Ja kupila jutros neku smrznutu mešavinu za djuveč, ali tek kod kuće sam videla da ima boranije. Moj dragi ne podnosi istu, te ću morati da odstranim boraniju pre upotrebe proizvoda 
Planiram da napravim... hmmm... nešto od toga
Izdinstaću luk, pa ću dodati meso, sečeno na male kockce, pa na kraju to povrće i malo vode da se dinsta... pa šta ispadne. 
Osim toga, uzela sam dva pakovanja kora. Imam nešto sira u frižideru, krajnje je vreme da se potroši. U dvorištu nabrala zelje, ima samoniklog kol'ko o'š, hvala pticama što su prenele seme, pa ću da smotam pitice. A drugo pakovanje kora je za pitu od jabuka. Imam neke zaledjene izrendane jabuke, od pre par meseci. I zaboravila sam ih bila, nego juče odledjivala zamrzivač i naidjem na to i u taku se setim od kad stoje. Dobre su za upotrebu, ne stoje kao kokičar mojoj sveki - 10 godina
( e, a što je najbolje, iako je kokičar stajao 10 godina u zamrzivaču, kokice su superiška. Ima ga jedno 2 kile, ima da se nekokičamo, iiiih
).
I tako... ima da se pitamo, mislim da jedemo pite, dok ne počnemo da se ljuspamo kao kore

Planiram da napravim... hmmm... nešto od toga
Izdinstaću luk, pa ću dodati meso, sečeno na male kockce, pa na kraju to povrće i malo vode da se dinsta... pa šta ispadne. Osim toga, uzela sam dva pakovanja kora. Imam nešto sira u frižideru, krajnje je vreme da se potroši. U dvorištu nabrala zelje, ima samoniklog kol'ko o'š, hvala pticama što su prenele seme, pa ću da smotam pitice. A drugo pakovanje kora je za pitu od jabuka. Imam neke zaledjene izrendane jabuke, od pre par meseci. I zaboravila sam ih bila, nego juče odledjivala zamrzivač i naidjem na to i u taku se setim od kad stoje. Dobre su za upotrebu, ne stoje kao kokičar mojoj sveki - 10 godina
I tako... ima da se pitamo, mislim da jedemo pite, dok ne počnemo da se ljuspamo kao kore

, ne bih bila tako vredna da sad pravim večeru, nego eno u dvorištu majstori, "sredjuju" svinje, pa će da tranžiraju, pa nakon vet. pregleda mese, popodne ima to da se pakuje. Ima posla kolko o'š, tri svinje nije malo
Od 9 jutros do sad, eno već tope mast, a meso svo istranžirano
Nesto cu na brzinu.