Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...ja napravila "fahitu na nacin brzog Gonzalesa"...kada nemam vremena zacas je spremim, gotova je za 20 minuta...

2qsque1.jpg
[/IMG]
14xcks0.jpg
[/IMG]
fuot8x.jpg
[/IMG]

Danas riba. Skarpina u rerni sa puno luka, ili kako ja to volim da kazem na krevetu od luka. Uz ribu pirinac sa graskom, crvenom paprikom sargarepom i sampinjonima.
Zelena salata sa onim mojim prelivom.
Za desert cokoladna torta sa visnjama kupovna.Marke Moj slatkis, i to vam preporucujem.njihova dobos torta je ko domaca,sto bi rekle iskusne domacice;);)

E i vino je bilo u skladu. Slatko. Muscat Otonel.

...lepa serpa Vazdusasta..a sta je to sve u njoj...???

Stela, Muerte ja cu ovde da napisem...

...400 - 500gr (zavisno od broja ljudi) pileceg filea bez kosti...isecka se na kockice, proprzi na teflonu na malo ulja, kada se zarumeni doda se iseckana paprika, jedna i po otprilike ali je potrebno da bude babura, pospe se praskom za fahitu moze i zacin za piletinu ukoliko nema onog za fahitu...napravi se caciki, zagreju tortilje i redja....jelo, pa odozgo kasicica meksickog sosa (bolji je onaj prolecni Buittoni), kasika pavlake (licno volim caciki), masline i ljuta papricica po zelji, urola se i sluzi toplo...i to je sve. Moj najbrzi rucak.

Danas pravim imitaciju tapasa, przene lignje na kolutice, rendane pa uvaljane tikvice, zapeceni hleb sa paradajzom, pokusacu da grilujem povrce, grcka salata...videcemo kako ce ispasti...

dajte neki recept za salatu od cvekle? ali ne barene, nego onako rendane, znam da ima sa jabukom i rotvkom (ali nemam rotkvu i ne znam šta ide od začina, ulje,sirće itd)

narendas ociscenu rotkvu na najtanje..
jabukovo sirce, malo soli i malo ulja - takvu drzim u zatvorenoj posudi i koristim nekoliko dana..
a kao sveze narednanu mesam je sa sargarepom i u to ubacim secerac..izmesam sa listovima nekoliko vrsta zelene salate....dresing od malo meda, jabukovog sirceta ili balzamika i maslinovog ulja..
vise volim svezu, nego barenu cveklu..

e, hvala vam, ja već napravila : )
narendala cveklu, jabuke i šargarepu, dodala malo sirćeta i mlevene orahe
ooodlična je
Рецимо, направиш ове салате у аша-баја количини и набобаш се у мери која одговара једном засићујућем оброку.
Па тако пет дена недељно, неколико недеља...
Узгред ако те не мрзи и није ти страшно погледај резултате крвне сликем сада.
До лета биће:
:super::super::klap::ok::klap::super::super:

Riza sa dva umaka. Uzela sam neke recepte sa Coolinarke, pa malo modifikovala. Jedan je sa piletinom, sampinjonima, karijem i vrhnjem za kuhanje, a drugi je sa piletinom, pancetom, narandzom i jogurtom. Nije mi nesto taj sa jogurtom, bolje da sam i u njega stavila samo vrhnje za kuhanje, ali znam za ubuduce.

1.jpg

Agata, lepo ti to izgleda.

Ej, žene, kako stavljate te slike, koji sajt ili kako se to već zove koristite, pa bude mala, a kad kliknemo bude velika, ali se ne vidi to preko čega je postavljena. (jesam zapetljala suviše?)
Ja koristim ImageShack.us ili imagetitan.net i takva mi je kakva mi je. Ili ja ne umem.

Danas sam pravila palentu s pečurkama po Mirabelinom receptu od pre neki dan, post br.1140. + pileći bataci. Palenta je predivna.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back