Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
img94031280x853.jpg

vidim danas ste puno diskutovali o visnjama a ja imam jedan extra recept za kakao roladu tj.kakao rolat sa visnjama.pa ne znam da li ovde da ga napisem ili gde se vec pisu recepti za to...na kulinarstvu ili na nekom drugom mestu,ne znam.uglavnom to kad se napravi izgleda ovako i ja cu staviti recept ovde jer ce vas sigurno privuci slika i pozelecete da je napravite

yrsPq.jpg

odlicnog je ukusa i evo sad pocinje vreme bobicastog voca pa mozete dati masti na volju:maline.kupine,jagode,borovnice,napunite ovaj rolat zeljenim vocem i slatkom pavlakom ili slagom,pospite prah secerom i uzivajte u ukusu koji obuzima sva cula...

Potrebno :

za biskvit
6 jaja
80 g šećera
1 bourbon vanilin šećer
120 g brašna
2 kasike škrobnog brašna (Gustin)
2 kasike kakaa

za nadev
150 g višanja iz kompota ili voca po zelji
2, 5 dcl slatke pavlake
1 kremfiks
3-4 kasike šećera u prahu
3 kasike višnjevače

Postupak :

1 . Zagrejte pećnicu na 200 C. Odvojite belanca od žumanaca pa žumance umutite sa 80 g šećera, bourbon vanilin šećerom i jednom kasikom vruće vode. Preko smese stavite brašno pomešano sa škrobnim brašnom i kakaom, pa sve izmešajte sa snegom od belanaca.
2 . Smesu izlijte na lim od pećnice obložen papirom za pečenje, stavite u pećnicu i pecite desetak minuta. Pečen biskvit izvadite i preokrenite na kuhinjsku krpu posutu sa šećerom, a zatim papir lagano navlažite vodom i oprezno odlepite od biskvita. Smotajte biskvit zajedno s krpom u roladu i ostavite ga tako da se ohladi.
3 . Višnje procedite. Slatku pavlaku umutite u šlag, dodajte kremfix i šećer u prahu. Hladan biskvit odmotajte, poprskajte višnjevačom, premažite umucenim slatkim slagom te gore rasporedite proceđene višnje. Smotajte ponovno roladu, pa je ostavite najmanje tri sata u frizideru

Poslednja izmena:
vidim danas ste puno diskutovali o visnjama a ja imam jedan extra recept za kakao roladu tj.kakao rolat sa visnjama.pa ne znam da li ovde da ga napisem ili gde se vec pisu recepti za to...na kulinarstvu ili na nekom drugom mestu,ne znam.uglavnom to kad se napravi izgleda ovako

yrsPq.jpg

odlicnog je ukusa i evo sad pocinje vreme bobicastog voca pa mozete dati masti na volju:maline.kupine,jagode,borovnice,napunite ovaj rolat zeljenim vocem i slatkom pavlakom ili slagom,pospite prah secerom i uzivajte u ukusu koji obuzima sva cula...

Pa pisi, sta cekas....

Moze i ovde slobodno, nije ovo tema gde samo objavljujemo sta smo jeli danas :lol:

kakva divna jela danas kuvamo i kačimo

Afro, super ti izgledaju oni šampinjoni po mom receptu (odlično si se setila da dodaš fetu), a ja ih nisam nikad ni pravila. Ili bar nisam godinama. Ja sam danas kupila, ali sitnije, tako da ću verovatno sutra-prekosutra da napravim onu mirabelinu palentu s pečurkama
Ja sad ne mogu da se setim jesi li ti i ranije stavljala slike? Ili je to nešto skorije?

A i onaj rolat misticlady izgleda neverovatno privlačno.

kakva divna jela danas kuvamo i kačimo

Afro, super ti izgledaju oni šampinjoni po mom receptu (odlično si se setila da dodaš fetu), a ja ih nisam nikad ni pravila. Ili bar nisam godinama. Ja sam danas kupila, ali sitnije, tako da ću verovatno sutra-prekosutra da napravim onu mirabelinu palentu s pečurkama
Ja sad ne mogu da se setim jesi li ti i ranije stavljala slike? Ili je to nešto skorije?

A i onaj rolat misticlady izgleda neverovatno privlačno.

...ja nisam neki poseban ljubitelj sireva...sta cu svako nesto bas ne ljubi..:), ali ako bas "moram" najradje jedem fetu...a iskreno je i jeftinija od ostalih sireva...super je ispalo,
a ja sam specijalno birala na pijaci te krupnije...mada kad se ispeku prosto se prepolove, ipak su oni prilicno "vodeni"...
...ne nisam to je od skoro, neki dan tamo na da vas vidim i danas ovde...:)
...nisam ni znala kako se to radi, sad sam "izucila" tu nauku pa ce biti ponekad po nesto....
...u meni taj rolat izgleda primamljivo, ja mnogo volim sve kolace sa visnjama...ali cu se zadrzati na gledanju...:(

Ispohovala pileće štapiće danas i napravila pilav sa povrćem... ;)
Sve smo pojeli, pa nema slike...

Hvala vam na receptima... ;):D
Ovaj sa ananasom sam pravila za ng, jeste lep ali to nije taj sos... a ovaj drugi ću probati, mada mislim da je isto, nisam upoređivala...

Nocas sam pravila lazanje za danasnji rucak.
I sve sam uradila kao sto sam i do sad radila ali mi je negde tokom pripreme sinulo da je zamrzivac prepun pecenih papirka pa sam ih lepo otopila i redjala kao sloj preko mesa i besamela.
Sad ne mogu da docekam da probam. Jutros kad sam sekla da ponesem na posao ide mi voda na usta al ne mogu u 7 jesti lazanju pa da sam jos toliko znatizeljna.

Nocas sam pravila lazanje za danasnji rucak.
I sve sam uradila kao sto sam i do sad radila ali mi je negde tokom pripreme sinulo da je zamrzivac prepun pecenih papirka pa sam ih lepo otopila i redjala kao sloj preko mesa i besamela.
Sad ne mogu da docekam da probam. Jutros kad sam sekla da ponesem na posao ide mi voda na usta al ne mogu u 7 jesti lazanju pa da sam jos toliko znatizeljna.
slusaj sizo to je vise nego dobro.moja mama je imala obicaj to da pravi i mi smo to zvali musaka od paprika u besamelu...:lol:

danas sam na rostilju:super: a za sutra cu spremiti nesto jako lepo a to su bukovace u pivskom testu i rizoto i naravno zelenu salatu sa sremusom ,mladim lukom i rotkvicama.cim krene prolece i ozelene baste prolecnim povrckama ja ih cesto koristim i setim se reci moje profesorkebiologije iz gimnazije koja nam je uvek govorila:"Deco jedine ono sto cveta i raste za to godisnje doba.jako je lepo videti lubenice i jagode u januaru ali zapitajte se koliko su zdrave tako nabildovane raznim pesticidima i ostalim otrovima"

ako neko bude hteo recept samo recite...extra su bukovace spremljene na ovaj nacin

Poslednja izmena:

danas sam na rostilju:super: a za sutra cu spremiti nesto jako lepo a to su bukovace u pivskom testu i rizoto i naravno zelenu salatu sa sremusom ,mladim lukom i rotkvicama.cim krene prolece i ozelene baste prolecnim povrckama ja ih cesto koristim i setim se reci moje profesorkebiologije iz gimnazije koja nam je uvek govorila:"Deco jedine ono sto cveta i raste za to godisnje doba.jako je lepo videti lubenice i jagode u januaru ali zapitajte se koliko su zdrave tako nabildovane raznim pesticidima i ostalim otrovima"

ako neko bude hteo recept samo recite...extra su bukovace spremljene na ovaj nacin
..samo ga ti napisi, nikad se ne zna kome moze zatrebati:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back