Sta Jovan Deretic hoce?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakve veze ima mapa s tekstom ispod nje?

Na slici je podjela Franačkog kraljevstva.

Има везе јер је на мапи из 814.године представљено да су SERBS живели на огромном простору
који захвата целу бившу Југославијуа а на северу изнад Авара су WENDS који су у ствари Западни Срби
или Венди. Венди су погерманизовани и остало их је данас као Лужички Срби или Балтички Срби.

Нека мени неко објасни ОВУ МАПУ - њу нисам правио ни ја а ни Деретић, а она је из 814. године???

http://pages.uoregon.edu/kimball/images/0814.Charlemagne-CWA.152.jpg

0814.Charlemagne-CWA.152.jpg

Wends (580-1218 AD)
(DBA III-1a)

The Wends (a.k.a. Lusatians or Sorbs) were a western Slavic people who occupied the southern Baltic region bounded at various periods by the Elbe and Saale Rivers in the west and the Oder and Neisse Rivers in the East. They were famous for their hospitality and for their staunch resistance to Christianity. They are treated here as a northern subset of the Slavic peoples, although many historians argue that the term "Wend" originally applied to all Slavic people throughout Europe. Characteristic is the Roman Latin name for the Baltic Sea--Wendile Mare (or Wendish Sea).

и даље на:
http://www.fanaticus.org/DBA/armies/III1a.html

Хоћу рећи да тзв.ПРИЗНАТА ИСТОРИЈА има безброј РУПА и НЕДОУМИЦА...

Germanski Vendi, venedi i staroslovenski Veni označava narode krvnog srodstva...a ne kako to negde tumače keltski "beli".
Reč Slo-Veni je i nastala od reči Venedi odnosno Veni.
Ruski , Vena - Beč
Venecija
itd..
I mnogi drugi nazivi su nastali od ove reči.

.. први пут кад' сам чуо за њега, одем и погледам, тј послушам његову верзију "догађаја" на Косову пољу из 1389 и стварно не постоји у, познатој, светској истоорији случај да победничка војска не опљачка, попали и не разруши државу чију је војску поразила!!! не кажем да је његова верзија сто- посто аутентична, али у оној верзији коју нам пишу "велики" западни историчари много тога шкрипи, а колико су његове приче тачне... показаће време...

Na Kosovu polju su poginuli i Murat i Lazar.

Turci nisu nigdje tada napredovali i ne znam zašto se Kosovski boj smatra porazom, unatoč tome što je srpska vojska imala velike gubitke.

Nakon nje je Stefan Lazarević postao vazal Bajazitu, pošto je Srbiji prijetila opasnost od Ugarske, a dao mu je i sestru za ženu.

Dakle, pošto je sklopljeno nekakvo savezništvo (silom prilika), nije bilo mudro da Turci koji su i sami bili oslabljeni krenu u pljačku i palež.

Има везе јер је на мапи из 814.године представљено да су SERBS живели на огромном простору
који захвата целу бившу Југославијуа а на северу изнад Авара су WENDS који су у ствари Западни Срби
или Венди. Венди су погерманизовани и остало их је данас као Лужички Срби или Балтички Срби.

Uporedi toponime u Polabskoj Srbiji odnosno Baltičkoj i Balkanskoj..... videćeš da je 60-70% dupliranih naziva.
Ja sam dao neku uporednu tablicu naziva sela na temi o Lužičkim Srbima.

Kakvi su Tatari? Ja pretpostavljam da su tamniji Srbi najslicniji njima.

Jedan deo Srba /tamnoputi/ je najsličniji Gruzinima. z:cry:
Čak su nam i običaji, kuhinja i crkva slični a i po karakteru smo im bliži. Gruzini su obrazovan i pametan narod.

Jermeni su karakteristični po dugim orlovskim nosevima....Prepoznaš ih na kilometar po nosu.
Oni su uglavnom trgovci, ali imaju dosta i intelektualaca.

Нека мени неко објасни ОВУ МАПУ - њу нисам правио ни ја а ни Деретић, а она је из 814. године???

http://pages.uoregon.edu/kimball/images/0814.Charlemagne-CWA.152.jpg

0814.Charlemagne-CWA.152.jpg

Wends (580-1218 AD)
(DBA III-1a)

The Wends (a.k.a. Lusatians or Sorbs) were a western Slavic people who occupied the southern Baltic region bounded at various periods by the Elbe and Saale Rivers in the west and the Oder and Neisse Rivers in the East. They were famous for their hospitality and for their staunch resistance to Christianity. They are treated here as a northern subset of the Slavic peoples, although many historians argue that the term "Wend" originally applied to all Slavic people throughout Europe. Characteristic is the Roman Latin name for the Baltic Sea--Wendile Mare (or Wendish Sea).

и даље на:
http://www.fanaticus.org/DBA/armies/III1a.html

Хоћу рећи да тзв.ПРИЗНАТА ИСТОРИЈА има безброј РУПА и НЕДОУМИЦА...

Nije to u pitanju Mito, nego Deretić je jedna budala obična koja falsifikuje istoriju tako što uzme 10% istine pa natrpa 90% gluposti.

Sudeći po ovoj temi, ima ih više nego što se može i zamisliti.

Sve neki šatro "istoričari" iz hobija koji zadovoljstvo nalaze upravo u raznim teorijama. :lol:

Što neka teorija ima manje veze sa stvarnošću i mozgom, njima je prihvatljivija.

.. као на пример ваша повљест, па ви још не знате јесте ли пореклом германи, иранци, цигани или марсијанци...

frankish_power_481_814.jpg

:think:

Citat Original postavio .-.. .--- ..- -... --- :
Sudeći po ovoj temi, ima ih više nego što se može i zamisliti.

Sve neki šatro "istoričari" iz hobija koji zadovoljstvo nalaze upravo u raznim teorijama.

Što neka teorija ima manje veze sa stvarnošću i mozgom, njima je prihvatljivija.

А кад ти почнеш о хрватском царству, чак и пре српског, та прича је нормална?

.. па цео свет зна да су од црватића, прво, настале амебе, а затим мајмуни...

Fiziognomatske karakteristike, sličnosti ili različitosti u ovom slučaju malo znače. Prvo došlo je do mešanja, drugo ; vremenom kod istog naroda dolazi do promene fiziognomatskih karakteristika prilagođavajući se sredini. Treće mi ne znamo kako su izgledali izvorni Sloveni a tu postoji sijaset pitanja. Četvrto šta će da prevagne u nečijem izgledu prilikom ukrštanja , u ovom slučaju kod ljudi koji su mešani istom rasom ali nešto malo različitim tipovima to niko ne može predvideti a pogotovo ako je to ukrštanje bilo masovno i generacijski konstantno. Čak i da je polazna osnova nas i recimo Rusa bila ista , čak da se od tada nismo mešaali (i jedni i drugi) danas bi postojale možda neznatne ali ipak razlike u izgledu. Naravno ove razlike su se povećavale jer su se i jedni i drugi mešali generacijama. Zapravo cela priča je smešna jer smo mi toliki mešanci da je smešno govoriti o genetsko čistim Srbima , da smo čisti Sloveni , Iliri , Tračani itd. Ako je nekom za utehu ista stvar je i sa drugim narodima, recimo Hrvatima .
Što se tiče udela slovenskog elementa kod Balkanskih naroda pa to još niko nije razrešio , nikakva genetika a da ne pišem o proizvoljnom tumačenju nečijeg izgleda.

srz price je sledeci,da li su ljudi sa ovih prostora starinom sloveni ili starosedeoci,tj da li su ovde odvajkada ili su dosli(po zvanicnoj verziji) to su dve potpuno razlicite price

Pre neki dan sam u sanducetu nasao ovaj letak:

Mene interesuje da li na forumu ima onih koji nisu za ovo sto predlaze?
Iskreno, meni su skoro sve ove tacke cine kao jedini nacin da prezivimo kao narod.
Свака ставка овог програма Слободне Србије и јесте управо оно што велика већина Србског народа жели. Програм и јесте написан из тог разлога. Како би се иначе привукли симпатизери и будући чланови и то баш сада пар месеци пред изборе?

Ne bih ja to smatrao baš tako benignim.

Te teorije mogu postati opasne ako se duže vrijeme usmjeravaju u nekom određenom smjeru, koji je zamislio pokretač teorija.

Ovisi koje su namjere onih koji plasiraju ovakve besmislice.

.. коју теорију је замислио ваш кривоусти рчма кад' је написао беспућа повљесне гузољубности??? мислиш ли да је она у једном тренутку постала опасна по, неке, житеље овог дела Балкана?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back