Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja pravila munchmallow! Po ovom receptu http://forum.minjina-kuhinjica.com/viewtopic.php?f=44&t=639
Evo slika u procesu stavljanja glazure.

I da vam pravo kažem mnogo sam se namučila, naročito s tom glazurom. A nisam se setila da napravim pola mere (Ispalo mi 85 komada), ionako sam pravila da probam da vidim liči li to na pravi. I na kraju nisam mogla ni da procenim, bilo mi muka od lizanja filova i glazure. Celu kuhinju sam namazala čokolodnom glazurom. A da ne pričam što sam upropastila dijetu i zdravu ishranu. Ali, ajd sad - nije svaki dan badnji dan, tj. nedelja. Možda mi potraje i do Uskrsa. Nedelju dana! Jel može to da stoji toliko? Znajući moju decu - ne može.:zcepanje:

Ja pravila munchmallow! Po ovom receptu http://forum.minjina-kuhinjica.com/viewtopic.php?f=44&t=639
Evo slika u procesu stavljanja glazure.

http://www.dodaj.rs/?3T/FO/1nEFgQWI/munchmallow.jpg

I da vam pravo kažem mnogo sam se namučila, naročito s tom glazurom. A nisam se setila da napravim pola mere (Ispalo mi 85 komada), ionako sam pravila da probam da vidim liči li to na pravi. I na kraju nisam mogla ni da procenim, bilo mi muka od lizanja filova i glazure. Celu kuhinju sam namazala čokolodnom glazurom. A da ne pričam što sam upropastila dijetu i zdravu ishranu. Ali, ajd sad - nije svaki dan badnji dan, tj. nedelja. Možda mi potraje i do Uskrsa. Nedelju dana! Jel može to da stoji toliko? Znajući moju decu - ne može.:zcepanje:

A šta da radimo mi koji nemamo kesu sa zvezdastim nastavkom i nemamo blage veze šta je to? :(
Ovo mi tako sjajno izgleda, da mi dodje odmah da se spakujem i odem u radnju po ekstrakt vanile, margarin i čokoladu, ostalo imam u kući. Na kraju ću tako i da uradim, samo da popijem ovu kaficu :mrgreen:
Što se glazure tiče, može li keksić da se umoči u glazuru, što mora da se preliva? :think: Ja tako pravila neke sitne kolačiće za slavu, ma ko će svaki da preliva, lepo dok je čokolada bila na ringli, na tihoj vatri, svaki u kašiku i zamočim u glazuru, pa na upijajući papir, nije se ni videla razlika.
Nego, sad se nešto mislim... mogu li bre, onaj običan špric za kolače, onaj plastični, od Kineza da koristim. Neće biti pravi oblik, ali šta mari :think:
Njam-njam, što duže gledam, sva sam bliža tome da zgrabim jaknu i zapalim u radnju :rumenko:

Za vikend probala onal preliv za salatu sa medom i senfom i definitivno nije to za mene. Ja te kiselo-slatke kombinacije ne volim, samo klasika. Pekla pitu sa mesom i pecenim paprikama, domacu pilecu supicu, za veceru spagete sa 4 sira, za danas musaka od tikvica i patlidzana.

Još uvek merkam onaj munch... ma bre mančmelou :D Na korak sam do pravljenja, ako napravim i taj korak, kačim sličke, kako god da ispadne :D
A danas ćureća supica, sa puno povrća, krompri i pečeno pile. Ustvari, pola pileta, neki domaći pilići, ogromni bre i jaki baš, pa sam po pola zamrznula. E, pošto nemam te čuvene kese za pečenje, koje sve toliko hvalite, ja lepo na dno pleKa stavim papir za pečenje ( tj. i na dno i sa strane, da se ne zalepi ), pa stavim krompir, lepo začinjen, pa preko pile, takodje lepo začinjeno, pa na kraju sve to lepo ušuškam folijom. Na kraju skinem foliju, da se pile malo zapeče i ukus je njam-njam :D I uz to još mančmelou... iiiih voda mi krnula na usta :D:D:D

Danas piletina. Sinoc sam batake karabatake i krilca namazala sledecom smesom: buter, ona mesavina za pecene pilice Kotani i beli luk u prahu.To se bas dobro namaze i pod folijom stoji u frizideru cutavu noc.
Danas kad dodje vreme, poradjacu meso u plehic,na dno cu staviti malko ulja (piletina ce opustiti onaj buter) a pored mesa ceri paradajz i praziluk isecen na kolutove.
Pece se 45 minuta, mozda i manje na 200c, jer bi na jacoj vatri buter uhvatio.
Moze da se skuva pirinac uz ovo, sto cu verovatno i da uradim,pa cu da ga pomesam sa kukuruzom iz konzerve.

..oshtro brashno je malo krupnije mleveno od mekog.. :)
..tip (400, 500) se odnosi na kolichinu pepela koja ostaje kad se spali to brashno,
zavisi od vrste i kvaliteta pshenice od koje je pravljeno,
i ne utiche (osim mozda kulinarskim hiper-senzitivcima) na finalni proizvod od brashna.. :lol:

..ja oshtro koristim retko, za koh, knedle, neke posebne kolache gde pishe da ide,
mm ima obichaj da palachinke pravi pola-pola od mekog i oshtrog (to ne jedem pa nemam pojma zashto)
kupim kilo i odmah ubacim celu kesu u kesicu za zamrzivach,
kad je nachnem dobro je zatvorim (uvijem vrh pa stavim shtipaljku za vesh :lol: )
i to je to.. :)

..a jel zna neko shta mu dodje "namensko brashno"..? :think:

• Podržavam
Reactions: Em.
Juče i ja probala one kese za pečenje - uzela sam Maggi za piletinu sa začinom od belog luka.Piše da su za 1 kg, a ja imala 7 bataka -cca 1.5 kg mesa.Stalo sve.Strpala sam i začin,rekoh da probamo.I dopalao nam se.Nisam dodavala ništa, pustili su dosta soka.Toliko da kad sam pred kraj pečenja bušnula kesu, pola isurilo u pleh - tako da sam imala šta da perem i pored kese za pečenje :) Uz to, pomfrit i zelena salata.Ostalo mesa i za danas.
Imala sam i neku kinesku salatu - ide uz pitu sa mesom ( bez kora - onako sve se smućka i prospe u pleh - suvonjava je, ali s tom salatom odlična kombinacija).A bilo je i pite sa pečurkama.Eto...

..oshtro brashno je malo krupnije mleveno od mekog.. :)
..tip (400, 500) se odnosi na kolichinu pepela koja ostaje kad se spali to brashno,
zavisi od vrste i kvaliteta pshenice od koje je pravljeno,
i ne utiche (osim mozda kulinarskim hiper-senzitivcima) na finalni proizvod od brashna.. :lol:

..ja oshtro koristim retko, za koh, knedle, neke posebne kolache gde pishe da ide,
mm ima obichaj da palachinke pravi pola-pola od mekog i oshtrog (to ne jedem pa nemam pojma zashto)
kupim kilo i odmah ubacim celu kesu u kesicu za zamrzivach,
kad je nachnem dobro je zatvorim (uvijem vrh pa stavim shtipaljku za vesh :lol: )
i to je to.. :)

..a jel zna neko shta mu dodje "namensko brashno"..? :think:

Kupujem namensko brasno i koliko sam ja videla ono odgovara brasnu T-500, znaci za mesenje svega i svacega kao i za kuvanje, nisam videla neku razliku...

E, konačno :D Sve sam uradila što sam planirala, ručkić bio da poližeš prste ( drpila sam recept od mačke-vračarke za preliv za piletinu :rumenko: Maco, nemoj da se ljutiš :) ) i supicu napravila, mnoooogooo ukusna bre, i taj mančmelou. I namučio me propisno, jedva čekam da se stegne glazura da probamo. Evo i sličica:
Prvo, piletina, ono moje pola domaćeg pileta, po adapritanom mačkinom receptu. Uzela sam puter, ali sam osim belog luka u granulama i začina za piletinu, dodala i malo soli i vegete i premazala time. I stajalo je samo dva sata, a ne celu noć, al šta mari, baš je bilo njam njam :D
Pogledajte prilog 182378

Pustilo je sok, ukusno baš, baš :D

A mančmelou, nije baš na izgled profi, ali ukusno je kao da jeste. Radila sam pola mere i izašto mi 101 komad! :eek: Nisam za sve imala fil, iako sam stavila 3 belanca, a ne dva što bi bilo pola mere. Ali i sami keksići su super ukusa.

Pogledajte prilog 182379

I sa glazurom, u koju sam dodala malo vode, bila mi pregusta samo sa čokoladom i uljem:

Pogledajte prilog 182380

Bravo Atakualpa. Jesi umakala u glazuru? (Verovatno je to bolja varijanta jer tim prelivanjen više bude okolo nego na keksima. A u nekim varijantama istog kolača sam našla i tu mogućnost. Ali bogzna zašto je ja nisam primenila)
Meni je isto glazura bila pregusta, ali nije mi voda pomogla. Kao da ju je ješ više zgusnula. A potrošila sam više od 400 g čokolade.
Sad bih rekla drugi put će biti bolje, ali nisam sigurna da će biti drugog puta.

Vidim kuvala se boranija danas. I ko mene isto i krmenadle. Nadam se da je neko jeo, ja nisam stigla.

Bravo Atakualpa. Jesi umakala u glazuru? (Verovatno je to bolja varijanta jer tim prelivanjen više bude okolo nego na keksima. A u nekim varijantama istog kolača sam našla i tu mogućnost. Ali bogzna zašto je ja nisam primenila)
Meni je isto glazura bila pregusta, ali nije mi voda pomogla. Kao da ju je ješ više zgusnula. A potrošila sam više od 400 g čokolade.
Sad bih rekla drugi put će biti bolje, ali nisam sigurna da će biti drugog puta.

Vidim kuvala se boranija danas. I ko mene isto i krmenadle. Nadam se da je neko jeo, ja nisam stigla.

Jesam, umakala u glazuru. Ispekla prste skroz, ali računam da mi je tako lakše i brže, a i manje čokolade se troši. Uzela sam 200g čokolade i 6 kašika ulja, i kad se otopilo, pre neko je prokuvalo, vidim da je mnogo gusto. Dodala sam, bogami, više od pola čaše vode, nešto malo manje od 1 deci. I ostalo malo glazure, to ću da ostavim u frižider, to bar može da stoji, pa kad se ovo pojede ( tj. već prekosutra, jel :D puna kuća, ješni ljudi, ode stotinak keksića k'o ništa :ok: ), napraviću bakin kolač pa za koliko bude čokolade a ostali klot :D
I ja hoću da kažem - sledeći put će biti bolje. Što da ne pravim, kada vidim kako ovi moji mišići slatko njupaju, ma i u 3 noću ću da pravim :D:D:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back