Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
А и шире. Види само Рудолфа како би он мењао цео рибљи фонд за кромпир пире и још нагласи да за празнике једу кп са путером.
Деликатесна кујна.

domacice,nasla sam ovaj recept za mancmelou,ako hoces da mi objasnis
prvo kako da sjedinim ovo za testo?umutiom mikserom zumanca,pa dodajem sve dalje?
i drugo,koliko to treba da se susi?
Sastojci

6 jaja
18 supenih kašika šečera
1 vanilin šećer
4 supene kaišike mlake vode
6 supenih kaika brašna
½ kesice praška za pecivo
1 supena kašika kako praha
200gr čokolade za kuvanje
Priprema

6 žumanaca, 6 kašika šećera, vode, brašna, kako praha i praška za pecivo sjedinite.
Dobijenu smesu za koru pecite u rerni na 200 stepeni petnaestak minuta. Proverite viljuškom da li je gotova.
6 belanaca umutite sa 12 kašika šećera (može i sa manje šećera, predlažemo da probate sa 8) i vanilin šećerom.
Prelijte fil od belanaca preko kore i osušite u rerni na najviše 100 stepeni.
Kad se uhvati korica prelijte sa otopljenom čokoladom za kuvanje.
srbija-na-tanjiru-salas-137-munchmallow.jpg

el me zahebavaš il šta...
moj recept bre laganica...napraviš ih očas posla...
još ja imam onaj mikser sa stalkom,smao ubacujem i prebacujem..:hahaha:
nema mučenja...
ak ćeš da praviš da ti pišem,nemo bzvze da rasturam svoje znanje...:ljutko:
pa necu danas,danas mi se kuva corbica bela pileca i bice peceno pilece sa krompirima
a posle kad se nakanim cu da pravim sarmu za sutra i prekosutra
al hocu recept:flert:

Jedno pitanje za taj mancmelou...
Ne volim ono belo, ali je kod kupovnog biskvit odlican. Da li je po ovom receptu bas slican originalu?

meni biskvit ispadne predobar..sočan i ukusan...

a sad recept za smoki...

MANČMELOU BY TALENTOVANA

4 žćumanca,1 šolja šećera,1 šolja ulja,1 šolja brašna, 1 šolja mleka,2 kašike kakaoa,prašak za pecivo (šolja Don kafe je merica)...
sve sjediniti,izliti u đuveč tepsiju i peći oko 20 minuta na 200 stepeni

umutiti 4 belanca sa 8 kašika šećera u čvrst sneg,premazati piškotu i vratiti u ugašenu još vruću rernu na sušenje...sušiti oko 2 sata..

premazati sa glazurom od čokolade....

207133_465351686818211_1571029248_n.jpg

Uh, ja ne znam šta ću. Još sam jutros pre 7 izvadila meso iz zamrzivača, pileća ledja jedna. Mislila sam da spremam pilav, ali mi se neda. Pa da napravim beli sos uz špagete, to svi volimo, ali mi se opet neda. Na kraju mi muž reši dilemu - skuvaj ti par krompira i napravi pire, a ja ću da kupim one domaće kobaje, imamo supu od juče i gotovo. A meni se neda ni da krompir oljuštim... :(
Danas baš nisam kuvarica... ama nikakva...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back