Шта је то тако страшно урадио Александар Конузин?

Ma to je ok.

Ti znaš da sam ja ovde poznata četnikuša :) i monarhista, da mi je zapadna demokratija bliska - bar dok se nije izvitoperila u sopstvenu suprotnost. I nisam nikakav rusofil,pokušavam da budem objektivna.

Ipak, nije normalno da zapadu sve opraštamo. Da nalazimo razumevanje za one koji nas redovno mlate i ubijaju, a one od kojih očekujemo pomoć podvodimo pod patološki odnos.

Ko je tu lud?
Комунизам је много тога променио, па не само што смо се сами дотукли по свим тачкам, очи Запада, оног који је постао у међувремену проамерички, променио се према нама....
Са пропашћу Америке, вратићемо се у ону хришћанску Европу у којој смо увек и били.
Једна од интерних прича америчке дипломатије да Србија уопште нема здраву десницу, па ни десницу уопште и да они у ствари не воде преговоре, већ да наша власт и опозиција на све пристају и све прихватају.

A ko Ikel "oprasta"zapadu, izvini?

Ne oprastam nikome nista vise!

...'fala bogu ali ti nisi diplomata. U svoja 4 zida covek moze da ima stav kakav mu padne na um. Nevolja je u tome sto je nama psiholog na vlasti, zadrti fizicar na mestu ministra spoljnih poslova, srednjoskolac na mestu vodje opozicije sa reziserima i nekakvim dverima...mi smo neozbiljan narod kazem ti. Diplomatijom treba da se bave strucni ljudi koji su zavrsili ne samo skole vec i posebne programe kako bi znali da se postave, da vode dilomatske razgovore, da ne padaju u vatru i da budu sposobni da se nose sa teretom a ne da paradiraju na teniskim mecevima nekakvi fizicari,lekari i geografi. Svako svoj posao u svoje ruke i ne ocekuj nista od drugih pre nego sto trgovacki ponudis, to je politika a ne ljubav i secanja na slavne borbe iz proslosti.

Pa ti imas problem sa NKVDom ? :think: ..Pa sto ne kazes odma - sredicemo to :cool:...

A ja se jos cudim sta mu je , kad njega jure partizani - i to Staljinova frakcija .. :think:

Odkad te jure boljsevici ?? :think: .. Kad si primetio da te prate ??

Откад ти трагови смрде нечовјештвом, мој Боро, црногорчино стара, црвена :))))

...'fala bogu ali ti nisi diplomata. U svoja 4 zida covek moze da ima stav kakav mu padne na um. Nevolja je u tome sto je nama psiholog na vlasti, zadrti fizicar na mestu ministra spoljnih poslova, srednjoskolac na mestu vodje opozicije sa reziserima i nekakvim dverima...mi smo neozbiljan narod kazem ti. Diplomatijom treba da se bave strucni ljudi koji su zavrsili ne samo skole vec i posebne programe kako bi znali da se postave, da vode dilomatske razgovore, da ne padaju u vatru i da budu sposobni da se nose sa teretom a ne da paradiraju na teniskim mecevima nekakvi fizicari,lekari i geografi. Svako svoj posao u svoje ruke i ne ocekuj nista od drugih pre nego sto trgovacki ponudis, to je politika a ne ljubav i secanja na slavne borbe iz proslosti.

Istina, zavladao je voluntarizam, ali sto je najgore, tako je i u svetu. Zato vise nigde nema sigurnosti. Cini mi se da cak i ne znamo kuda idemo, ali gle cuda, cini mi se da je to slucaj i sa svetom. Zato u se i u svoje kljuse pa dok izdrzis.

pa mi nudimo i nudimo tom zapadu, ostaje jedino još gujce da im ponudimo a oni nama oteše kosovo. :lol:

ja ne znam šta više da ponudimo, znaš li ti? :lol:

ozbiljno. :think:

Istina, zavladao je voluntarizam, ali sto je najgore, tako je i u svetu. Zato vise nigde nema sigurnosti. Cini mi se da cak i ne znamo kuda idemo, ali gle cuda, cini mi se da je to slucaj i sa svetom. Zato u se i u svoje kljuse pa dok izdrzis.

tako je!

u se i u svoje kljuse i mani se foruma i rusa i četres osme i tako. :lol:

ahahahahahah da, da sve sami strucnjaci za diplomatiju...pocni od Mite, eno ga gore pade u trans od objasnjavanja kako su Srbi i Rusi zapravo isti narod, sto bi rekla Pikolo, bezi bre!:lol:

A od kada si ti stručnjak za bilo šta pa i za diplomatiju kada ovako etiketiraš bilo koga...ustvari za šta si ti stručna ako zaobiđemo stranačke kurseve i kursiste ?

Ma to je ok.

Ti znaš da sam ja ovde poznata četnikuša :) i monarhista, da mi je zapadna demokratija bliska - bar dok se nije izvitoperila u sopstvenu suprotnost. I nisam nikakav rusofil,pokušavam da budem objektivna.

Ipak, nije normalno da zapadu sve opraštamo. Da nalazimo razumevanje za one koji nas redovno mlate i ubijaju, a one od kojih očekujemo pomoć podvodimo pod patološki odnos.

Ko je tu lud?

кад би имали воље да учимо.. могли би учити чак и од животиња, јер и оне имају међународне односе.

Грешка. Русији треба што јача Србија. Што је јачи њихов играч од повјерења на Балкану, јача је и руска позиција на истом.

Интереси Русије су у потпуној сагласности са српским интересима.

Niti smo mi ruski igrac od poverenja, niti se nase inteesi podudaraju.

Не пратиш причу. Прочитај поново мој пост.

Русија не распоређује ракете због Њемачке, него због Америке.

"ЕУ још увијек игра своју игру и врло лако се може десити да гази Србију као доказ вјерности према САД док есе не извуче из њихових канџи. Дугорочно гледано, а и краткорочно., ЕУ нема будућност без блиске сарадње с Русијом, а богами и борнуто, ПОтребни су једни другим и требало би да се научили историјске лекције."

Србија треба да прегура прелазни период то европског јединства, а то може само под руским кишобраном.

Pratim pricu, ali to su tvoje konstrukcije, bez ozbiljne podloge u realnosti.

Нетачно.

Ниси ми рекао, да ли се ти залажеш за Србију од прије 1912. године?

Tacno, nazalost. RPC zeli poziciju dominante pravoslavne crkve i fragmentirace sve ostale dok to ne postane.

Ne zalazem se, rekao sam da cemo to postati, vrlo brzo.
A da bi to promenili, potrebno je pametno manervisanje.

Back