Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
imam pitanje
kupila sam dva kg pilecih glava za bobija
mislila sam da to razdelim u porcije pa u friz
e sad interesuje me dal bi mogla da skuvam sve,stavim vezu zeleni,procedim i od toga bude supa?
ja se secam sedamdesetih kad je moja mama kupovala kokoske na pijaci,kuvala je i glavu i meni je davala da jedem mozak
:dash:
nije ni cudo da sam...curka

imam pitanje
e sad interesuje me dal bi mogla da skuvam sve,stavim vezu zeleni,procedim i od toga bude supa?
ja se secam sedamdesetih kad je moja mama kupovala kokoske na pijaci,kuvala je i glavu i meni je davala da jedem mozak

i onda ces bobiju da pojedes sve minerale koji su ostali u supi i pas ce da dobije osteoporozu :sad2:

Pa zavisi i za koliko osoba se kuva. Ne košta isto ručak za dve osobe i za četiri, ne košta isto ako treba da jedu dva muškarca, a dve žene, ne košta isto ako treba da jedu dvoje odraslih i dvoje dece od 3 i 5 godina, ne košta isto ako treba da jedu dvoje odraslih i dvoje dece od 10 i 15 godina. Sve je različit trošak.

Pa zavisi i za koliko osoba se kuva. Ne košta isto ručak za dve osobe i za četiri, ne košta isto ako treba da jedu dva muškarca, a dve žene, ne košta isto ako treba da jedu dvoje odraslih i dvoje dece od 3 i 5 godina, ne košta isto ako treba da jedu dvoje odraslih i dvoje dece od 10 i 15 godina. Sve je različit trošak.

Upravo tako :ok:
Resih danas da kuvam supicu i pilav :)
Mozda napravim i slani rolat :think:

I moja svekrva. Mi kada ošurimo piliće samo nekoliko stavimo cele u zamrzivač, a ostale isečemo, pa posebno pakujem :bataci, karabataci, belo meso, a šiju, noge, rebra, trticu stavljam u kese na kojima napišem "supa". I onda se supa kuva od toga. Doduše bez glava, njih ne šurimo, nego ih bacimo.

imam pitanje

Počela sam da čitam i kada sam stigla do Bobija shvatila sam da si to ti.Ne mogu da se naviknem na ovaj avatar.

A za pileći mozak...:eek: Jela sam ga i ja...

Pitala me učiteljica čime me mama hrani kada sam tako pametna,a ja sva ponosna izjavila da uvek dobijem pileći mozak.:zcepanje: Ovo sam od mame čula,ja se ne sećam.
Nadam se da se ni ona ne seća dobro.:D

moj izbor: krompir lepeza i sjenicka paprika u pavlaci :)

кромпир 001.jpg
кромпир 002.jpg
кромпир 003.jpg

....mene zanima vise jel to Proka pekao samo jedan krompir....?

....to bi trebalo da je po onom receptu, neko sinoc ostavio ne secam se ko, beli luk izmedju listica kropira, i preliveno ruzmarinom i maslinovim,
mada je sigurno i ova italijanska mesavina odlicna...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back