Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja kupila jutros neku smrznutu mešavinu za djuveč, ali tek kod kuće sam videla da ima boranije. Moj dragi ne podnosi istu, te ću morati da odstranim boraniju pre upotrebe proizvoda :D
Planiram da napravim... hmmm... nešto od toga :) Izdinstaću luk, pa ću dodati meso, sečeno na male kockce, pa na kraju to povrće i malo vode da se dinsta... pa šta ispadne. ;)
Osim toga, uzela sam dva pakovanja kora. Imam nešto sira u frižideru, krajnje je vreme da se potroši. U dvorištu nabrala zelje, ima samoniklog kol'ko o'š, hvala pticama što su prenele seme, pa ću da smotam pitice. A drugo pakovanje kora je za pitu od jabuka. Imam neke zaledjene izrendane jabuke, od pre par meseci. I zaboravila sam ih bila, nego juče odledjivala zamrzivač i naidjem na to i u taku se setim od kad stoje. Dobre su za upotrebu, ne stoje kao kokičar mojoj sveki - 10 godina ;) ( e, a što je najbolje, iako je kokičar stajao 10 godina u zamrzivaču, kokice su superiška. Ima ga jedno 2 kile, ima da se nekokičamo, iiiih :D ).
I tako... ima da se pitamo, mislim da jedemo pite, dok ne počnemo da se ljuspamo kao kore :lol::lol::lol:

atakualpa, ti si najvrednija na temi :super::klap:

ja imam kremenadle od prekjuče (deca slabo jedu, ćerka ima upalu grla, ne može da guta, jede samo supe, a ja se i dalje trudim da postim - na baš sasvim uspešno, promakne malo sira ili jaja kao u onom mančmelouu- a nisam mogla da ga ne probam)
pa sam sad za prilog ubacila u šerpu pakovanje graška i pakovanje mešavine za rusku salatu... pa će da potraje dva dana, kao i boranija juče i prekjuče...

Nego ostala mi 4 žumanca od mančmeloua, pa sam mislila da napravim princes krofne ili krempitu, a kad sam pogledala recepte za to mi trebaju cela jaja.

Jel ima neko neki recept (po mogućstvu jednostavan i proveren) u koji idu samo žumanca?
Atakualpa, šta si ti uradila sa svojim žumancima?

Nije hića, sigurno neću pre petka praviti. Sad idem da sredim terasu da mogu za praznike da sedim na istoj i čitam knjige. Ali to je već za onu drugu temu. :bye:

Hehehe, ja sam žumanca stavila u malu činijicu, poklopila da se ne skori i danas završila u zeljanici + jedno celo jaje.
I faja na pohvalama :rumenko:, ne bih bila tako vredna da sad pravim večeru, nego eno u dvorištu majstori, "sredjuju" svinje, pa će da tranžiraju, pa nakon vet. pregleda mese, popodne ima to da se pakuje. Ima posla kolko o'š, tri svinje nije malo :)

bi,meni kad ostanu zumanca,a imam supu,napravim laznu corbicu.
razmutim dva zumanca,kasiku ,dve pavlake i pola limuna i to u vrelu supu

malo pre sam poredjala u tepsiju kileca krilca i ledja ,to za mene i svezu svinjku butkicu za decu sa krompirom,sargarepom,mladim lukom,prazilukom i jabukom i to je za mene,jedno dete ce samo pojesti krompir.e sad koliko treba da se pece ta butkica,ima da krilca pobenave za to vreme.moracu da ih ranije vadim???

Meni i jabučilo gotov. Ispale dve juhe, toliko jabuka bilo, ali dobro, neće da se baci ;)

Nego, ja sam promenila plan. Ovi mesari dole već gotovi :eek: Od 9 jutros do sad, eno već tope mast, a meso svo istranžirano :eek: Profi kasapi, kod njih to ide o'čas posla. E, tako da ću ja ovu moju smrznutu mešavinu za djuveč da ostavim za neki drugi dan. Za nekih 40-tak minuta će, bar je do sada išlo tako brzo, vet da javi da li je meso dobro, mada verujem da jeste. Eno sveki već kuva kupus i dinsta meso, kaže bolje sad da ga stavim, pa nema veze, "drveni" šporet gori pa gori, ako nije dobro lako mi da bacim. Za kog vraga da kuvam, kad je dole restoran :D:D:D Ono, nije da nije, pozvala sveki uredno, a ja sve fina pa ću da odbijem ;););)

Jedina zamerka je što su krmenadle istranžirali užas. Ne prepoznaje se bre da su krmenadle, ne može da se peče, debelo po 6-7 santima. :eek: Ne znam ni za šta ono da upotrebim... Al dobro, biće mesa u zamrzivaču, to je bitno.
Sad ću malo da predahnem, da se odmorim, pa oko 2 po dete u vrtić....pa na kupus sa meeeesoooom, njam-njama-njam :D

au, al se kod tebe radi... svaka čast. Pa moraš i ti da budeš vredna, ponese te atmosfera. A kod mene deca dugo spavaju (jedno bolesno), ja popodne na posao, nemam prevoda (koji mi uzmu svo slobodno vreme), pa se i ja opustila. Vala, imam i ja dušu, da jedan dan ne moram samo da jurim da pozavršavam sve što moram.

Hvala na savetima za žumanca, a ja se ipak naoštrila na neki kolač.
Pitaću mamu, ona ima sve tako upareno. Kad joj negde ostanu belanca, odma ima kolač koji pravi sa njima, i obratno.

Uh, zene sto ste vredne...samo pljuste kolaci. Ja ih u poslednje vreme slabo pravim, jer imam dijetalca u kuci, moje dete nije ljubitelj slatkisa a ja kad nema ne jedem a kad ima- zna se. Zato bolje da ih nema.
Za veliki petak cu da napravim svakako nesto slatko, samo da smislim sta. Ima jedan kolac bez masnoce ikakve a vrlo je lep i lagan. Kad nadjem recept- napisacu.

sinoc sam pravila mafine sa jagodama i belom cokoladom, pussy je ostavila link za coolinarike. ok su, ali nista specijalno kako sam ocekivala.

Prilozi

• IMAG0917[1].jpg
    IMAG0917[1].jpg
    20,5 KB · Pregleda: 27
Za dorucak bio kacamak sa mlekom (kako je lepo kad ne radim pa mogu da doruckujem takve stvari) :D

Za rucak ce biti nesto na brzinu...mozda spagete da nekim modifikovanim "4 sira" sosom.

Planiram da ceo dan provedem citajuci knjigu i meditirajuci u basti :D

Bila sam juče na pijaci pa sam samo gladala levo-desno,nisam znala šta da kupim od silnog izbora
smilie_girl_035.gif

Kuvala sam spanać,mlade krompiriće sa naseckanim peršunovim lišćem i paprikaš od fileta soma.Ništa nije išlo jedno uz drugo ali meni se to najviše svidelo na pijaci:zcepanje:

Imam ja i ovakvih dana:cool:

Žene, aj neka me neka od vas gadja savetom šta da radim sa starim hlebom? Imam od juče, preključe i naključe, kad se sve sabere, više od dve vekne. Imam ja neki recept za pitu od hleba, ali pravila sam dva-tri puta i ne može se jesti koliko je gnjecavo i grozno. Dajte neki savet, recept, žao mi bre da bacim toliki hleb, greota. Prezli imam jedno kilo i po, sigurno, tako da to otpada. Šta da radim, šta preporučujete? neki recept, proveren, za pitu, ili tako nešto. Praviću za doručak prženice, ali neću potrošiti ni četvrtinu :think:

moja deca obozavaju krofnice od hleba.pravila sam ih u teska vremena,al deci ostalo to kao nesto super,pa stalno traze
izdubim ceo hleb,koru bacim,a sredinu potopim u mleko.iscedim,pa umesam jedno celo jaje,posolim,malo praska za pecivo i kima.trebalo bi da ide i izgnjeceni beli sir,al ne mora.vadim kasicicom i przim u ulju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back