Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja pravila bundevaru sinoc za veceru

attachment.php

attachment.php

Inace nisam u poslednje vreme od nekih obaveza nesto mnogo spremala,al nadoknadicu ja to;):D
Btw,pregledala sam na predhodnim stranama sta se sve spremale i sve je super,svaka cast:ok:

pileci ajmokac za mene,prvi put i to samo zato sto sam imala malo piletine iz supe i nista vise
i mnogo je mljac,mada znam da nije bas zdravo

za decu supa,belo meso,pomfrit i kupus salata

kako ti spremas ajmokac? sa krastavcicima?

ja sam junecu supu sa knedlama.
cuspajz - dok jos ima svezih paprika i paradajza na pijaci..
glavica luka, neki cen belog, sargarepa, crvena sveza paprika,paradajz i secerac..morska so, kari, nekoliko zrna suvog grozdja..
dinstani laks kare..

dosta od mene za dva dana.

ja sam danas skinula sa neta.na malo margarina i ulja sam proprzila beli luk,pa dodala kasiku brasna,malo mesala,pa nalivala supom i mlekom.
posolila,pobiberila,unutra ubacila pileca krilca koja su se kuvala u supi,pise iscepkati belo meso,ja ga ne volim.pred kreaj dodati limuna ili sirceta
po tome moglo bi i sitno seckanih krastavcica.
ja sam ubacila i kuvanu sargarepu,celer i kupus

i sad me boli stomak :(

ja sam danas skinula sa neta.na malo margarina i ulja sam proprzila beli luk,pa dodala kasiku brasna,malo mesala,pa nalivala supom i mlekom.
posolila,pobiberila,unutra ubacila pileca krilca koja su se kuvala u supi,pise iscepkati belo meso,ja ga ne volim.pred kreaj dodati limuna ili sirceta
po tome moglo bi i sitno seckanih krastavcica.
ja sam ubacila i kuvanu sargarepu,celer i kupus

i sad me boli stomak :(

ovo je tako lagano, da te sigurno boli zbog ove sargarepe..

Juče mi čovek, ničim izazvan, za ručak tražio doslovce: "onu pizzu što si pravila kad je bilo brdo starog hleba".Meni bzvz, volim nedeljom lep ručak,ali on baš nikad ništa ne traži, mada ne voli sve, pa rekoh hajde da mu ispunim...A to i nije pizza , pre neki boooogati topli sendviči...I tako mi ručasmo juče mimo svih "pravila" :)

Vidim ja ovde bRez fotke ništa, pa sam uslikala - kačim kasnije..

kako dobro kerefeko :D
ovo cu i ja morati da pravim,koje su velicine te pecurke?kako ih izdubis?

Jao hvala, nemaš pojma koliko mi znači...Ovako sve nešto pravim, napišem, niko ne vidi i kao da ne učestvujem...
Ove najveće su veće od dlana prosečne žene :) - mislim da imaš neku predstavu...
Nisam ih izdubila, samo otkinula peteljke,a šešir ( klobuk) im je sam po sebi veliki,pa je stalo punjenje...sad kod nekih je manji, negde veći...
I to je to...

kako pravis te mlince
ja ih kupila jednom,kao nesto ubacila u saft od pecene curetine,al bilo masno i bezveze

za decu danas junece snicle koje su se dva sata na sto stepeni krckale sa belim lukom,lorberom i vinom,uz to kupus salata i krompir pire,
za mene:
sladak kupus sa slaninicom i seckanim batacima,pa unda ubacila i rostilj kobasice i vrat sa rostilja od nedelje,da se ne baci

kako pravis te mlince
ja ih kupila jednom,kao nesto ubacila u saft od pecene curetine,al bilo masno i bezveze
Mlince prvo treba da skuvaš; kao i svaku drugu testeninu; u posoljenoj vrijućoj vodi. Čak možeš i samo da ih preliješ proključalom supom ili vodom sa vegetom, poklopiš i sačekaš da upiju. Posle ih umuljaš sa masnoćom od ćuretine ;)
ja nikad ne stavljam ni pavlaku, ni sir, ništa slično...

A šampinjone ne gulim, ni ne perem, samo malo prebrišem baš da se skine zemlja

kako pravis te mlince

za decu danas junece snicle koje su se dva sata na sto stepeni krckale sa belim lukom,lorberom i vinom,uz to kupus salata i krompir pire,
za mene:
sladak kupus sa slaninicom i seckanim batacima,pa unda ubacila i rostilj kobasice i vrat sa rostilja od nedelje,da se ne baci

Ja bih danas kod tebe na ručak - sve što volim...

Prvi put sam spremala mlince - i meni su rekli da ih samo umešam sa masnoćom u kojoj se peklo neko meso,ali moj čovek bi sa tim ostao gladan..

Ja sam na luku izdinstala mleveno (mešano) meso dodala iseckane peteljke koje su ostale od punjenih pečuraka, dodala još sitnijih pečuraka za seckanje, začinila ( biber, peršun, beli luk u prahu, so...) - i sve pomešala sa mlincima.Ta smesa je dobro da bude malo masnija nego inače.Sve sam izručila u pleh na papir za pečenje i pekla u rerni,a zatim još dok je bilo vruće posula rendanim kačkavaljem.I to je to...
Malo sam čupnula sa strane i meni je ukusno...Imala sam rezervni plan -da ako ne valja, umutim pavlaku i jaja, prelijem i zapečem ili eventualno prelijem bešamelom...Ali mislim da neće biti potrebe...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back