Sta kada podstanari nece da napuste stan?

Nifont

Domaćin
Poruka
3.273
Sta se radi u slucaju kada nije sklopljen ugovor o zakupu stana a stanari nece da izadju? Dakle ne postoji ugovor koji stiti prava vlasnika, ali takodje ne postoji koji stiti prava stanara.

Da li postoji mogucnost da vlasnik promeni bravu I da na taj nacin izbaci stanare, a da se sa druge strane zastiti od problema koji takav postupak moze da izazove?

Sta se radi u slucaju kada nije sklopljen ugovor o zakupu stana a stanari nece da izadju? Dakle ne postoji ugovor koji stiti prava vlasnika, ali takodje ne postoji koji stiti prava stanara.

Da li postoji mogucnost da vlasnik promeni bravu I da na taj nacin izbaci stanare, a da se sa druge strane zastiti od problema koji takav postupak moze da izazove?
,,,moguće da su se "uselili na divo" ,,,pa ih katapultirash napolje,,,

Jedan covek je pre par godina digao pola kvarta u vazduh zbog takvih genijalaca koji se pravili ludi, nisu placali stanarinu, nista..

Kao vlasnik stana iskljucis struju...

...

1762970228289.png

Cuo sam da policija ne zeli da pomaze u tom slucaju. Mnogi stanodavci muku muce sa time.
Pogotovo ovi sto su izdali stanove Rusima i Ukrajincima, ako imaju status izbeglice, zasticeni su, a ti kao stanodavac mozes samo da ga .....
sta bre zasticeni.zamisli ja udjem kod tebe u stan i necu da izadjem..covek dodje lepo tamo i iseli ih kroz prozor, pobaca stvari, zavrne ruku i izbaci napolje

Imala sam isti problem sa stanarima. Ne samo što nisu plaćali stan, nisu plaćali ni račune za struju. Svima koje poznaju stanar je pričao da su dobili stan.

Dva puta smo pokušali mirnim putem da razgovaramo sa njima. Zatim ih je zvao naš zajednički poznanik, advokat i opomenuo da će zvati policiju i da će napisati tužbu sudu. Ni to nije pomoglo.

Na kraju sam sa prijateljicom koja je pravnik napisala dopis u kome je stajalo da imaju rok od 7 ili 10 dana da izađu iz stana. U protivnom, zovemo policiju.

Dopis sam stavila u koverat sa povratnicom.

Dobili su dopis dan nakon što sam poslala. U roku od 7 dana su izašli iz stana.

Najveći problem je što su oni bili naše komšije ( bračni par sa decom, jedno dete maloletno ). Dug za kiriju nisu platili ali su struju, u ratama isplatili.

Od nas su otišli da stanuju kod žene koja je takođe u komšiluku. Njoj su napravili dugove za sve komunalne usluge i dug za stanarinu..

Da stvar bude jos gora zakupodavac treba da placa porez na izdavanje stana. A poreske stope 20%

Da, ako je sklopljen i overen Ugovor kod notara.

Imala sam isti problem sa stanarima. Ne samo što nisu plaćali stan, nisu plaćali ni račune za struju. Svima koje poznaju stanar je pričao da su dobili stan.

Dva puta smo pokušali mirnim putem da razgovaramo sa njima. Zatim ih je zvao naš zajednički poznanik, advokat i opomenuo da će zvati policiju i da će napisati tužbu sudu. Ni to nije pomoglo.

Na kraju sam sa prijateljicom koja je pravnik napisala dopis u kome je stajalo da imaju rok od 7 ili 10 dana da izađu iz stana. U protivnom, zovemo policiju.

Dopis sam stavila u koverat sa povratnicom.

Dobili su dopis dan nakon što sam poslala. U roku od 7 dana su izašli iz stana.

Najveći problem je što su oni bili naše komšije ( bračni par sa decom, jedno dete maloletno ). Dug za kiriju nisu platili ali su struju, u ratama isplatili.

Od nas su otišli da stanuju kod žene koja je takođe u komšiluku. Njoj su napravili dugove za sve komunalne usluge i dug za stanarinu..

Da, ako je sklopljen i overen Ugovor kod notara.
I ako nije sklopljen postoji obaveza placanja poreza.

Back