Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma znam, imam i ja
eto,z:lol: od danas ni šlag ne jedem ...

ni ja ga ne volim
msm, stavim slag
al kad jedem , ostavim ga po strani :)
od malena tako
kad dobijem parce torte, slag sa strane tanjira a ono konkretno pomandzam
e slatka pavlaka je vec nesto drugo, to mi je ok :)
a mama je mi je stalno zvocala "jedi redom" :mrgreen:

hvala bogu pa slatke pavlake ima svuda
kao i zamena za sve sto ne volimo

pravila sam americke slane palacinke
testo po receptu http://www.coolinarika.com/recept/palacinke-alla-jamie-oliver/
a dalje po svom :D

na listicu margarina kratko sam proprzila kukuruz secerac i kockice prsute (za svaku palacinku otprilike saku kukuruza i pola sake prsute)
zatim prelila testom, kratko pekla i okrenula na drugu stranu
posluzila sa feta sirom i kiselim krastavcicima
ne mogu da vam javim, koliko je dobro, mljac!

slike su nesto mutne, slikane mobilnim pod vestackim svetlom, ali moram ih podeliti sa vama :D

Poslednja izmena:
kod nas danas ovo
obecala sam utiske :)
http://www.coolinarika.com/recept/srcolike-cimetove-rolnice/
fantasticno je!, ostalo je jos 4 komada koje je moj dragi sebi sklonio u stranu da pojede sa soljom mleka
imali smo i gosta, njegovog druga koji je rekao da su odlicne
moja sestra kaze da su odlicne
i ja kazem da su odlicne :) :D hahaha eto :)
al stvarno jesu :)

posle pecenja sam ih premazala sa ostatkom rastopljenog maslaca
mekane, mirisne, prave od srca srcu, u mom slucaju od srca srcadima :) <3

Uploaded with ImageShack.us

Da li si nesto korigovala u receptu?Mislim,da pitam za svqki slucaj.z:lol:.Tebi verujem,pa zato pitam.Hocu da ih spremim mm,bio je dobar.:znamiguje:

Pratim ovu temu redovno ali retko kuvam,je u nasoj kuhinji je svekrva kraljica pa ja i nesto nemam volje da se priVatim.:zcool:
Valjda ce se i to u skorije vreme resiti.

Da li si nesto korigovala u receptu?Mislim,da pitam za svqki slucaj.z:lol:.Tebi verujem,pa zato pitam.Hocu da ih spremim mm,bio je dobar.:znamiguje:

Pratim ovu temu redovno ali retko kuvam,je u nasoj kuhinji je svekrva kraljica pa ja i nesto nemam volje da se priVatim.:zcool:
Valjda ce se i to u skorije vreme resiti.
nisam, samo sam ih premazala sa ostatkom otopljenog maslaca cim sam ih izvadila iz rerne, samo malo je dovoljno :)

i da ko sto rekoh, stvarno je vazno umesiti meko testo, bas meko testo :)

pravila sam americke slane palacinke
testo po receptu http://www.coolinarika.com/recept/palacinke-alla-jamie-oliver/
a dalje po svom :D

na listicu margarina kratko sam proprzila kukuruz secerac i kockice prsute (za svaku palacinku otprilike saku kukuruza i pola sake prsute)
zatim prelila testom, kratko pekla i okrenula na drugu stranu
posluzila sa feta sirom i kiselim krastavcicima
ne mogu da vam javim, koliko je dobro, mljac!

slike su nesto mutne, slikane mobilnim pod vestackim svetlom, ali moram ih podeliti sa vama :D

Fantazija... z:)

Slani stapici

attachment.php

attachment.php

smilie_girl_157.gif
Khm, khm...
Vec dugo vas citam, ali nikako da se osmelim da vam se javim.
I sada, posto sam se sasvim uverila da je kod vas na temi mir i sloga, resih.
Pa sta bude :zelenko2:

Nemam ja bog-zna-sta da kazem na temu kuvanja jer se time retko bavim, ali posle ovoliko citanja htedoh da vam kazem da ste FENOMENALNE.
I sto kaze Nightmare, uvek nam ostavite sve na gotovo. Izaberete najbolje, ostavite link, fotografije, svoje utiske...
Sakupila sam od vas goooomilu recepata
smilie_girl_234.gif

Lamarz:poz:

Eto, sad mi se jede i strudla...
Odlicno izgleda!
prelepo, kao i uvek <3
ja sam skoro pravila prvi put strudlu, nasla recept za neku brzu, super je ukusna, al mi fil malo curio
pa sam htela tebe da pitam kako ti fil pravis i jel stavljas da se pece strudla u onaj uski kalup?
a moze i recept ako stignes :) necu se buniti :)
:hvala:

Pečem je u kalupu za hleb,a testo je kao i sva slična.:2.5dl mleka,malo kvasca,kašika šećera(ili meda),1 žumance 30-50 gr maslaca,brašno..i umesiti mekano testo.
Fil je od 200 gr mlevenog maka,4 kašike meda,1/2 dl mleka,vanila i šne od preostalog belanca.Zagrejem mleko,u njemu otopim med i dodam ostale sastojke.Tako ne iscuri fil.

:hvala:

Pečem je u kalupu za hleb,a testo je kao i sva slična.:2.5dl mleka,malo kvasca,kašika šećera(ili meda),1 žumance 30-50 gr maslaca,brašno..i umesiti mekano testo.
Fil je od 200 gr mlevenog maka,4 kašike meda,1/2 dl mleka,vanila i šne od preostalog belanca.Zagrejem mleko,u njemu otopim med i dodam ostale sastojke.Tako ne iscuri fil.

e hvala, probam sledeci put sigurno

super su ti snicle, al mislim sta ce nam recept za dinstanje :))))
ti sad ko jedna baba u mom komsiluku
ja joj odnesem tako kad se setim malo nekih djakonija kad napravim, al nekad i malo rucka, vecere
a ona meni jedan dan kao, "ocete da vam dam super recept za piletinu"
ja reko, ajde :)
kaze ona meni " stavite u tepsiju jedan (tim recima je rekla, jEDAN :D) batak, nalijete s malo vode , poklopite i u rernu"
hahaha, kaze mi posle, to bude tako lepo, mekano
a ja je gledam...:D

Pa posto sam se vec javila, da pokusam da budem od neke koristi z:mrgreen:
Dakle rec je o oslicu. Diskutovale ste poodavno o tome, mozda ste vec sve sto ste htele i saznale, ali ipak evo...

Pricale ste da neki dosta kalira prilikom spremanja a neki ne, i niste znale o cemu je rec.
Nama je to otkrila komsinica koja je radila u restoranu.

PostojI beli oslic - tzv. heki, on se cisti od krljusti, malo je skuplji, i on je taj koji ne kalira.

I postoji plavi oslic - tzv. hoki, on je glatke povrsine, ne cisti se od krljusti jer je nema, malo je jeftiniji od belog, i on poprilicno kalira prilikom spremanja.

Eto. Misija ispunjena
smilie_girl_089-1.gif

PS. A mozda vi vec sve ovo znate :think:

O, Lamar, baš mi je drago da te vidim ovde. I da znaš da nisam imala pojme da su to dve vrste oslića koje se razlikuju za jedno slovo. Mislila sam da je to isto, a nisam ni obraćala pažnju da li je hOki ili hEki. Ionako uglavnom kupim filete.

Ponekad nesto najjednostavnije moze da zadovolji i najprobirljivije ukuse. Kada ovako spremim svinjski vrat na kraju ostanu samo koscice.
Evo i linka: http://skuvajme.com/2012/02/16/dinstani-svinjski-vrat/

Ja će verovatno danas ovo, ali sa sosom od luka. Nema sajt, iz novina je, Knorr recept. Doduše, u originalu idu teleće šnicle, ali kod mene će da idu svinjske. Nikakva mudost: šnicle se proprže na ulju (kod mene se to radi na masti) izvade, pa se na istoj masnoći proprži luk iseckan na rebarca, nalije se vode, vrate šnicle i tako......

Inače juče sam napravila 79 korpica, od kojih je 25 zelenih (sa spanaćem) i 46 jafa mafina sa čokoladom za kuvanje i arancinima. (na slici u beloj kutiji ima 3 sloja mafina)
http://www.dodaj.rs/?1l/7y/2AV8SDqs/korpice.jpg http://www.dodaj.rs/?3O/cC/3xzWZxiK/mafini.jpg

Korpice će da budu slane (punjene guščjom i ribljom paštetom) i slatke, punjene ganacheom ili još ne znam čime. Mafini će deo da bude sa tim istim ganacheom, a deo sa onom glazurom koju je stavljala Sweet cake.

A pre svega toga ću da napravim domaći bejlis. z:lol:

evo ja cu da napisem
znam vec napamet
stalno ga pravimo :D :mrgreen:
alkosi :D

pomesas jednu kesicu slaga (taj prasak) sa jednom kesicom kapucina (moz onaj s ukusom cokolade)
i oko 75g secera u prahu
e te praskaste materije pomesas sa 300 ml hladnog mleka i jednim unucetom ruma (100ml)
i zatim umutis jedno zumance i dodas u sve to
sipas u flasu i u frizider
pre sipanja dooobro promuckati ;)
mogu slobodno da kazem da je bolji kad odstoji preko noci
bar nama

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back