Šta je vaš porok?

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa rekoh gore,poroci su stvar subjektivne procjene,ja ne mislim da ako nesto volim i bez toga ne mogu to mora da bude porok,a u principu ne postoji nesto ,osim vode i hrane,bez cega se ne moze.sve je stvar odluke.ja kad nesto volim to za mene nije porok ma sta drugi mislili o tom.
Pa sta je onda definicija poroka,po tebi?Msm,da znam o cemu diskutujemo.

Порок не мора да буде само штетним стварима, супстанцама, занимањима, свака опседнутост је штетна и када су корисне ствари у питању.
Нема спортисте који се није из велике љубави, опседнутости, кад су врх. спортисти у питању, а да није зарадио проширено срце.

znam, al' nije to dobiješ rak i umreš. pre toga se raspadaš mesecima deo po deo; jedino ako pre toga umreš od infarkta što je san svakog pušača :hahaha:

Ajd,ne trubi,licno sam nepusac,tako da ne branim pusace,ali moj deda nikad,ali nikad nije duvanio,i opet je umro od raka grla u uzasnim mukama!Nije ni alkohol pio,jedini porok su mu bile karamel bombone.

znam, al' nije to dobiješ rak i umreš. pre toga se raspadaš mesecima deo po deo; jedino ako pre toga umreš od infarkta što je san svakog pušača :hahaha:
ala si ti neki pesimista,jbt.

Pa sta je onda definicija poroka,po tebi?Msm,da znam o cemu diskutujemo.
po meni ne postoje poroci,sve su to konstrukcije ljudi koji nemaju hrabrost da ugode sebi necim sto neki drugi ljudi smatraju neispravnim.

slatkisi...koje uspesno izbegavam zadnjih nekoliko dana :) al samo je pitanje trenutka kad cu opet da navalim :roll:
serije...trenutno pratim preko neta 5 serija :lol:
internet narafski
i kafa....bez kafe nista
cak razmisljam da uzmem bez kofeina da bih mogla da je pijem i uvece kad mi se pije :roll:

gledanje serija utice na moj san
uvece kad stavim malu da spava, operem sudove na brzinu, pokupim igracke i umesto da legnem ja buljim u seriju
ujutru mi djavo kriv sto sam ko zombi
eto
pusila sam do pre 3 godine

Ostavila pusenje pre 15 godina, nikad nisam pila alkohol, ostavila secer tj. slatkise pre 3 godine...stvarno ne znam...imala sam ja problema davno i "tesila " se slatkisima, ali onda sam se smucila samoj sebi i rekla "dosta". Isla sam na psihoterapiju, godinama koristila AD, a onda se skinula i sa njih i sa slatkisa. I sada...stvarno ne znam sta bih napisala...e filmovi! bez njih ne mogu.

isuse hriste pa ti si vodila jedan vrlo zabavan zivot ..nego jel to akcionarsko drustvo ?

Verujem da svaki čovek ima neki porok, samo što je definicija poroka dovoljno uska da se određene "navike" nazivaju drugim imenom, pa bih volela da ovde malo proširimo definiciju poroka i da navedemo svoje "aktivnosti za rasterećivanje". Takođe, ako je ikako moguće, uključite samokritiku. Korisno je da čovek zna od čega je zavistan, bio to internet, kafa, alkohol, cigarete, "šoping", lekovi (ovde podrazumevam ceo spektar, ne samo droge, pa i lekove za spuštanje pritiska npr. koje ste sami sebi prepisali), hrana, koka kola, slatkiši, televizija, trač, kocka, izlasci, igrice..... spisak je ogroman.

Da li vaš "porok" utiče na dom u kome živite? Da li ljudi sa kojima živite utiču na vas, svojim porokom? Čime maskirate emotivno-ekonoksko-psihofizičku napetost? Šta je vaš alat za negiranje problema? Razmislite dobro pre nego što napišete da se uspešno suočavate sa problemima i da ste superčovek.

Volela bih da uključim i anketu ali mi najpre trebaju predlozi.

Cigarete....:confused:

Цигарете.

Иначе сам савршена :mrgreen:

Само немојте сада да кренете да ми објашњавате да ће ме оне убити, плиз.

Претпостављам да непушачи и не умиру. :think:

Нема шта да претпостављаш.

Непушачи никада не умиру, никада нису болесни и миришу као цвеће.

За разлику од пушача који увек умиру од рака, стално су болешљиви и смрде.

- - - - - - - - - -

Ti to i sama znas,a sta ce mene ubiti,da l tramvaj ili srcka,to se ne zna!
Imas li jos neceg bez cega ne mozes,figurativno,tj cega bi se tesko odrekla?

Стварно нема.

Без свега могу, могу да држим дијете до бесвести, могу да не купујем ггардеробу годинама, могу без телевизије...

Само без цигарета - никако.

А шта ће ме убити ја знам - стрес.

Цигарете.

Иначе сам савршена :mrgreen:

Само немојте сада да кренете да ми објашњавате да ће ме оне убити, плиз.
:whistling:
sastav_cigarete.gif

Ne postoji ništa i ništa gore, agresivnije i fanatičnije od bivših pušača koji koriste svaku moguću priliku da pušačima "otvore oči".
Razumem njihovu široku svest i društvenu angažovanost, no veći angažman zahtevaju beli kitovi, mir u svetu i prava žena, s obzirom da ne postoje zone u kojima su izuzeti od raznoraznih "trovanja".
Čast izuzecima.

Poslednja izmena:
Ne postoji ništa i ništa gore, agresivnije i fanatičnije od bivših pušača koji koriste svaku moguću priliku da pušačima "otvore oči".
Razumem njihovu široku svest i društvenu angažovanost, no veći angažman zahtevaju beli kitovi, mir u svetu i prava žena, s obzirom da ne postoje zone u kojima su izuzeti od raznoraznih "trovanja".
Čast izuzecima.

Браво, апсолутно тачно.
Исти манир имају и свињогојства који су тешком муком скинули 120 ситних вишака сала, па сад као, шатро, заговарају здрав начин исхране, спорт, а сањају како гризу масну свињску њушку :))))

Čast izuzecima.
aha isto kao kad bi neko ubio coveka i reko jel vidite kako amerika ratuje sa celim svetom i ugnjetava:roll:

od tog zvocanja sredjenom mozgu ne bi nista bilo..za razliku od zdravih osoba koje dim direktno ugrozava i pasivni pusaci gore prodju sto nije trip nepusaca vec cinjenica koju su neki drugi pametni ljudi zakljucili..onda pusaci znaju da seru nepusacima kako su netolerantni..ali od svoje dece se sklanjaju i kao njih postedjuju..licemeri jedni

Back