Šta je to TAROT?

Ljudi pa tarot i vidovnjastvo nemaju blage veze jedno sa drugim. Ako ti se nesto javlja pred ocima sta ce ti koji djavo karte. A kako ti Psiho nije jasno kako se is karata nesto vidi. Pa u pitanju je igra simbola kao i u Astrologiji. Zamisli da je umesto karte nacrtana venera ili simbol venere a osoba te je pitala da li ce zatrudneti. A koliko znam kraljicu Diskova ( novcica - simbol zemlje ) uporedjuju sa Mesecem u Biku, Jarcu ili Device, uglavnom sa Mesecem u zemljanom znaku- simbol racionalnosti, i prakticnosti bez "praznih emocija ."
Tako svaka grupa krata pripada jednom elementu i ima tu jos nekih podudarnosti. Ja koliko sam upucena apsolutno sve ezotericne vestine su povezane medjusobno, da ne kazem da se tacno zna za odredjeni simbol u Astrologiji koji je njegov pandan u numerologiji, koji u tarotu , isto je i sa runama , sa Majanskim pecatima itd. Kao sto svaki pojam u srpskom jeziku ima svoj prevod u bilo kojem drugom jeziku tako je i sa ezoternim disciplinama. Tako ja shvatam stvari i znam da sam u pravu :oops:

Lepo si mi objasnila,još samo da se sretenemo na NBGD-u da mi to pokažeš..

Lepo si mi objasnila,još samo da se sretenemo na NBGD-u da mi to pokažeš..

sta ti se to ngbd? A, Novi Beograd, ma sta cu tamo. Nemam sta da ti pokazem sa tarotom. Bas mi je zao. Ja tek ucim simboliku a inace sam osoba koja godinama nesto , prcka, uci i priskara iskuplja sve tekstove , pa proucava, pa tek se onda "dokazuje." ja ovo radim za sovju dusu, kao i mnogo toga jos.
Sa skepticima nemam mnogo zivaca, mada obicno nemaju argumenata protiv mene. Nije sa mnom lako razgovarati - ponekad :rolleyes:

Molim SVE VAS koji više znate o ovome da objasnite ljudima šta je to TAROT?
Tarot je spil karata od 78 komada koje su specificne po svojim znakovima. Oni koji znaju da ih tumace znaju i sta predstavlja koji znak pa kombinacijom karata odredjuju to jest prognoziraju sta se moze desiti u buducnosti kao i ono sto je bilo u proslosti....Tarot karte sam nabavila iz radoznalosti u vreme kad su mi bii potrebni odgovori na ljubavna pitanja sto je jednoj devojci najvaznije...Proucila sam malo sta znace ti znakovi i pocela da gledam sebi i drugaricama...Pogodila sam dosta toga...tako kazu...a nije ni bilo tesko kad sam mnogo toga znala o njihovom zivotu...Desavalo se da i nepoznatim ljudima kazem nesto sto im se kasnije obistinilo...Ima mozda neceg u tome..naravno nije stvar samo poredjati karte i gledati u njih ne znajuci da se izrazis...Moras imati i talenta da ono sto vidis iskombinujes u nekakvu pricu koja ima smisla...Znam da je takav nacin tumacenja veoma star da postoje oni koji zaista puno znaju o tome ali necu puno da se s tim zamajavam...cini mi se da mi se vraca negativno..Ko sam ja da citam i prognoziram tudju sudbinu koju je neka veca sila vec predodredila? zelim da sve ostane u sferi zabave i razonode...

meni su samo jednom citali takozvani Grcki tarot i ja mislim ovo je vise bila seansa kod psihologa nego citanje buducnosti....mozda sam ja kakav sam baksuz bas zapela za nekog ko pojma nema ali ja vise necu bacati lovu na tarot....Sada citam sta je Neptunijanka napisala sve...nauka pobogu a gledam ove na televiziji pa oni veze nemaju sa tarotom....

"ko kuca, otvoriće mu se"
Nevolje savramenog svijeta svoju snagu crpe iz činjenice da je ZNANJE postalo dostupno svima, ne samo odabranim i posvećenim. Besmisleno je ubjeđivati nekoga u postojanje nečega što on ne vidi.
Tarot, prije svega služi pojedincu da upozna sebe, i svijet oko sebe putujući od jedne do druge Arkane (Tajne) i tako postane bolji nego što jeste. U Tarotu misli čudna Magija, i ako znate kako i kada, istina uvijek izranja. Da, danas bi svi voljeli nešto da dobiju ODMAH, niko neće da putuje, čeka, vjeruje... A da bi upoznali sebe, morate i čekati, i vjerovati i putovati...
Kada upoznate sebe, živjećete u sadašnjosti. Budućnost vam tada ne znači ništa, jer već znate sve šta vam se može dogoditi. Procenat pogađanje djeluje smiješno ;)

Molim SVE VAS koji više znate o ovome da objasnite ljudima šta je to TAROT?
TAROT je, moze se reci, ezotericna slikovnica u kojoj su impregnirane sustinske tajne kosmosa. Sastoji se od 22 Velike Arkane i 56 Malih Arkana.
Tarot uvek ima 78 karti. Karte koje imaju manji ili veci broj su orakulumi, a ne Tarot (koji se moze nazvati i posebnim okultnim sistemom).
Velike Arkane vise oslikavaju puteve nase duse i apstraktne su, tesko ih je tumaciti, dok M.Arkane vise predstavljaju konkretne dogadjaje i desavanja...
Tema je dosta siroka, i ne moze se tek tako objasniti preko Neta.

Simbolika je svuda oko nas, a poenta je da li neko na pravi nacin razume tu simboliku ili ne; da bi razumeli pravo znacenje neke simbolike potrebno je znanje (konkretno o toj simbolici), a u znanju je moc... Tarot, nije nista drugo do simbolicki predstavljeno znanje i mudrost nasih predaka :-)) Tarot nema veze sa vracanjem, gatanjem i takvim glupostima i ono sto je bitno kada je tarot u pitanju, bitna je osoba koja koristi karte; onaj ko koristi tarot karte treba da ih koristi u svrhu svog duhovnog razvoja i naravno kao savetodavca, jer tarot karte su zive i zato ih treba postovati :-)) kako tarot deluje? pa objasnila bih to ovako: da li mi vidimo kako nastaje struja? Mi vidimo samo krajnji produkt energije dobijene od snage vode, a to je sijalica koja svetli, ali pred nasim ocima se ne odvija celokupni proces dobijanja energije koja osvetljava sijalicu; i sve oko nas je energija a to sto je ne vidimo ne znaci da ona ne postoji zar ne? Jedan od najlepsih duhovnih i umetnickih aspekata je koji je odlican za rad sa tarotom je konjukcija Sunce - Neptun pre nego Mesec - Pluton (ljudi koji imaju ovaj aspekt su odlicni da ubede druge u ono sto zele); sto se tice vidovitosti i tarota - vidovitost je dar, a tarot, natalna karta, i dr. stvari samo sluze da se na pravi nacin protumace odredjene stvari; npr; covek koji kopa kanal koristi lopatu, pa tako i vidovnjaci da vi videli stvari na pravi nacin koriste tarot ili nesto drugo, to im prosto dodje kao osnovno sredstvo za rad; do sada nisam cula za nekog vidovnjaka koji tek tako ide po ulici i prica ljudima sta stigne a da ne koristi za pomoc nista od navedenog;

Mesec tr PL je dobar aspekt za medijume, i sve u svemu je jedan veoma intuitivan aspekt... Da ubede ljude u ono sto zele? Pa to iskreno cujem prvi put... ok, sunce konjukcije neptun daje intuitivnost, ali kao i svaka konjukcija , dosta zavisi od aspekata koje prima i znaka i kuce kojima se nalaze. Takva konjukcija moze da da i narkomana.
Svi znamo da treba vise cinioca u natalu , da bi neko bio predodredjen za nesto, bilo za tarot, ili bilo sta drugo. Saturn na 29 stepenu device moze da vam da talenat za ovako nesto, prevlast vazdusnih i vodenih znakova, dobar merkur, mesec, istaknut uran...

Iskreno, prvi put cujem da konjuckija Sunce - Neptun moze da nekome preodredi da bude narkoman, ali sve je stvar tumacenja, i naravno astroloske skole koju je neko prosao, jer koliko astrologa - toliko i tumacenja, ali ono sto je bitno, to je koliko su ta tumacenja tacna u praksi :-) dzabe sve ako klijenti odu nezadovoljni posle posete astrologu; posto zivimo u demokratiji svako ima pravo na svoje misljenje, samo je pitanje da li ce se neko sloziti sa tim misljenjem ili ne;
Tacno je da treba gledati ceo horoskop kada su u pitanju predispozicije za bavljenje astrologijom pa i tarotom izmedju ostalog, i mislim da ne donosi svaki znak vidovitost, devica je analitican znak, ona od drveta ne vidi sumu, a posto je ovde u pitanju Saturn, on daje vidovitost (pod pretpostavkom da je ta planeta na 29 stepenu Device), kasnije, u kasnijim godinama, a u zavisnosti od polja gde se nalazi, donosi neke teskoce, recimo ako je u IX polju - neki predmet na faksu moze biti najtezi; Saturn trenutno tranzitira kroz znak Device, tako da onima koji su u podznaku Devica je doneo fatalne, sudbinske veze... Vidovitost se dobija rodjenjem, to je dar od Boga, i vidovitost se ne moze nauciti, svako ko kaze da je naucito da bude vidovit taj nije u pravu, jer se radi o tome da je taj neko samo vise proradio na svojoj intuiciji a to se razlikuje od vidovitosti :-)

ma nema veze samo to... ako imas mesec il sunce u senzitivnim znacima... UR istaknut il vodoliju, dobre medjusobne aspekte merkura i urana pl,ur i meseca... Pa neko ima VIII polje naglaseno, neko XII, pa III (misaoni proces)... I tako svasta

Evo da vidimo kako tarot deluje :), jel ima neko konkretno pitanje za tarot? Neka napise pitanje i jedan broj od 1 do 21 :)

Za Pcelicu Maju pitanje: gde ti je Merkur? Saturn jos nije zavrsio svoj tranzit kroz znak Device, tako da je sve moguce :D

Hvala donnola, merkur mi je 17 stepen lava, pravi opozicije sa marsom i true nod i kvadrat sa jupiterom :thumbdown:. Jako me zanima tarot, mada sam se tek skoro srela sa njim, s obzirom da imam onaj vas gore pomenuti aspekt pluton trigon mesec ( i babu koja je odlicno gledala u ciganske karte :lol:) mozda uspem da proniknem u tajne tarota, mada me bas ne zanima proricanje buducnosti onaj deo o spoznaji sebe mi je primamljiviji,da li bi mi malo vise rekla o tome? Nisam bas vidovita, cesto mi se desava ono vec vidjeno, ali mogo olicno da oseti m ljude ( mozda ne bas sve ) ali za neke ... prosto se uplasim:D

Iskreno, prvi put cujem da konjuckija Sunce - Neptun moze da nekome preodredi da bude narkoman, ali sve je stvar tumacenja, i naravno astroloske skole koju je neko prosao, jer koliko astrologa - toliko i tumacenja, ali ono sto je bitno, to je koliko su ta tumacenja tacna u praksi :-) i :-)

Imala sam 3 klijenta sa SO konjukcija Ne koji imaju problema sa drogom ili su imali...
Jedan je vremenom postao dogmatican... sve ide u prilog konjukciji

Za Pcelicu Maju: Posto je tebi vladar asc (tvog prvog polja koje opisuje tvoj fizicki izgled, kako reagujes na nesto, gde je usmerena tvoj akcija, svest o sebi...) po polozaju tvog Merkura u XII polju, polju snova i karme, radi se o tome da si snovima vezna za paralelni svet koji je nevidljiv i koji se sastoji od energija; verujem da tvoji snovi imaju neko dubinsko znacenje, verovatno ti se do sada desavalo da ti snovi prenesu neko upozorenje (gresim li?); za neku dalju analizu morala bih da vidim ceo horoskop, ovo je cisto onako u par recenica; inace, karte u horoskopu su predstavljene planetom Merkur, pa verovatno ti i zato imas neku podsvesnu zelju da se upustis u svet tarota :); gledano kroz tarot, Pustinjak, IX karta u tarotu simbolise znak Device i ljudi koji su u podznaku Devica imaju zadatak da rade na svom duhovnom razvoju da bi na taj nacin prevazisli neke sebi svojstvene konflikte u dusi, Device kada imaju problem znaju da se povuku u sebe, osame, razmisljaju, traze mudrost, prosvetljenje; tarot bi ti svakako pomogao u tvom duhovnom razvoju, samo bi trebala da nadjes nekog dobrog tarotologa da ti prenese znanje, jer je tarot mnogo kompleksna stvar da bi se neko upustio sam u rad sa tarotom; drugo su ciganske karte - koje nisu tarot karte i ljudi grese kada misle da je to isto; Cigane predstavlja znak Skorpije i planeta Pluton, pa je zato tvoja baba koristila ciganske karte :)

Za Mague
: Koliko danas ima narkomana, neverovatno bi bilo da samo konjukcija Neptun-Sunce moze da donese da neko bude narkoman; nijedna planeta kao ni aspekt ne donose samo dobre ili samo lose stvari, sve je to izmesano; naravno, treba gledati ceo horoskop, po meni narkomana prvenstveno daje jak znak Riba, tj. dosta planeta u Ribama, na stepenu Riba, naglaseno XII polje; inace znak Riba predstavlja bezanje od realnog sveta i zato narkomani traze spas u drogama; prvo sve bude super, a onda nastane pakao; medjutim znak Riba (kao i planeta Neptun) simbolisu i manastire, a ako Sunce predstavlja ono sto bi trebali da radimo da bi bili zdravi, to znaci da je najbolje da se narkomani lece u manastirima jer im tada simbolika znaka Riba I planete Neptun omogucava da mogu da slusaju svoju unutrasnji glas I budu blize Bogu; recimo ako neko ima Neptun u V polju, on voli da pusi I tesko da ce ostaviti drogu ako krene tim putem; navescu tipican primer za narkomana: americka pevacica Vitni Hjuston je u podznaku Riba, Neptun joj je na 12 stepenu Riba u VIII polju :)

Sto se snova tice ima istine, valjda zbog toga u pslednje vreme tako lose spvam :lol:, osamljivanje i bekstvo pun pogodak, u sred nekog razgovora desi se da se iskljucim ali totalno nesvesno i odlutam kao da budna sanjam :D sto je mog bivseg muza izludjivalo do besvesti :lol:. ali ja tako pinim baterije, a i volim svoj mali svet :). Znam da tarot ne bih mogla sama da izucavam, videla sam da ima raznih skola (kurseva) a i raznih spilova samo da mi se to malo iskristalise valjda jos uvek pokusavam da pronadjem svoje mesto u svemu tome. Recimo horoskopom sam se sa drugaricom zanimala jos od srednje skole ali nikad nisam nesto dublje zaranila u to nije me toliko vuklo kao sad trot a to me po alo i plasim :think:. Hvala ti na na ovoj malo analizi mojih sklonosti bar sad znam da imam nekih predispozicija za to da ne umisljam :heart:

За твоју информацију: Ја не гледам ТВ. ;-)
Да ли ми је боље да ћутим или не, одлучујем ја.

Тај ''Тип'' који је то написао нуди неке доказе или само празне приче?

Ја тврдим да је тај шпил карата сасвим обичан, колико год нашаран био, а ти изволи докажи супротно.

Sam špil kao špil nema "maigčna dejnstva" on ne može da trčkara niti da izvodi piruete... moć Tarota se ogleda u arhetipima koje on sadrži, a primena tem oći je do nas samih, hoćemo li raditi nešo konkretno sa Tarotom, ili ga pustiti da čami u fioci :lol: .

Да бих о овом предлогу поразмислила, претходно мораш да ми појасниш шта значи ''видети се негде на тароту'' и колико би ме то уверавање у ''рад'' тарота коштало.

Ја нисам неверна.
А нисам ни лаковерна.
Читала сам шта пишеш на теми ''Тарод други део'' и могу ти рећи да ти је проценат од 65% чист пораз. Ти у старту имаш 50% шансе да погодиш, јер ти људи постављају питања на која може да се одговори са да или не. Дакле тај проценат од 50% неможе се приписати ни теби ни тароту. То је једноставно тако. Дакле, твоја заслуга или заслуга тарота је само 15%. Па ја бих и без тих магичних карата направила бољи проценат. Да не ширим даље причу... Прво бих волела да ми на ово одговориш, па идемо даље...

Ne znam na koji način radi koleginica, ali u Tarotu ima puno situacija kada se ne može odgovoriti sa da ili sa ne. Postoji faktor koji je fiksan, ali postoji i faktor slobodne volje. Negde će biti težište na jednom, negde na drugom. Potrebno je iscrpno poznavanje ne samo Tarot simbolike i divinacijskih značenja, već i znanje o elementima, kako se ukrštaju u Tarotu, što menja dosta opštu sliku (npr kakva bi astrologija bila bez aspekata?). Nekad se može zaista reći DA ili NE, a nekad se može samo videti opšti tok u kome idu stvari .. Nekad je naglasak na savetu, šta treba činiti, jer je sve blokirano (npr nedostatak jednog elementa u rasporedu).

Ali ko očekuje gatalačke odgovore ko iz topa, Tarot nije za njega, niti ijedan divinator sadašnjice ima tolike sposobnosti (osim ako nije 100% vidovit).
Tarot je pre svega ezoterični savetnik, koji nam omogućava da prepoznamo tokove u kojima smo, da bih mogli da ih menjamo..dakle, to podrazumeva i rad na sebi.

Back