Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znači znala sam da ako kažem pre nego budu gotovi neko će izbaksuzirati to je dzordz nema teorije da nije :lol:
ali su ukusni nisu na oko nešto ali su slatki :)
1002945p.jpg

1002946g.jpg

Mnogo smo jeli ovih dana, meni se hrana smucila, ali mora nesto da se sprema.Danas lagano..pita od mladog crnog luka, i telece snicle sa grilovanim povrcem. A veceras za goste grilovana kruska i koziji sir na krekerima. To je malo zezancija, ali uz neko hlaaadnooo belo vino ( Chablis vec u frizideru ) i uz zenske price, bice mi zadovoljstvo.

Ja danas spremam čorbicu od zelja i drugog povrća, sa ćuretinom i nešto malo mlevene junetine. Osim toga, prosto nisam imala ideju šta ću. I shvatim da ima toliko kuvanih jaja, da treba polako da počnem da ih trošim. Ustvari, već sam počela, juče sam za doručak pravila onu, neki dan spominjanu, riblju paštetu. A za danas sam odlučila rolat sa mesom, a unutra cela kuvana jaja. To volimo i što da ne. I krompir uz to, ali još nisam odlučila na koji način, verovatno će biti pire, nekako mi najbolje ide uz to. Mm će, u povratku sa posla da kupi zelenu salatu i milina od ručkića :)
Inače, žene, koje vi ideje imate, kako planirate da utrošite ova silna kuvana jaja? :think:

Ja danas spremam čorbicu od zelja i drugog povrća, sa ćuretinom i nešto malo mlevene junetine. Osim toga, prosto nisam imala ideju šta ću. I shvatim da ima toliko kuvanih jaja, da treba polako da počnem da ih trošim. Ustvari, već sam počela, juče sam za doručak pravila onu, neki dan spominjanu, riblju paštetu. A za danas sam odlučila rolat sa mesom, a unutra cela kuvana jaja. To volimo i što da ne. I krompir uz to, ali još nisam odlučila na koji način, verovatno će biti pire, nekako mi najbolje ide uz to. Mm će, u povratku sa posla da kupi zelenu salatu i milina od ručkića :)
Inače, žene, koje vi ideje imate, kako planirate da utrošite ova silna kuvana jaja? :think:
Mimoza salata...nadam se da znate kako se pravi

..ahaha...nema sanse da se upropasti...ja sam umesto jogurta stavila kiselu pavlaku, dodala jedan zdenka sir...i sjedinila toplo....ispalo je fenomenalno....
..u taj preliv sam sipala vrlo malo majoneza vise zbog ukusa, pavlake jednu kasiku...posto sam imala samo 6-7 mladih krompirica, velicine oraha...
..meni ce to biti danas rucak, a sutra prilog uz neku ribu, samo da smislim koju.....

..ahaha...nema sanse da se upropasti...ja sam umesto jogurta stavila kiselu pavlaku, dodala jedan zdenka sir...i sjedinila toplo....ispalo je fenomenalno....
..u taj preliv sam sipala vrlo malo majoneza vise zbog ukusa, pavlake jednu kasiku...posto sam imala samo 6-7 mladih krompirica, velicine oraha...
..meni ce to biti danas rucak, a sutra prilog uz neku ribu, samo da smislim koju.....

pa ok
ukusi su razliciti
ja najvise volim obicnu krompir salatu
kad je lepo ohladjena mmm

danima sam se prejedal svega i svačega i sada mi se jede nešto lagano, a ukusno, neko povrće bareno, možda brokoli ili grilovane tikvice i zelena salata
dajte neki prelodg ako imate

ja sam ovih dana pojela toliko zelene salate da to nije normalno :)
glasam za brokoli
malo ga blansiraj i ubaci u rernicu da se zapece, prelij ga ako zelis sa pavlakom i jajetom
to je onako dosta lagano

Danas, barena boranija, samo sa vegetom, bez kapi ulja. :D

U mojoj kuci niko ne jede boraniju osim mene, tako da mogu da je spremam bas ovako...i to jedem bez hleba, eventualno ubacim u tanjir kasicicu pavlake, ali retko

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back