Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
treba mi brzo savet,kuva mi se integralni pirinac,pred kraj je,a mislila sam da ga jedem sa musulama.jer mogu da ubacim malo smrznutog povrca i musule u istu vodu da se to obari,pa tako da jedem?sa cim bih mogla da povezem.mrzi me da dinsam luk...a jescu samo ja

treba mi brzo savet,kuva mi se integralni pirinac,pred kraj je,a mislila sam da ga jedem sa musulama.jer mogu da ubacim malo smrznutog povrca i musule u istu vodu da se to obari,pa tako da jedem?sa cim bih mogla da povezem.mrzi me da dinsam luk...a jescu samo ja

ma mozes akojedes samo ti
sve to ide na isto mesto, bilo manje ili vise ukusno :lol:

Шта правиш, Цмоки, ризи-бизи са морским плодовима? :)))
Ја не бих стављо никад замрзнуто, кад пусти воду, ко смрдљевак, лепо одмрзни у микроталасној па ондаК

Елем, свињски врат у кеси са младим кромпиром, кришкама црног лука и зачинима.

kod nas karbonare

i ja volim pitu plus corbicu neku, najvise to leti za rucak
za cas je gotovo a pretekne i za veceru a pitu ne moram da podgrevam
inace su mi se neke zene tako iscudjavale, pa juuu kako pita za rucak :D
mislim se, mogu ja da jedem i leba i masti :mrgreen;

kod nas karbonare

i ja volim pitu plus corbicu neku, najvise to leti za rucak
za cas je gotovo a pretekne i za veceru a pitu ne moram da podgrevam
inace su mi se neke zene tako iscudjavale, pa juuu kako pita za rucak :D
mislim se, mogu ja da jedem i leba i masti :mrgreen;

ta sam i ja
volim pitu ili proju da spremim leti i salata - vrh
corbicu uvek imam u frizideru

Jedan jako "zdrav i niskokalorican" rucak i jos "ispravno" iskombinovan :)

DSC03323.jpg

Па шта си ијебавала але са кило јагода у ствари и мање? :)

Pa volimo slatko a imala jagoda, toliko. Prvi put sam pravila, ja mislila tu ce biti 4 tegle, neiskustvo. ;)
Ali zadovoljna sam svakako, jer je ispalo odlicno, a dve teglice od 500g nisu ni malo. ;) I jos ostalo litar sirupa od jagoda. :)

Elem, popizdela sam jer mi nije uspela krem juha od pecuraka. :(
Na malo m.ulja proprzila beli luk pa dodala iseckane pecurke i poklopila.
Dinstale se dok nije isparila sva voda koju su pustile(nista nisam dodavala).
Onda ih izmiksala stapnim mikserom(mozda nisam dovoljno?) pa dodala vrhnje tj.pavlaku za kuvanje
onda mi bilo gusto pa dodam mleka
i tako se kuvalo i na kraju mi se uopste ne svidja.

Gde sam se zaebala?

Uz to sam iseckala tanko pilece grudi pa stavila u marinadu od meda i limuna, zacinila
Posle u prezlu, i u rernu.
Ispalo je super ali se med ne oseti uopste, limun onako.
Uz to beli sos sa sunkom koju sam iseckala na male male kockice i proprzila.

Od svega sos ispao najbolji, piletina lepa ali nista novo i spektakularno, tako je spremam stalno a corba me sjebala skroz

..hmm..ja dinstam luk, shargarepu, celer i pechurke dok sve ne omeksha i voda ispari, nekad i jedan krompir sitno iseckan da bi se skuvao dok se ovo dinsta, izmiksiram pa dodam kashiku gustina ili brashna izmucenu sa malo vode i onda josh litar i vishe vode..
..kad prokuva dosolim i na kraju stavim seckani pershun, a pavlaku slatku ili kiselu dodajemo u tanjir..

..tako kako si pisala, to je chorba na mleku..

..hmm..ja dinstam luk, shargarepu, celer i pechurke dok sve ne omeksha i voda ispari, nekad i jedan krompir sitno iseckan da bi se skuvao dok se ovo dinsta, izmiksiram pa dodam kashiku gustina ili brashna izmucenu sa malo vode i onda josh litar i vishe vode..
..kad prokuva dosolim i na kraju stavim seckani pershun, a pavlaku slatku ili kiselu dodajemo u tanjir..

..tako kako si pisala, to je chorba na mleku..
E vala bas, ispalo mleko sa pecurkama.
Jos ja htela da dodam sargarepu, celer, krompir i kelerabu da se kuva sa pecurkama, pa se predomislim,
rekoh necu jer sam juce pravila corbu od povrca i bila odlicna. I zeznem. Sad znam za sl.put.
..chichak, u chemu si kuvala ono slatko..?

U loncu u kojem kuvam supu.

E vala bas, ispalo mleko sa pecurkama.
Jos ja htela da dodam sargarepu, celer, krompir i kelerabu da se kuva sa pecurkama, pa se predomislim,
rekoh necu jer sam juce pravila corbu od povrca i bila odlicna. I zeznem. Sad znam za sl.put.

U loncu u kojem kuvam supu.

..u nekim receptima za corbu od pecuraka treba dodati i 2-3 tvrdo kuvana jaja pa isitnjena....tako sam bar ja jela i odlicno je bilo,
sve ostalo kako je Novembar napisala.....

mi smo ovih dana dva puta pravili krem corbu s pecurkama
al ja to pravim ko i sve druge te krem corbice, brzinske, povrtne...
sa cim imam
izdinstam luk, pa dodala prvi put sargarepu, pastrbnak, celer, krompir i pecurke, a drugi put dodala luku, sargarepu, pastrnak, tikvicu i krompir, pa pecurke
kad se skuvalo, samo malo prosla stapnim mikserom, onako da ostanu i komadici povrca u corbi, razmutila jednu pavlaku s malo corbice pa ulila nazad, bacilo kljuc i gotovo.... dodala seckani persun i to je
naravno so/vegeta sta ko vec koristi i biber
eto ....
ja tako pravim koje god te corbice i stavim sta imam od povrca, nesto ne filozofiram mnogo oko toga
a uvek se pojede i bude super

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back