Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
može naravno...napraviš laganu vodenu piškotu: 5 jaja,4 supene kašike hladne vode,5 supenih kašika brašna i 12 kašika šećera...prvo umutiš belanca,posebno vodu,brašno,žumance i šećer i onda blago prevrćući kašikom umutiš sa belancem i to ispečeš...ova piškota je mnogo laganija i sočnije nego one koje se prave samo sa jajima...pa onda fil: jedan kilogram višanja ocediš,ostaviš taj sok,ugreješ i ubaciš jedan mali krem fix(ima Dr.Oetkerov a i nekih drugih proizvođača),po ukusu šećer,to najbolje da probaš(ja ne volim kada je jako slatko,više pravim da bude kiselije),i onda kada se taj sok stegne od fixa ubaciš voće,dobro promešaš i ostaviš da se ohladi...važno da se namaže da testo kada je već hladno...i onda umutiš 4 kese šlaga pa staviš na fil i samo treba dobro da se ohladi u frižideru...veoma lagano,veoma ukusno...i mi je obožavamo...[/QUOT ... Hvala.... Samo jos jedno pitanje... Jel`u ovu piskotu ne ide prasak za pecivo,jer je bas namjeravam negdje napraviti... Unaprijed,hvala....

Poslednja izmena:
Ja upravo nafilovah mančmelou :D:D:D
Ovaj put mi ispalo 115 komada od pola mase ( ja bukvalno shvatila onaj deo - razvući oklagijom što tanje :rumenko: ), s tim što su mi mišići pojeli par komada onako bez fila, pa imam oko 110 nafilovanih. Sad i ja imam više iskustva, pa sam brže filovala, znam za jadac, tj. kako se brzo steže zbog želatina. ;) I sad sam po malo manje filovala, mislim, dovoljno je, ali manje nego prošli put, pa sam imala za sve keksiće. Sad da se malo stegne, dok uspavam piliće, pa u glazuru, pa sutra da se sladimo :D:D:D
Osim toga, sutra ne kuvam, tj. za sutra ne kuvam. Uskršnji ručak kod svekra i svekrve je tradicija, kao i božićni ručak. Biće sarme, mesišta nekog, torte, oblandi, verovatno neka njena fina čorbica... i ovaj moj skromni doprinos u vidu mančmeloua. Mada ga nisam isključivo zato pravila, tj. praktično i nisam zato, ima kod sveki kolača i torte, nego pilići njupaju pa ne znaju za dosta, a kad oni tako rado jedu - kako meni da bude teško da pravim? :D:D:D

kapri torta po kvinsinoj preporuci i uz jacinu pomoć gotova, sušena kora ispala prste da poližeš, hvala vam : )
ostao mi još fil čokoladni da stavim preko poslednjeg fila, al tu valjda neću moći ništa da ubrljam

može naravno...napraviš laganu vodenu piškotu: 5 jaja,4 supene kašike hladne vode,5 supenih kašika brašna i 12 kašika šećera...prvo umutiš belanca,posebno vodu,brašno,žumance i šećer i onda blago prevrćući kašikom umutiš sa belancem i to ispečeš...ova piškota je mnogo laganija i sočnije nego one koje se prave samo sa jajima...pa onda fil: jedan kilogram višanja ocediš,ostaviš taj sok,ugreješ i ubaciš jedan mali krem fix(ima Dr.Oetkerov a i nekih drugih proizvođača),po ukusu šećer,to najbolje da probaš(ja ne volim kada je jako slatko,više pravim da bude kiselije),i onda kada se taj sok stegne od fixa ubaciš voće,dobro promešaš i ostaviš da se ohladi...važno da se namaže da testo kada je već hladno...i onda umutiš 4 kese šlaga pa staviš na fil i samo treba dobro da se ohladi u frižideru...veoma lagano,veoma ukusno...i mi je obožavamo...[/QUOT ... Hvala.... Samo jos jedno pitanje... Jel`u ovu piskotu ne ide prasak za pecivo,jer je bas namjeravam negdje napraviti... Unaprijed,hvala....

e baš sam zaboravna....naravno,ide jedan prašak za pecivo,...

napokon sam se docepala svog kompa
i evo obecanog parceta moje rodjendanske torte od petka
bela krokant torta
ja sam stavila i tek malo slaga odgore
i mleveni keks u fil, al malo tek
ali je preukusna svakako
i socna
i pravicu je opet cim nadjem priliku :)
uglavnom pojela se i svi su je pohvalili, cak je i svekar uzeo malo parcence (on ne sme zbog bolesti, al je hteo da proba)
i pohvalio me :)
a danas imamo grcku tortu, to je sveki pravila
od nedelje odmaramo od slatkisa :D

Uploaded with ImageShack.us

Danas ručali ćureću supu, sa puno povrća i domaćim rezancima, karađorđeve šnicle i zelenu salatu. To sve svekrva pravila, pa ne kačim slike, da se ne kitim tuđim perjem. :D

Dezertirali u mojoj izvedbi. " Moskva " tortu i sitne kolače.

2lb0weq.jpg

348spqb.jpg

Krem supa od cukinija

Cukini,beli krompir, crni luk,2 čena belog luka,vode tek da ogrezne,skuvati.
Začini:so,mešani začin(suvo povrće i sl.)
Sa štapnim mikserom napraviti kremu i doliti 2 kašike ulja od prženog bundevinog semena.
Poslužiti uz prepečene kockice hleba,uvaljane u maslinovo ulje na kojem je propržen beli luk
i uz kockice mocarele.

img98351280x853.jpg

nije to bio ceo ručak ;)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back