Šta je za vas lepo?

Lepo mi je kada smo svi skupa, deca se smeju, pseto laje, jelka pada jer su natrpali sve što je moglo da se okači, kad miriše vanila jer obožavaju moje kolače, kad ispečem trista palačinki usred noći a oni musavi od eurokrema cvrkuću oko mene, kad se raduju putovanju i pakuju dve nedelje pre polaska.. sve male stvari su mi najlepše.

nikad mi nece biti jasna ljudska potreba da ruzno misli o lepim stvarima, da ih ponizava i potencira ruzne stvari umesto da uziva u lepom! I da stremi ka lepom i podrzava ga. Ali to je vec psihologija, nije tema.
Ни мени. Потреба да се све лепо обезвреди као површно, небитно или непожељно, а суштински људско биће тежи лепом. Као што си написао, домен је психологије.

Ни мени. Потреба да се све лепо обезвреди као површно, небитно или непожељно, а суштински људско биће тежи лепом. Као што си написао, домен је психологије.
ima jedna stvar koja mozda delimicno dodiruje razloge.
Tokom zivota naucio sam da se umetnost i uci. Oni koji nisu ucili umetnost, mogu da je cene samo ako su odredjeni tip ljudi - ostali izgleda ne primecuju ruznocu - ona im je normalna, i konsekventno ne cene umetnost.

Ruku na srce, umetnost se ne bavi samo lepim.

Back