Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ali, kako da napravi to testo za mrvice??? ne znam ja odokativno nista, ni sta, ni koliko cega ide u to testo. sad cu da prelistam prethodne strane, secam se da je bilo nekoliko predloga za mrvice

nema podloge..
jabuke naseces na kriske dorektno u vatrostalnu..izmedju sam ubacila susene brusnice i dve kesice vanilin secera i celu kesicu cimeta..iscedila preko jedan limun..
ovo testo ne razvlacis, nego ga bukvalno izmrvis preko jabuka..izlomis bademe i njih pobacas preko i pravac rerna.

hebemu zivot o čemu vi to?

:zper:

003a-1.jpg

Па не може жена сада да вам прави макро фотографије колаЋа, није она Емошн.
Јабуке, 3 ваниле, цимет, може лимун не мора, шс-шс заграбиш ораје, бадеме, лешник и одозго...

..kuva se corba od povrca.....glavica luka crnog, dve sargarepe, pola celera, dva krompira sitno iseckana, pola manjeg karfiola i mali brokoli...kad se
skuva, malo izgnjecim onom pasirkom za krompir, ne puno da bi imalo sta da se zvace...pa u to jedno razmuceno jaje...zacini po ukusu, a u tajir
pre sipanja po kasiku pavlake.....

...to je moj rucak danas...dovoljno:)

bem mu misa, znam sta je pravi kamen, ali potpuno nebitno! boranija i serpa su odlicne :lol:, a pravila sam i onaj turski sutlijas. treba vise vode i mleka nego u receptu, i definitivno je 15 kasika secera previse, koliko god da volite slatko. ja sam stavila 9 i bilo je preslatko. mislim da sledeci put necu stavljati puding od anile jer vanil secer da dovoljno smeka.

bem mu misa, znam sta je pravi kamen, ali potpuno nebitno! boranija i serpa su odlicne :lol:, a pravila sam i onaj turski sutlijas. treba vise vode i mleka nego u receptu, i definitivno je 15 kasika secera previse, koliko god da volite slatko. ja sam stavila 9 i bilo je preslatko. mislim da sledeci put necu stavljati puding od anile jer vanil secer da dovoljno smeka.

Možda si predugo kuvala. Mere u receptu su dobre ;)

Danas pileći gulaš i makarone, mada možda napravim i one domaće knedle za gulaš. Dezert krempita.

Čorbica sa glavom lososa (ako ima neko ko ne zna, u Metrou su 150 din, a bude dosta mesa, kao za jednu pristojnu šniclu), Od juče ostalo kineske klope i pirinča pa sam to izmešala, dodala malo začina, brašna, napravila krokete i uvaljala u samleveni susam pa ispekla, i baciću pomfrit u fritezu, to svi vole. Ona kineska bila malo kiselija nego što sam nameravala pa se zato nije pojela , ali kroketi su ok, jer ima dosta pirinča pa se ne oseti.

Recept je sa coolke, evo opet link http://www.coolinarika.com/recept/prav-turski-sutlijas/

Komentari samo pozitivni, tako da.... verovatno je do pirinča. :confused: Meni je ovo omiljeni sutlijaš, često pravim i nikad mi se nije desilo ništa slično...

:bye:

nisam ja ni napisala nista negativno, to je bila samo primedba i komentar.korstitla sam isti recept, sa istog sajta, i ovo je komentar slican mom :
i ja sam sinoc pravila vasu verziju ali mi je bilo previse rize na tu kolicinu voe/mlijeka...sledeci put stavicu samo jednu casu sasvim je dovoljno..po mom ukusu..inace cimet dobro ide s tim i ja sam stavila jos narendane bademe
smiley-smile.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back