Sta Jovan Deretic hoce?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazalost nikad nisam bio u Rusiji, ali ti donekle verujem. Ruski gradski autobusi Liaz su tako niski kao da su pravljeni za decu. Posto sam i sam otprilike Putinove visine, izgleda da je Rusija pravo mesto za mene, da izlecim komplekse. Medjutim ne verujem da su svi Rusi niski, ima dosta poznatih osoba iz Rusije koji su visoki. A sto se tice lepote uopste se ne slazem, sve obrnuto. Srpkinje su meni lepse od Ruskinja, dok bi za sebe voleo da izgledam kao npr. Andrej Sevcenko.

Ti si maštar, a ja ti realno iznosim svoj utisak i mnogih drugih...

a Turci su visoki? ajde nemas pojma

Ti nemas pojma zato sto svoju rusofobiju pokusavas da dokazes kroz genetsku razlicitost Srba i Rusa. Tacno je da Srbi imaju mnogo neslovenskih gena, ali imaju ih i Rusi koji su se ukrstali sa Tatarima i mnogim drugim narodima sa tih prostora. I nosilac bliskosti naroda nisu geni, vec jezik i religija a ona je srodna izmedju nas i Rusa a ti se obesi o najblize drvo ako ne mozes to da podneses.

Nije nikakva tajna da postoji niz podudarnosti među različitim Evropskim jezicima, naprosto, jer svi vuku korene od proto indoevropskog. Što su jezici bliži po mestu razdvajanja to je podudarnosti više. Pojednostavljena tabela je ovde:
Jedini evropski jezik koji se ne može svrstati nigde je Baskijski.

Paganko, da li si ti shvatio moju tablicu ????
Ja iznosim tezu po kojoj toponimi u Lužićkoj Srbiji koje su Rusi obradili odgovaraju našim.
Mnoga mesta u Srbiji su dobila imena po mestima prethodnog staništa jednog dela naroda, to jest Baltijskih, Polabskih ili Lužičkih Srba.
Beograd, Morava, Cer, Skoplje, Lipljan i td...su nazvani po toponimima sa Severnog staništa. (Pogledaj još jedanput tablicu)
Oni su bili mnogo razvijeniji i dominantniji od naroda (pretpostavljam Slovena) koji su se nalazili na ovim prostorima ranije. Zato su i davani nazivi po prethodnom staništu.
Na kraju su i zemlju koju su osnovali nazvali Srbija ... i to tek kada je postala ugrožena severna (Baltijska) Srbija. Do tada su nazivali Raška...od RAS - Sunce (sunčana zemlja).
Uveren sam da su i Nemanjići direktni potomci (Baltijskih Srba) jer su kao vitezovi bili uvaženi u Severnim zemljama, čak su zauzimali i počastna mesta.
Srbi su tada u slovenskim plemenima važili za ljude PLAVE KRVI !!!!

Nisam ja mastar, eventualno mozes da kazes da se o ukusima ne raspravlja. Objektivno je Andrej Sevcenko lepsi od vecine Srba a meni se vise svidjaju ostrije crte lica kod Srpkinja i crna kosa, nego bljutave Ruskinje sa okruglim glavama i bebi facama.

Da ukusi su različiti ... i formiraju se u zavisnosti od sredine z;)..... Ima ljudi koji misle da je neka baba od 55god. zgodnija od 25-godišnjakinja.

Najbolje od svega je sto te ja uzimam ozbiljno za poznavaoca Rusije a ti si verovatno mozda samo jednom prosao od Pitera do Moskve i to je sve.
Dečko, ja bih mogao da pričam 3 dana i 3 noći i da ispričam samo polovinu dogodovština iz Rusije. Mogao bih da ti pričam i o specifičnoj gradnji u Jakutsku, 5 stranica bioh mogao da napišem samo o načino vođenja cevovoda u uslovima gde se temp. spušta ispod -50C. O Sočiju, Crnom Moru, njihovim letovalištima kao što su Adler, Džubga i Ljermuntovo, Akva parku u Ljermuntovu (Černomirdinov), Jednoj od putinovih vila, gde je i Buš dolazio...O životu u mestima na reci Leni, transportu preko te reke, gde se jedva vidi drugi kraj obale, zabačenim mestima poput Olekminska na 800km nizvodno od Jakutska, gde se možeš vratiti u 60-te godine prošlog veka (tamo još uvek misle da su Staljin i Tito živi) itd..i td...
Za mene je Moskva nezanimljiva ... boravio sam tamo dugo ali sam malo muzeja obišao. Zato sam u žen. društvu pio i nazdravljao na grobu Kutuzova na sred Borodinskog polja itd..

Poslednja izmena:
Dečko, ja bih mogao da pričam 3 dana i 3 noći i da ispričam samo polovinu dogodovština iz Rusije. Mogao bih da ti pričam i o specifičnoj gradnji u Jakutsku, 5 stranica bioh mogao da napišem samo o načino vođenja cevovoda u uslovima gde se temp. spušta ispod -50C. O Sočiju, Crnom Moru, njihovim letovalištima kao što su Adler, Džubga i Ljermuntovo, Akva parku u Ljermuntovu (Černomirdinov), Jednoj od putinovih vila, gde je i Buš dolazio...O životu u mestima na reci Leni, transportu preko te reke, gde se jedva vidi drugi kraj obale, zabačenim mestima poput Olekminska na 800km nizvodno od Jakutska, gde se možeš vratiti u 60-te godine prošlog veka (tamo još uvek misle da su Staljin i Tito živi) itd..i td...
Za mene je Moskva nezanimljiva ... boravio sam tamo dugo ali sam malo muzeja obišao. Zato sam u žen. društvu pio i nazdravljao na grobu Kutuzova na sred Borodinskog polja itd..

Ako nije tajna, sta si po profesiji, u kom si svojstvu obisao sve to?

Србин ништа горе?

Оћемо на расној основи да кренемо?

Necemo, ako ti mene postujes kao Srbina rusofila, i ja cu tebe kao Makedonca sa tvojim opredeljenjem kakvo god da je. Uzajamno postovanje i tolerancija, svako im pravo na nacionalnu pripadnost kao i na stav. Osim toga ja nisam rusofil svojom voljom, to je jace od mene.

Ма немораш да читаш уопште. Скратимо причу:

И ово је превише.....
:dash::dash::dash:
Da se ne lažemo, Krstarica je oduvek bila leglo raznoraznih specijalaca ,psihopata , hašišara ,pijandura ,paranoika ,šizofreničara i ostalih lica sa posebnim potrebama , al samom činjenicom da se o ovom gore povela ozbiljna polemika i da ima pacijenata koji to mrtvi ozbiljni promovišu i brane , čak se i svadjaju sa "nevernicima" ,jasno govori ds su ovo ipak zvezdani trenutci ovog PDF-a , taman kad pomisliš da bolesnije i halucinogenije ne može biti ,dežurni psiho kružok na temi o Deretiću opet iznova iznenadi i oduševi . :worth:

Necemo, ako ti mene postujes kao Srbina rusofila, i ja cu tebe kao Makedonca sa tvojim opredeljenjem kakvo god da je. Uzajamno postovanje i tolerancija, svako im pravo na nacionalnu pripadnost kao i na stav. Osim toga ja nisam rusofil svojom voljom, to je jace od mene.

Као Србина те поштујем....али као русофила не...То је глупо....

Русофил значи да више воли русију него своју земљу....Код нас када је неко Русофил,Бугарофил итд,итд...је тешка увреда..

Можда код вас та тежина не постоји и има друго значење...

Као Србина те поштујем....али као русофила не...То је глупо....

Русофил значи да више воли русију него своју земљу....Код нас када је неко Русофил,Бугарофил итд,итд...је тешка увреда..

Можда код вас та тежина не постоји и има друго значење...

Rusofil samo znaci da volis Rusiju, ne znaci da je volis vise od svoje zemlje. Medjutim u mom slucaju znaci upravo to, ali ja nisam samo rusofil, vec rusoman(ijak). E to vec imas pravo da kritikujes, mada nije ljudski jer je to jace od mene, kao neki vid bolesti.

Rusofil samo znaci da volis Rusiju, ne znaci da je volis vise od svoje zemlje. Medjutim u mom slucaju znaci upravo to, ali ja nisam samo rusofil, vec rusoman(ijak). E to vec imas pravo da kritikujes, mada nije ljudski jer je to jace od mene, kao neki vid bolesti.

Хехехех...Добро онда...За то лека нема...Потражи визу за Русију...

Па када се вратиш видећеш како је лепо живети на Балкану :)

Bese svojevremeno jedna grupa dobronamernih beogradskih tabadzija koja je isla od sekte do sekte, razbucavala im legla i drala ih od batina.

Ne bi bilo lose kad bi reaktivirali oko ovih deretista :think:

Jerbo imam utisak da tu stoku samo motka moze da dozove pameti...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back