Sta kada podstanari nece da napuste stan?

Pričam o parničnom postupku za smetanje državine. Sud štiti poslednji miran posed, bez ulaženja u bilo koja druga pitanja. Ako si uhvatio stanara za uši i izbacio napolje, promenio bravu itd. ti si izvršio smetanje poseda koji on do tada uživao. On sudskim putem traži da to smetanje prestane. Onda lepo dobiješ presudu kojom ti se takvo ponašanje zabranjuje i uspostavlja se stanje koje je bilo do tada. Izgubio si i vreme i novac.
А који је начин онда да иселиш из сопственог стана станара?
Рецимо, оженио си се, исељаваш се од родитеља и прелазиш у стан који су твоји издавали.
Међутим, станар каже да неће да се исели из твог стана.
Који је правни начин иселити станара?
Станара са уговором о закупу и станара без уговора о закупу.

Tužba za iseljenje. Naravno, podrazumeva se da je zakup istekao ili da je dat otkaz na zakonit način. Razlika je da li je vlasnik samo došao i rekao od sutra stan treba meni, ja se ženim, iako je recimo zaključen zakup na određeno vreme ili stanar prosto ne želi da izađe nakon isteka zakupa.
Onda sud mora da ubrza proceduru a ne da kilavi 3 a nekim slucajevima i 5 godina.

А који је начин онда да иселиш из сопственог стана станара?
Рецимо, оженио си се, исељаваш се од родитеља и прелазиш у стан који су твоји издавали.
Међутим, станар каже да неће да се исели из твог стана.
Који је правни начин иселити станара?
Станара са уговором о закупу и станара без уговора о закупу.
Da ga tuzis i cekas da sud donese presudu nakon tri godine.

##_stejta do stejta imate zakonska tumacenja ali je osnovno pojam "razumne upotrebe sile". Slicno pravilo postoji u vecini drzava, cak i u Srbiji._##

,,,tu _razumnu upotrebu sile_ izmislili su neoliberali _levichari,,,Klintonovi i ostala gamad demokratske stranke,,,
,,,pre njih toga nije bilo,,,
tu istu foru su prodali i ovde u Srbiji i Makedoniji,,,kada su bile one pizdarije,,,sa teroristima,,,
,,,koliko puta tetorista ispali hitaca,,,toliko smeju i drzhavne sluzhbe bezbednosti i armija,,,
,,,daj molim te,,, proshla su ta vremena kada su mogli da prodaju takve fore i fazone,,,
Stvar je u tome da nije istina sto si tvrdio, da nekoga koknes na svom posedu i da samo grobari dodju po njega da ga nose. Naprotiv, dolazi policija da uradi uvidjaj, moras da das gomilu podataka i ako se utvrdi da si prekoracio neophodnu silu eto tebe sa lisicama na rukama. Posle placaj kauciju da ne sedis u corki sa narkodilerima dok ti ne pocne sudjenje, naravno ako ti je odobri sudija.

Takav zakon je bar 25+ godina, kad sam ja prvi put dosao u USA, bar u ovim boljim demokratskim stejtovima na pacifickoj obali (mislim da su cak i u Texasu uveli pojam rzaumne sile pre 20+ godina). A sasvim drugi par opanaka je to sto u Srbiji vlada misljenje da u USA mozes nekaznjeno da izretas coveka koji je dosao da pokupi frizbi koji mu je uelteo na tvoj plac.

boljim demokratskim stejtovima na pacifickoj obali (mislim da
,,,ti ovo ozbiljno,,,o boljim demokratskim stejtovima
demokratska stranka nije ni dobra,,,a kamo li bolja,,,ona je momentalno obezglavljena i ne znaju ni sami gde teraju, niti imaju neku partijsku platformu,,,
Screenshot_20251105-095405-716.png

Back