moze i na pp
ne zivim u BG...kobasice pravim domace sa bratom...
E, neko sa takvim znanjem mi treba... Da li si do sada koristio keramičke noževe, vrede li oni nešto, ajde preporuči neke dobre, a ne mnogo skupe noževe koji ne moraju non stop da se oštre.
ne zivim u BG...kobasice pravim domace sa bratom...
nisam koristio keramicke nozeve nikad...koristim svajcarske nozeve i prizrenske...mislim da su ovi prizrenski odlicni za cenu kostanja ... nozeve treba znati naostriti i odrzavati...noz se pripremi na tocilu-otanji da ima formu -pravac bez zakrivljenja debljine od ostrice pa do zadnjeg dela noza...tako pripremljenom nozu je potreban samo masat za dugo vremena...inace licno sam poceo da pripremu noza vrsim sa brusilicom i viseslojnim brusnim papirom...pri ovom treba izuzetno paziti da se noz ne sme pregrejati--znaci ne pritiskati brusilicu i dozvoljavati mlakom nozu da se hladi...ja sam uspeo i od ovih kineskih jeftinih nozeva da napravim odlicne nozeve...al njih treba malo zagrejati vise brusilicom i brusnim papirom da se malo okale...
ali svi nozevi se moraju masatiti--sto mnogi izbegavaju...ne znam zasto...ko nema masat isto postize keramikom...pr.prevrne se solja za kafu i sa donje strane na keramici se noz naostri da moze da brije...
ne -samo za svoju dusu...u njih ide barem 3 vrste mesa...svinja domaca i divlja,ovan,srnetina..

jaoj bokice, kud ga spomenu
od juče mi se jede slatki kupus
a ja ga inače i en volim
inače od juče mi se jede svašta, ne znam lepo šta mi je
bolje da ne privirujem na ovu temu, samo dobijam ideje

hoces da kazes da ne postoji noz koji se koristi u kuhinji, a da ne mora da se koristi masat?
a da razmislis da nesto od tih kobaja i prodas?...ovo mi zvuci kao prava perverzija...
a da razmislis da nesto od tih kobaja i prodas?...ovo mi zvuci kao prava perverzija...
ako neko zna gde ima dobre domace kobaje, zive ili dimljene, neka javi moze i na pp. tako je tesko naci kvalitet.
prosle zime sam dobavio iz vrdnika 2 kg suve, mesano svinjsko sa divljom svinjom. ali ta konekcija nesto ne radi
moze i na pp
ja mislim da nema...tacnije ja ga nisam koristio nikad i ne znam za njega...ali ne vidim problem da se koristi masat...