Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
....ja jedino mogu taj iz tursije ili musaku od karfiola, drugacije ne....

...a ove prokulice ima na svakoj pijaci, i cesto sam ih zagledala, nikad kupila, ali mi sad u ovoj divinoj corbici izgledaju odlicno,
ima da probam to pa kud puklo da puklo....a i mi volimo sve da jedemo...mozda ako se prvo malo blansiraju nece da "smrde",
nemam pojma dok ne probam....

..diveeeeeeeeeeeee pricaj, "smrdi" li dok se kuva??

:roll: pojma bre nemate!
prokelj je super!
ima ukus kupusa, samo mladog..
to u stvari i jeste mali kupusic!
meni corbica mirise rajski, da li zbog kima i limuna ili zato sto umem da kuvam nemam pojma..:manikir:
al mi ovu corbicu obozavamo!
a lice nam je ko bebina guza od antioksidanata, samo da znate!:rtfm:

...a ove prokulice ima na svakoj pijaci, i cesto sam ih zagledala, nikad kupila, ali mi sad u ovoj divinoj corbici izgledaju odlicno,
ima da probam to pa kud puklo da puklo....a i mi volimo sve da jedemo...mozda ako se prvo malo blansiraju nece da "smrde",

Све што смрди буде укусно.
Немачка пословица.

jel tebi smrdi sladak kupus?
i ova corba se ne kuva sa suvim mesom, nego ide samo povrce..
meni ne smrdi :ljutko:

slozile smo se da se ne slazemo oko mirisa prokelja :lol:
da ne spamujem vise, danas rizoto sa povrcem i belim curecim mesom. prvi put koristim neki "wild mix" pirinca (tako pise na pakovanju), ima i nekih crnih zrna, nemam pojma sta je to

jel tebi smrdi sladak kupus?
i ova corba se ne kuva sa suvim mesom, nego ide samo povrce..
meni ne smrdi :ljutko:

....neeeeeeeee....ja bas volim miris slatkog kupusa, ustvari meni nikad nista od hrane
ne smrdi, zato i stavih navodnike...cak mi uvek smeta kad cujem da neko kaze da nekom
kuca smrdi na rucak:mrgreen:

....a volim ja i kad se stavi meso, makar i suvo:lol:

..pa vidis da sam stavila navodnike, jer neko rece da smrdi, ja sam samo pitala za njen utisak o tome....
Ја сам то заиста чуо од немачког Немца док је гледао свиње у обору на салашу код ћалета...
Имам два ујака у Дизелдорфу долазе бар двапут годишње, лети некад дође са старијим ујаком комшија му Немац итд, да не дужим.

ima li neko neki recept, a da nije tiramisu, sa mascarpone sirom?

ima

003a-2.jpg

Ја сам то заиста чуо од немачког Немца док је гледао свиње у обору на салашу код ћалета...
Имам два ујака у Дизелдорфу долазе бар двапут годишње, лети некад дође са старијим ујаком комшија му Немац итд, да не дужим.

...ma ok, shvatila sam, samo da ne ispadne da sam ja potegla pitanje jela koje smrdi....

...i za tripice kazu da su extra specijalitet, a i one imaju da kazemo tezak ruzan miris dok se kuvaju...

neki su izgleda tolerantniji na neke mirise, a neki manje. Meni jednako ružno miriše i kupus i karfiol i kelj kad se kuvaju (začudo, ne sećam se da mi prokelj "smrdi), ali najviše volim da jedem karfiol. I to može samo tako obaren. A da znate da mi i juneća supa nema baš privlačan miris. Podseća me na pihtije.
Ja ništa nisam spremala. Ne znam iz kog razloga sam na povratku s posla svratila u jednu pekaru, a tamo mirišu tek ispečeni štapići s belim lukom. A beli luk mi miriše, nek kaže ko šta hoće. Kao oni naši garlic knots što smo jedno vreme svi na temi pravili. I ja kupim štapić, šta ću!

neki su izgleda tolerantniji na neke mirise, a neki manje. Meni jednako ružno miriše i kupus i karfiol i kelj kad se kuvaju (začudo, ne sećam se da mi prokelj "smrdi), ali najviše volim da jedem karfiol. I to može samo tako obaren. A da znate da mi i juneća supa nema baš privlačan miris. Podseća me na pihtije.
Ja ništa nisam spremala. Ne znam iz kog razloga sam na povratku s posla svratila u jednu pekaru, a tamo mirišu tek ispečeni štapići s belim lukom. A beli luk mi miriše, nek kaže ko šta hoće. Kao oni naši garlic knots što smo jedno vreme svi na temi pravili. I ja kupim štapić, šta ću!

beli luk mirise, al ne mirisemo mi kad ga jedemo :lol:

proprzila luk,dodala na kockice isjeckanu piletinu, dodala mrkvice,persuna,sampinjona(sve izrezano na listice) i nastavila dinstati,kad su sampinjoni pustili vodu dodala sam bundeve izrezane na kockice,sve zalila temeljcem i bijelim vinom. bas je bilo ukusno rucak bio bozanstven.

Mjok, probala tako i sa sirom i u rerni i u čorbi, uvek mi nekako gorči, a baš je čudno, npr. moji ne mogu da podnesu kelj a ja se davim u njemu, obožavam mu ukus!

Edit: da ne bude da samo spamujem, da rečem da sam najzad pored supe napravila i police i ugušila se njima za ručak, pojedoh čak i malecno parčence kobaje, i to je bilo sve.
Ujedno i da se pohvalim a i za dijetu :))))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back