Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim da Kerefeka ne guli sampinjone, ja svaki put skinem taj spoljni sloj jer kazu da pecurke ne treba prati izgube ukus i miris!?

Da li ih vi gulite / perete ili spremate neociscene?

samo cetkicom predjem deo gde ima zemlje, mada se trudim da kupim one cisto bele..
i predjem ih vlaznom salvetom...ne gulim..uvek se u tom povrsinskom sloju nalazi najvise vitamina i minerala..

Mlince prvo treba da skuvaš; kao i svaku drugu testeninu; u posoljenoj vrijućoj vodi. Čak možeš i samo da ih preliješ proključalom supom ili vodom sa vegetom, poklopiš i sačekaš da upiju. Posle ih umuljaš sa masnoćom od ćuretine ;)
ja nikad ne stavljam ni pavlaku, ni sir, ništa slično...

Pa izvorno ni ne treba ništa da im se dodaje - ali kad mu je to masno i "golišavo"...:)
Ma da, dovoljno je da se na par minuta blanširaju u kipućoj vodi.

Ja bih danas kod tebe na ručak - sve što volim...

Prvi put sam spremala mlince - i meni su rekli da ih samo umešam sa masnoćom u kojoj se peklo neko meso,ali moj čovek bi sa tim ostao gladan..

Ja sam na luku izdinstala mleveno (mešano) meso dodala iseckane peteljke koje su ostale od punjenih pečuraka, dodala još sitnijih pečuraka za seckanje, začinila ( biber, peršun, beli luk u prahu, so...) - i sve pomešala sa mlincima.Ta smesa je dobro da bude malo masnija nego inače.Sve sam izručila u pleh na papir za pečenje i pekla u rerni,a zatim još dok je bilo vruće posula rendanim kačkavaljem.I to je to...
Malo sam čupnula sa strane i meni je ukusno...Imala sam rezervni plan -da ako ne valja, umutim pavlaku i jaja, prelijem i zapečem ili eventualno prelijem bešamelom...Ali mislim da neće biti potrebe...

osecaj se pozvanom :)

Konačno oboje dece u vrtiću pa se ja dala u posao. Umesila domaće... hmmmm... da l' su toretline, ili raviole :confused: ... ne'm pojma :rumenko:
Evo fotka, nemam vremena da pišem recepat sada, pisaću ako ima zainteresovanih :p U sosu od povrća i sira - praziluk, šargarepa, tikvica, mleko, pavlaka, tufi topljeni sir :zper:
Pogledajte prilog 209323 :

Svidja mi se klopa,a naročito dekoracija...sva je nekako morska...bar mene podseća...
I divim se mamama koje stižu i imaju volje da tako serviraju obrok...

Ja pecurke obavezno operem,jer kad sam videla sa kakvim ih hemijskim preparatima tretiraju(msm znam da je ta hemija i u samoj pecurki),nekad mi dodje da ih uopste ne jedem,al eto ipak ih jedem jer nemamo onih sumskih.
uh... sad ću ih i ja prati, to mi već nije palo na pamet...
ja, majke mi, mislila pečurke su samo od zemlje :confused:

Kerefeko, hvala, ali to stvarno nije ništa posebno servirano, samo paradajz poređan u krug, umesto nabacan na gomilu u salati ;)

Ni ja nisam nešto preterano razmišljala o hemiji koja se koristi...A prala sam ih , jer mi se više svidja boja kad se spreme, nego kad su oljuštene...nekako se vidi ta "kožurica"...

A meni se baš dopala dekoracija...kao morska zvezda i ono zeleno..ma kao na obali...kukuruz kao kamenčići..lepo,lepo... :)

Juce pekla kiflice sa sirom

67l3q9.jpg

danas opet garlic knots :rumenka: kako to mirise,kako to ima dobar ukus.... :zjede:

1zd0vnt.jpg

90ud8x.jpg

moraću da napravim taj garlic knots, tako moćno izgleda, a ja volim beli luk. Samo izbegavam da pravim testa.
Danas sam kuvala čorbu od povrća koje sam imala u kući: luk, praziluk, šargarepa, celer, karfiol, brokole.... i pilav od juče, kupus salata.

Danasnji, khm-rucak... :lol:
Tijesto kao za picu, jako tanko, unutra sir i vrganji, bosiljak, origano...neka brinska kvazi-pica...i spremljena za 20 min., u foliju i furaj vani ...
E, svecano se tim oprastam od tijesta, neko vrijeme...sto znaci da i ovu temu treba da zaobilazim.
Kod mene ili zaredam sa kiflicama, picom, pitom i sl., ili nikako...e, doslo vrijeme za nikako, no to je vec za drugu temu...:mrgreen:

Prilozi

• DSCN9380.JPG
    DSCN9380.JPG
    101,2 KB · Pregleda: 24
Sampinjoni su na crnoj listi sto je hemije tice,ja pokusavam da ih sto manje koristim a i kad ih koristim dobroooo ih operem,msm to je do mene sto mogu da uradim,mislim da su i druge pecurke recimo bukovaca koje se "vestacki" uzgajaju isto izlozene hemijskom tretmanu.Ma to su najbolje one sumske.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back