Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
8f11f4569c047dbe4eb3c7557b73284f_header.jpg

http://www.coolinarika.com/recept/sofijine-kocke/

mami sutra rođendan, pravim joj ovo :)
i oblatne.
voli oboje.:)
ne razumijem toliku ljubav prema čokoladi.
ja više volim voćne, kremaste kolače.

Ok, nemam fotki, mislila sam da će ostati pa da fotkam, ali nije.
Pravila potaž čorbu od brokolija, parkine čiken nagetse + pire krompir + povrće u voku (crvena paprika, zelena boranija, šećerac, šargarepa, crveni kupus, šampinjoni) i na kraju mafinse (ovaj put sa burbon vanilom, jeeeee! :D)

I tako, ništa nije ostalo, a bilo je lepo, samo sam možda malo preterala sa ljutom paprikom u nagetsima, no ne mari, pire i povrće su izvukli ljutinu skoro sasvim uspešno.

Danas paradajz čorbica
A za glavno jelo sam pravila piletinu na moj način... iseckala piletinu na zalogajčiće, propržila na malo m.ulja, pa dodala razne začine, b.luk, origano, začin za piletinu, kari, so, biber, papriku... itd... posebno skuvala rižu pa je dodala u piletinu kad se propržila, nasula malo kečapa, blagog i ljutog i soja sosa... i na kraju dodala ananas na kockice... super je ispalo...z:)
Imam i slike, kasnije ću prebaciti, teško mi ustati...:zstidljivko:
Dezertiramo voće i slatkiše...z:lol:

smilie_girl_157.gif
Khm, khm...
Vec dugo vas citam, ali nikako da se osmelim da vam se javim.
I sada, posto sam se sasvim uverila da je kod vas na temi mir i sloga, resih.
Pa sta bude :zelenko2:

Nemam ja bog-zna-sta da kazem na temu kuvanja jer se time retko bavim, ali posle ovoliko citanja htedoh da vam kazem da ste FENOMENALNE.
I sto kaze Nightmare, uvek nam ostavite sve na gotovo. Izaberete najbolje, ostavite link, fotografije, svoje utiske...
Sakupila sam od vas goooomilu recepata
smilie_girl_234.gif

smilie_girl_157.gif
Khm, khm...
Vec dugo vas citam, ali nikako da se osmelim da vam se javim.
I sada, posto sam se sasvim uverila da je kod vas na temi mir i sloga, resih.
Pa sta bude :zelenko2:

Nemam ja bog-zna-sta da kazem na temu kuvanja jer se time retko bavim, ali posle ovoliko citanja htedoh da vam kazem da ste FENOMENALNE.
I sto kaze Nightmare, uvek nam ostavite sve na gotovo. Izaberete najbolje, ostavite link, fotografije, svoje utiske...
Sakupila sam od vas goooomilu recepata
smilie_girl_234.gif

Dobro došla Lamar :zag:

Pa posto sam se vec javila, da pokusam da budem od neke koristi z:mrgreen:
Dakle rec je o oslicu. Diskutovale ste poodavno o tome, mozda ste vec sve sto ste htele i saznale, ali ipak evo...

Pricale ste da neki dosta kalira prilikom spremanja a neki ne, i niste znale o cemu je rec.
Nama je to otkrila komsinica koja je radila u restoranu.

PostojI beli oslic - tzv. heki, on se cisti od krljusti, malo je skuplji, i on je taj koji ne kalira.

I postoji plavi oslic - tzv. hoki, on je glatke povrsine, ne cisti se od krljusti jer je nema, malo je jeftiniji od belog, i on poprilicno kalira prilikom spremanja.

Eto. Misija ispunjena
smilie_girl_089.gif

PS. A mozda vi vec sve ovo znate :think:

ja sam to pikirala vec pre nekog vremena, ali nikako da dodju na red
za rucak cu ovo
http://www.coolinarika.com/recept/krmenadle-u-umaku-od-ajvara/
ali necu kuvati testeninu jer smo juce jeli, bice krompir ko prilog

Meni je ovo tako dobro juce izgledalo da sma morala danas napraviti...i ispalo je fenomenalno :ok: moji su olizali serpu (nisam stigla ni da skljocnem jednom).
Jedino sto sam ja stavila duplo manje fete i umesto bosiljka ubacila persun i mirodjiju.Ko bude pravio nece se pokajati :D

Sto se slatkisa tice ima medenjaka od juce,a sutra cu praviti cokoladni sufle...prvi put pa da vidim kako ce ispasti.

Meni je ovo tako dobro juce izgledalo da sma morala danas napraviti...i ispalo je fenomenalno :ok: moji su olizali serpu (nisam stigla ni da skljocnem jednom).
Jedino sto sam ja stavila duplo manje fete i umesto bosiljka ubacila persun i mirodjiju.Ko bude pravio nece se pokajati :D

Sto se slatkisa tice ima medenjaka od juce,a sutra cu praviti cokoladni sufle...prvi put pa da vidim kako ce ispasti.
da da
i ja sam juce ubacila duplo manje fete :)
bas mi je drago da vam se svideo, prazna serpa i olizani tanjiri su uvek bili najbolji kompliment :))))
<3

samo predlog... nisam znala da ne voliš kečap
(ne na testu , već u testu -drugačije je... ne dominira kečap kad je u testu)

jok
jednom sam probala one forneti, kao pica forneti, sa tim kecapom u testu
i i dalje mi se ne svidja
ja ne jedem kecap
ne koristim ga u kuvanju
iskljucivo sok od paradajza ili sos ili pire
kecap sam poslednji put koristila za pancerote i to u njegove stavljala redovno a u moje po kap,
ne pitajte me zasto, jednostavno ne volim
imam ja tako par tripova hehehehhe :))))
hvala na paznji i brizi, al ne vredi, kad ne jedem, ne jedem <3 :*****
ko sto ne jedem ni zecetinu ni jaretinu ni jagnjetinu
i nema veze kak se spremi
tata me je ceo zivot pokusao naterati da probam, al nije uspeo :)
hehehehehe, imam ja jos toga na spisku :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back