Hoće li EU konačno stati na stranu blokadera?

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije kritika nego velikomuslimanska propaganda.

Jasno k'o dan, naročito posle potvrde saborca joj od sinoć mada opet tu nešto škripi.

Svima sa gramom mozga je odavno jasna količina i mržnje i zavisti i ljubomore koja isijava iz te tamo muslimanske enklave tzv bih odakle su odstranjeni skoro svi Srbi sem pokoje starine ali ovo sada yayarenje i izazivanje sukoba, huškanje koje dotična podstrekava iz teme u temu između Srba i Srba iz RS kakve bogovetne veze ima sa njima, muslimanima?

Sem perfidne igranke pokušaja gašenje Republike Srpske.

Ovde nikom živom oni ne padaju na pamet niti ih ko spominje, muslimane i njihovu bih enklavu, ni vlast ni opozicija ni u R Srpskoj ni u Srbiji, a Dženi se ubi od aktivnosti iz teme u temu da podstrekava svadju između nas?

E, to mi ne ide u glavu, da ima toliko slabomislećeg naroda koji to ne primećuju i padaju na te jeftine im fore po kojima su i inače poznati?!

Jasno k'o dan, naročito posle potvrde saborca joj od sinoć mada opet tu nešto škripi.

Svima sa gramom mozga je odavno jasna količina i mržnje i zavisti i ljubomore koja isijava iz te tamo muslimanske enklave tzv bih odakle su odstranjeni skoro svi Srbi sem pokoje starine ali ovo sada yayarenje i izazivanje sukoba, huškanje koje dotična podstrekava iz teme u temu između Srba i Srba iz RS kakve bogovetne veze ima sa njima, muslimanima?

Ovde nikom živom oni ne padaju na pamet niti ih ko spominje, muslimane i njihovu bih enklavu, ni vlast ni opozicija ni u R Srpskoj ni u Srbiji, a Dženi se ubi od aktivnosti iz teme u temu da podstrekava svadju između nas?

E, to mi ne ide u glavu, da ima toliko slabomislećeg naroda koji to ne primećuju i padaju na te jeftine im fore po kojima su i inače poznati?!
aj kazi kako moze neko iz sarajeva da ugasi srpsku.

ionako mi smeha danas treba.

Ako je iko istrijebio Srbe iz RS-a to je SNSD. Plaćali godinama botovima da reklamiraju raj u Njemačkoj. Svaka kritika na račun vlasti se završavala sa ,,Eno ti Njemačka, ako ti ovdje ne valja; Nijemci traže 50 000 medicinskih sestara i med.tehničara; Njemačkoj potrebno 5 miliona radnika,,! Red smjernica, pa red ponuda poslova sa ogromnim platama.:D

Ako je iko istrijebio Srbe iz RS-a to je SNSD. Plaćali godinama botovima da reklamiraju raj u Njemačkoj. Svaka kritika na račun vlasti se završavala sa ,,Eno ti Njemačka, ako ti ovdje ne valja; Nijemci traže 50 000 medicinskih sestara i med.tehničara; Njemačkoj potrebno 5 miliona radnika,,! Red smjernica, pa red ponuda poslova sa ogromnim platama.:D

Dobro i da je tako što to tebe pogađa sem otvorene mržnje i zavisti koju ispoljavaš prema Srbima iz R Srpske, sasvim sam ozbiljna. :)

Evo mene u ovom momentu zaista ne interesuje vaš tamo entitet niti znam ko vam je u aktuelnoj vlasti, a i ne zanima me, znam par imena od ranije Bakir, Komšić, ne znam jesu uopšte još živi ali ovo tvoje ponašanje mi je totalno krindž što bi klinci rekli.

Zar se dovoljno ne nahraniš tom medjunacionalnom mržnjom na onom vam klixu da ti to nije dosta nego istu prenosiš i ovde?

Dobro i da je tako što to tebe pogađa sem otvorene mržnje i zavisti koju ispoljavaš prema Srbima iz R Srpske, sasvim sam ozbiljna. :)

Evo mene u ovom momentu zaista ne interesuje vaš tamo entitet niti znam ko vam je u aktuelnoj vlasti, a i ne zanima me, znam par imena od ranije Bakir, Komšić, ne znam jesu uopšte još živi ali ovo tvoje ponašanje mi je totalno krindž što bi klinci rekli.

Zar se dovoljno ne nahraniš tom medjunacionalnom mržnjom na onom vam klixu da ti to nije dosta nego istu prenosiš i ovde?
Kakva mržnja prema Srbima? Ne budali. Zajebavate narod godinama.

Za sada su slijepi u pogledu uništavanja Srbije. Podrška u tragovima ili je uopšte nema.
Zašto se ne stane otvoreno na stranu nezadovoljnih građana Srbije? Možda zbog litijuma, a možda zbog zasićenosti ratom u Ukrajini?
Možda lekciju iz demokratije ne žele predavati gluvima i slijepima‚?

Aleksandra Vučića podržava 1/3 populacije u Srbiji. Aleksandra Vučića NE podržava 2/3 populacije!
1/3 naoružana do zuba i spremna na sve i svašta ugrožava 2/3 hrabrih, ali golorukih.

Goloruki kao Zelene beretke 1991 jel' tako lapsi? ;)

Kakva mržnja prema Srbima? Ne budali. Zajebavate narod godinama.

Koji mi, koga bilo ko iz Srbije pa i iz RSrpske spominje od vaših iz te vam tamo enklave i kome uopšte padate na pamet naročito u aktuelnim nam situacijama koje traju mesecima pa i godinama unazad kod nas?

Gledajte brate svoja posla, pusti nas da se kobeljamo kako znamo i umemo, još bi nam samo vi falili u svemu ovome.

Putujte igumani i gasite svoje požare ako ih imate, ne petljajte se u stvari koje vas se ne tiču.

Znaci nije problem da se mesaju ovi iz RS dok god su na strani blokadera?

Hajde evo koliko je to "dunduka Dodikovih" doslo da tuce narod po Srbiji? Imas li broj? Ime tih lica? Neki konkretan dokaz ako moze nesto osim rekla kazala.
Izadji na ulicu, pa ćeš i Shiptare da vidiš ispod maske što ne govore srpski.
Došlo je dovoljno, ko onomad kad je trebalo da se glasa i drži miting.

Za sada su slijepi u pogledu uništavanja Srbije. Podrška u tragovima ili je uopšte nema.
Zašto se ne stane otvoreno na stranu nezadovoljnih građana Srbije? Možda zbog litijuma, a možda zbog zasićenosti ratom u Ukrajini?

Aleksandra Vučića podržava 1/3 populacije u Srbiji. Aleksandra Vučića NE podržava 2/3 populacije!
1/3 naoružana do zuba i spremna na sve i svašta ugrožava 2/3 hrabrih, ali golorukih.
Hoće, ali malo sutra.

aj kazi kako moze neko iz sarajeva da ugasi srpsku.

ionako mi smeha danas treba.

Kako ne može, zar međunarodna zajednica ne stoji iza njih, ona im je tamo staratelj, a ovi mučki što bi moja simpatija Mamić :heart: rekao , rovare i mutljave u strahu od odvajanja R Srpske iz te veštački stvorene zajednice bih gde bi i bukvalno ostali izolovani i nesposobni bez tutora da opstanu.

Iovako su se smučili više i toj m.zajednici jer ni u Evropi ne cvetaju ruže, a kad godinama, decenijama nekom samo daješ i daješ i daješ, a ništa ne dobijaš uzvrat smuči ti se brate i da ti je rod rodjeni.

Sve manje i manje stubaca za uvodni post o sobaljivanju Vučića

EU nema nikakav motiv da podržava "blokadere" dok god im režim u Beogradu daje ono što joj je trenutno najpotrebnije - resurse. Nakon rata u Ukrajini, odvajanja Kine i uvođenja novih američkih carina, Evropa se našla u ozbiljnom problemu: nema lak pristup jeftinim sirovinama. Zato joj Balkan sve više liči na zgodnu rudarsku koloniju, a Vučić je spreman da to omogući, bez obzira na cenu za građane Srbije.

Zato ćute na proteste i represiju, jer im je Vučić koristan. Problem je što ta logika ima rupu: otpor građana prema litijumu i sličnim projektima je ogroman i takvi planovi se ne mogu realizovati bez ozbiljnih sukoba. Ako im se jasno pokaže da podrška autokrati neće dovesti do stabilne eksploatacije resursa, onda njihov osnovni motiv za ćutanje nestaje.

Zbog toga je važno da studenti i opozicija rade na dva fronta:

1. Prema EU političarima, da im se pokaže da podrška Vučiću radi litijuma nema nikakvog smisla jer taj projekat neće moći da zaživi.

2. Prema građanima EU kroz njihove medije, da im se objasni šta njihove vlade zapravo rade, tj. da zatvaraju oči pred gušenjem demokratije u Srbiji samo zbog sirovina. Ako građani EU shvate da njihovi političari podržavaju jednog autokratu uzaludno, bez realne koristi, cena te podrške postaje previsoka i neisplativa.

EZ je 1991. potiho podupirala Slobodana Miloševića sa stavom da je vrag kojeg poznaju. Dodatno se smatralo da je jedna ambasada bolja nego šest ambasada i da je Insieme, unite, unite, Europe i što hoće ta balkanska plemena.

Ključ svega su ambasadori u Beogradu koji šalju depeše i očito da vide su prosvjedi bazično proruski iz ambasadorske perspektive. Ne pomaže ni kada se zaziva Kosovo jer EZ, sada EU ima panični strah od otvaranja drugog fronta na Balkanu.

EZ je 1991. potiho podupirala Slobodana Miloševića sa stavom da je vrag kojeg poznaju. Dodatno se smatralo da je jedna ambasada bolja nego šest ambasada i da je Insieme, unite, unite, Europe i što hoće ta balkanska plemena.

Ključ svega su ambasadori u Beogradu koji šalju depeše i očito da vide su prosvjedi bazično proruski iz ambasadorske perspektive. Ne pomaže ni kada se zaziva Kosovo jer EZ, sada EU ima panični strah od otvaranja drugog fronta na Balkanu.
Znači blokovi kaput?

Back