Sta Jovan Deretic hoce?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
У основној школи ја сам учила да су Шиптари воде порекло од Илира староседелаца, иако не постоје докази за то.

.. чудно, ми то у о.ш. нисмо тако учили... у ствари шифтари се и нису спомињали до '918- те, мада су и они рокали по српској војсци, после преласка, преко Проклетиња, на путу до Јадрана...

Glup si, to prvo pada za oko kada neko sa tobom polemise i onda sa takvima covjek mora da im crta. Original (prepis iz 11og vijeka) je stigao u pariz 1599 godine ali koja rijec od "Na to je neko dodao spis O narodima" tebi nije jasna? Kapiras, nesto moze da se doda na nesto, a da to tesko moze da se provali, ukoliko se ne koriste neke savremene naucne metode. Kad ti u nekoj biblioteci ili riznici knjiga, kulturnog nasledja imas neke spise, recimo parce papira, niko na ovom svijetu ne moze da garantuje da je to original, bas niko. To je vec prepis, to nije original, i na prepis moze da se doda sta oces.

Pošto si kao volina sedeo na predavanjima tvog idola i verovao bez trunke sumlje čoveku koji nikada nije ni čuo za taj dokument a kamoli čitao (jer da je čitao znao bi da je napisan na grčkom) ti ne znaš da na originalnom prepisu koji je napisan u XI veku ništa ne može da se doda a da se to analizom ne utvrdi, analizom hartije , mastila, rukopisa, pečata , potpisa samog pisara . Znači svi eksperti koji su proučavali, stavljali pod rengen i ostalim metodama utvrđivali starost, verodostojnost, svi oni su budale i samo je naš Deretić koji nije ni znao kojim je jezikom napisan spis, samo on zna da se radi o falsifikatu.
Lepo sam ti napisao da prestaneš sa pisanjem glupavih postova jer svaki naredni post pokazuje kolika si neznalica i balvan.
Da, što se tiče toga da nije original i tu pokazuješ elementarno neznanje . Koji su to dokumenti bili originali u antičko doba pa i u ranom srednjem veku . Da li je original Dušanov zakonik , Herodotova istorija , da li postoji nešto originalno što je napisao Tacit, Plinije, Ptolomej, Tukidit , grčki filozofi , pesnici ? Nego tebi je dovoljno što ti idol kaže nema originala znači falsifikat je i to je dovoljno da se poveruje.

Pa trudiš se u postu da naglasiš da nije bilo genocida u Bosni, a onda napišeš "и Турци су извршили геноцид над Јерменима па ником ништа."

Znači, nema veze i ako je ipak bilo genocida u Bosni?

Kapiraš?

Sama svoju tvrdnju si dovela u sumnju.

.. сестро, учлани се у неки роцк- банд, пак тамо лупај до миле воље...

Ne znam da li on ima nameru da ide na izbore ali ocekujem da neke partije "prepisu" ovo. Koliko sam video do sada program Dveri je najblizi ovome. Ponesto se moze naci kod jos ponekoga iz opozicije ali samo u blagim naznakama.
Има намеру.
https://www.facebook.com/pages/СЛОБОДНА-СРБИЈА/135525743183573?sk=info

Званична страница Удружења грађана ''Слободна Србија''

Организација створена са циљем културног препорода Србије, развоја науке,културе и уметности, очувања и унапређења србске националне културе,традиције,вере и обичаја, оспособљавања чланова и грађана у разним областима и др.
Више о циљевима и остварењима циљева Удружења можете наћи у Статуту Удружења ''СЛОБОДНА СРБИЈА'', пошто се учланите у организацију.

Ради се на прикупљању потписа за отварање истоимене политичке партије у оквиру Удружења, са циљем трајне промене власти и система функционисања државе.

Сва обавештења у вези Удружења ће се благовремено објављивати.

Председник Удружења ''СЛОБОДНА СРБИЈА''
Проф. Др. Јован И. Деретић

И на њиховом сајту: http://www.slobodnasrbija.rs/sr/

Vec je bilo to u NIN-u, pre nekih 6-8 godina ,u nekoliko brojeva su ozbiljni istoricari istoricari i profesori "raskrinkavali" Derertica ,ne samo njeg nego celu tu"pseudoistorijsku skolu" , Olgu Lukovic Pjanovic i ostale , probacu da nadjem na netu .

.. нису они раскринкавали Дертића, већ се држе ББ школе, као пијан плота, али као што сам, већ, рекао доћи ће до комплетне ревизије, до сад', познате историје, јер много ствари у њој не штима...

Glup si, to prvo pada za oko kada neko sa tobom polemise i onda sa takvima covjek mora da im crta. Original (prepis iz 11og vijeka) je stigao u pariz 1599 godine ali koja rijec od "Na to je neko dodao spis O narodima" tebi nije jasna? Kapiras, nesto moze da se doda na nesto, a da to tesko moze da se provali, ukoliko se ne koriste neke savremene naucne metode. Kad ti u nekoj biblioteci ili riznici knjiga, kulturnog nasledja imas neke spise, recimo parce papira, niko na ovom svijetu ne moze da garantuje da je to original, bas niko. To je vec prepis, to nije original, i na prepis moze da se doda sta oces.

Opet ovaj intelektualni skorojevic, blekan i zutokljunac cijuce, a nema blage veze o istoriji... Boze, nesto mu se objasni na jednostavan nacin da lakse shvati (osobina odlicnog objasnjenja jeste jednostavnost) i upije gradivo, on tako nezahvalan sto ga ovdje neko strpljivo poducava, srlja kao volina, slijepo podrzava svog poremecenog "ucitelja" i nece da vidi da je u zestokoj zabludi posto su savremene naucne metode dale svoje vidjenje 1967. godine... Po nekim mojim procjenama, uzece ga oko mjesec dana da konacni shvati koliko je ispao glup i neobavijesten veceras...

Covek je bre tipčan šarlatan , po njegovoj sopstvenoj biografiji ispade da je diplomirao tehnologiju , magistrirao pravo , a doktorirao filozofiju , a bavi se istorijom , :lol: mislim nemojmo se zayebavati , gde je to moguće još?
Ko kad bi ja ko pravnik, upisao sutra master iz konstruktivnog mašinstva i magistriran , a onda odem da doktoriram iz abdomanlne hirurgije z:D

.. абдоминалне или абнормалне??

Koje je kapitalno delo od Deretica, zeleo bih da procitam? Covek od kog sam cuo za Deretica me je zaprepastio, tvrdio je pozivajuci se na njega ne samo da u svi Sloveni Srbi vec da su svi narodi u Evropi poreklom Srbi ukljucujuci Turke, Grke, Nemce, Irce... Takodje mi je rekao da Kosovskog boja nije bilo, da je to izmisljotina i da samim tim nije tacno da smo robovali pod Turcima.

. ?????????!!!!!!!![
COLOR="#FF0000"][/COLOR]

Има намеру.
https://www.facebook.com/pages/СЛОБОДНА-СРБИЈА/135525743183573?sk=info

Званична страница Удружења грађана ''Слободна Србија''

Организација створена са циљем културног препорода Србије, развоја науке,културе и уметности, очувања и унапређења србске националне културе,традиције,вере и обичаја, оспособљавања чланова и грађана у разним областима и др.
Више о циљевима и остварењима циљева Удружења можете наћи у Статуту Удружења ''СЛОБОДНА СРБИЈА'', пошто се учланите у организацију.

Ради се на прикупљању потписа за отварање истоимене политичке партије у оквиру Удружења, са циљем трајне промене власти и система функционисања државе.

Сва обавештења у вези Удружења ће се благовремено објављивати.

Председник Удружења ''СЛОБОДНА СРБИЈА''
Проф. Др. Јован И. Деретић

И на њиховом сајту: http://www.slobodnasrbija.rs/sr/

Iskreno, meni je drago što je počeo da se bavi politikom i ja mu tu ne mogu ništa prigovoriti. Time je on pokazao pravo lice a mogao ga je odmah pokazati i sada ja ovde ne bih ni pisao (šta me briga za njegove sulude političke stavove). Međutim pošto se upustio da glumi istoričara i da brabonja o nekakvoj pravoj istoriji, o Srbima na Islandu , Sparti i Portugalu a da su svi dosadašnji istoričari koji su živote proveli izučavajući jednu komplikovanu oblast po njemu plaćenici i komunisti , e onda to dodiruje i mene, onda je to uvreda za svaki intelekt- naravno za onoga ko to ima.

@Tandorije istrošio sam reputaciju za tebe z:(

Koje je kapitalno delo od Deretica, zeleo bih da procitam? Covek od kog sam cuo za Deretica me je zaprepastio, tvrdio je pozivajuci se na njega ne samo da u svi Sloveni Srbi vec da su svi narodi u Evropi poreklom Srbi ukljucujuci Turke, Grke, Nemce, Irce... Takodje mi je rekao da Kosovskog boja nije bilo, da je to izmisljotina i da samim tim nije tacno da smo robovali pod Turcima.
Ма немораш да читаш уопште. Скратимо причу:

И ово је превише.....
:dash::dash::dash:

Нека мени неко објасни ОВУ МАПУ - њу нисам правио ни ја а ни Деретић, а она је из 814. године???

http://pages.uoregon.edu/kimball/images/0814.Charlemagne-CWA.152.jpg

0814.Charlemagne-CWA.152.jpg

Wends (580-1218 AD)
(DBA III-1a)

The Wends (a.k.a. Lusatians or Sorbs) were a western Slavic people who occupied the southern Baltic region bounded at various periods by the Elbe and Saale Rivers in the west and the Oder and Neisse Rivers in the East. They were famous for their hospitality and for their staunch resistance to Christianity. They are treated here as a northern subset of the Slavic peoples, although many historians argue that the term "Wend" originally applied to all Slavic people throughout Europe. Characteristic is the Roman Latin name for the Baltic Sea--Wendile Mare (or Wendish Sea).

и даље на:
http://www.fanaticus.org/DBA/armies/III1a.html

Хоћу рећи да тзв.ПРИЗНАТА ИСТОРИЈА има безброј РУПА и НЕДОУМИЦА...

.. ма превише, даклем: ревизија, дефинитивно следи...

Има везе јер је на мапи из 814.године представљено да су SERBS живели на огромном простору
који захвата целу бившу Југославијуа а на северу изнад Авара су WENDS који су у ствари Западни Срби
или Венди. Венди су погерманизовани и остало их је данас као Лужички Срби или Балтички Срби.

.. ма шта објашњаваш слепцу, као да ће он нешто да схвати...

Na Kosovu polju su poginuli i Murat i Lazar.

Turci nisu nigdje tada napredovali i ne znam zašto se Kosovski boj smatra porazom, unatoč tome što je srpska vojska imala velike gubitke.

Nakon nje je Stefan Lazarević postao vazal Bajazitu, pošto je Srbiji prijetila opasnost od Ugarske, a dao mu je i sestru za ženu.

Dakle, pošto je sklopljeno nekakvo savezništvo (silom prilika), nije bilo mudro da Turci koji su i sami bili oslabljeni krenu u pljačku i palež.

.. били, не били( ослабљени), то је једини, такав, случај у свеукупној људској историји, а турци улазе у Србију, након 75. година и то преко бугарске....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back