Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
turicu i mlevene lesnike i slag odozgo,samo da zavrsim ovde neku papirologiju
al fotku najverovatnije necete dobit jer kad vidim ovde neka remek dela,ja fotkom ne mogu da vam docaram ukus,a izgled...pa tu se bas ne trudim previse izgleda :rumenko:

...dobro, dobro, nisam znala:rumenko:
...sta onda savetujes? da kupujem novu ne mogu...jel neko ko se bavi poravkom
bele tehnike moze znati da je popravi ili ne?

афро, ја би радије подгревала паприке у рерни на 50 степени није здрава микросталасна
Kako moja kuma napravi te paprike punjene krompirom. Njam. A meni moje ne budu lepe. :(
теби нешто да не успе, ма нема шансе

imam neke jabuke pa bih bacila preko njih testo i zapekla
ali jabuke zlatni delises
je l nece da smeta nesto? (posto me je mama ucila da se u kolace stavljaju samo kisele)

ма то се киселе ствављају јер не могу да се једу сирове, мислим неукусне су, а за колаче може, убије се киселост шећером, печењем и осталим састојцима
бар ја тако миалим

Kako moja kuma napravi te paprike punjene krompirom. Njam. A meni moje ne budu lepe. :(
To je zato što ih ona mnogo zamasti, ali , to se ne primeti dok ne vidiš kako ih sprema. Tako sam ja uvek uživala u nekim jelima koje je tetka spremala i nikad moje nije bilo kao njeno, a kad sam jednm videla u čemu je "fazon" malo sam više prestala da uživam, pogotovo je to tako sa posnom hranom, punjenim paprikama, posnim pasuljom...

imam neke jabuke pa bih bacila preko njih testo i zapekla
ali jabuke zlatni delises
je l nece da smeta nesto? (posto me je mama ucila da se u kolace stavljaju samo kisele)

bice samo malkice otuzniji ukus..
ja delises ubacim isto kad mi ostanu i pocnu da se suse..al onda ih poprskam limunovim sokom..
kisele imaju puniji ukus u kolacima..
a i ja bi preko cimet i nesto orasasto..

uvek kad mi ostanu jabuke naseckam ih na tanje kriskice i poredjam u vatrostalnu ciniju..izmedju obavezno cimet i malo samo mlevene plazme da pokupi visak soka koji otpuste i preko lomljene bademe..kad se ispeku da kalorijski ne bahanalisem sa kuglom sladoleda, dodam lajt slag umucen sa vodom i bude :super: desert..

Krompir sečen na četvrtine pečen u rerni i svinjski vrat na roštilju. Salata - turšija. Desert - kifle sa eurokremom.

2jbkzfd.jpg

2h3pmas.jpg

Danas slatki kupus, al ne imadoh baš neki izbor mesa kod kuće, nije mi se izlazilo na ovaj vetromet. Dakle slatki kupus sa pilećim karabatacima i kobasicom, onom što je zovu srpska. Valjda će ličiti na nešto jestivo...ili će se kuca opet radovati kao pre neki dan makaronima sa španatom i mlevenim mesom.

To je zato što ih ona mnogo zamasti,

На пример и то, али пре свега да се фил добро најпре упржи, зачини, и иде и пиринач. Па ондаК се пуне, па "замасзте", па у рерну и не може да омане.
И пуне се црвене, суве, шиље,
Ја дупе дајем за те паприке лол.. И хладне су сјајне! Ајој, па кад остане на дну шерпе, изување лол

ovo me živo zanima...može recept na pp...hvala ...:hvala:
Dok sam ja otisla da pravim knedle,tebi dive vec objasnila :) Ja ne stavljam supu vec samo mleko,bude mi ukusnije i obavezno 2 jajeta na otrprilike 200gr. starog hleba.... Dodam i jedan manji crni luk poprzen na malo putera ili margarina.... Smesa se sjedini,pusti malo da odstoji i onda se prave knedle... Ako se testo lepi,dodas jos malo brasna u smesu... Staviti u prokljucalu vodu(10-15 min). Kada isplivaju na povrsinu onda su gotove....Izguglaj malo,ima dosta recepata na tu temu,i svi su malte ne slicni... Ni ja nisam znala za ove knedle dok nisam dosla za Austriju.. Oni to obicno spremaju uz gulas i razna pecenja sa saftom.. Ukusne su i zasitne,bar meni,eto to je to... :)

Dok sam ja otisla da pravim knedle,tebi dive vec objasnila :) Ja ne stavljam supu vec samo mleko,bude mi ukusnije i obavezno 2 jajeta na otrprilike 200gr. starog hleba.... Dodam i jedan manji crni luk poprzen na malo putera ili margarina.... Smesa se sjedini,pusti malo da odstoji i onda se prave knedle... Ako se testo lepi,dodas jos malo brasna u smesu... Staviti u prokljucalu vodu(10-15 min). Kada isplivaju na povrsinu onda su gotove....Izguglaj malo,ima dosta recepata na tu temu,i svi su malte ne slicni... Ni ja nisam znala za ove knedle dok nisam dosla za Austriju.. Oni to obicno spremaju uz gulas i razna pecenja sa saftom.. Ukusne su i zasitne,bar meni,eto to je to... :)

puno ti hvala..zapisala sam pa ću baš u nedelju uz neki sos da pravim...:cmok2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back