Дајв, данкешен, то сам и мислио, ал рекох да питам, шта фали. Нама исто микроталас, тј. мени корисри само да загрејем нес са млеком, користимо је за подгрвање, и једно што правим у микрот. су кромпири у љусци са кајмаком, кајмак додам после на полутке, као у рерни изађе, врло фино.
У праву сте и за конзерванс у масти меса некада и за поднебље и климу које утиче на начин исхране и навике организама, тако да, као фора, суши, океј, али нико нам то није јео од предака, нисмо ми за сирово месо, мада је пресно најздравије у суштини, или сад бисмо требали да једемо моржеве као Норвежани лол, зато нам и треба одређени период прилагођавања на источне или арапске кухиње...
Али Грци би умрли одмах да користе много масти. Ја тамо једем и код пријатеља, домаћа храна, то су ненормалне количине масноће, поховања + обожавају, као и Турци, слаткише, али за раз. од ТР они ждеру највише торте ушећерене са чоколадом. Од зачина ме редовно моле да им доснесем по кило-два зачина Ц, они то зову и даље Вегета, смрт еботе, али воле.
Сва срећа па се чисте огромним количинама поврћа и воћа, па тако, имају најевћи број пушача у Европи, али и најмањи % оболелих од срчаних и васкуларних болести у Европи, што јесте захваљујући маслиновом уљу. Друго уље које поред маслоновог користе у домаћинству је кукурузно, а од грожђа ређе.