Šta je stvarno zapravo EMO?!

PA znas kako danas svaki nafrakani muflon se tripuje da je emo,mislim budi ti emotivan kad ti crkne macka ili papagaj,al da tripujes ljude kako si depresivan je ozbiljan problem,ja bi te emose poslao na njivu da okopaju celo drzavno zemljiste,u ovom slucaju pojas od vrsca do rumunske granice,tu ima njiva kolko oces,a blizu je i deponija cisto kad ogladne.Da vidis kakvi bi se vratili,oceliceni,onda bi se prijavili da ratuju u iraku,ko zna mozda bi i do avganistana stigli da uhvate onog zadriglog bin ladena.

I hvala na reputaciji,ocekujte jos ovakvih opisa :D

:worth::worth:.......... u iscekivanju :hahaha:

PA znas kako danas svaki nafrakani muflon se tripuje da je emo,mislim budi ti emotivan kad ti crkne macka ili papagaj,al da tripujes ljude kako si depresivan je ozbiljan problem,ja bi te emose poslao na njivu da okopaju celo drzavno zemljiste,u ovom slucaju pojas od vrsca do rumunske granice,tu ima njiva kolko oces,a blizu je i deponija cisto kad ogladne.Da vidis kakvi bi se vratili,oceliceni,onda bi se prijavili da ratuju u iraku,ko zna mozda bi i do avganistana stigli da uhvate onog zadriglog bin ladena.

I hvala na reputaciji,ocekujte jos ovakvih opisa :D

:worth::worth::worth:

Jedva chekam josh :mrgreen:

Procito sam pola teme,pa kakve su ovde bljuvotine ispisane to je neverovatno,najvise od letnje devojcice,brani emo ko da joj je iz kuce potekao,skuvali ga ko rakiju pa brani svoje.
Neko ko ne voli emo ne moze se nazvati metalcem,ajde dete ti meni objasni kakve veze ima metal sa emo muzikom,osim sto se mozda svira na istim instrumentima i sto ga isto izvode ljudi,a ne koze i ovce sa poljoprivrednog gazdinstva,mada i to bi bilo popularnije od onih klozetara koji se pojave na stejdzu i nesto kao kukaju o ljubavnim jadima.Pa pre cu da slusam onda neki depresivni bm,bar muzika ima vise smisla.Eto slusaj Shining pa da vidis kako to rade profesionalci.kao sto vec rekoh,to treba poslati u njive,pa kad vidi da ima da okopa jedno 100 hektara zemlje e onda postani depresivan,placi jer imas mnogo da kopas,posle 20 hektara bi se navikao pa bi radio brze od dzon dira sa duplim tockovima sa trobraznim plugom.a ona odela koja furate,uzmite neke cizmetine cisto zbog blata da se ne zaglavite jer nemate sporohodan rezim.
Uz to,dnevna terapija slayerom,nile-om i eto moze Serif Konjevic,cisto da se izbalansirate izmedju muzike i njive.

Nista licno ljudi,ali neki su toliko ogrezli u ove gluposti da se stvarno ne mozes natezati,mislim slusajte sta ocete,vasa stvar al koji moj tripujete ljude,ce pomisli neko da ocete da skacete sa zgrade ili da se bacite pod gradski prevoz.
Procitao sam da je emo nastao i od panka,pa tim gore,taj pank je jedna razvratnicka muzika,ako se moze nazvati muzikom,jer valjda je to prvi 'pravac' koji tek prvo kapiras ideologiju pa onda razaznajes sta ko svira u bendu,a ono u stvari serpe i lonci ala satan panonski i lepi mario.

Procito sam pola teme,pa kakve su ovde bljuvotine ispisane to je neverovatno,najvise od letnje devojcice,brani emo ko da joj je iz kuce potekao,skuvali ga ko rakiju pa brani svoje.
Neko ko ne voli emo ne moze se nazvati metalcem,ajde dete ti meni objasni kakve veze ima metal sa emo muzikom,osim sto se mozda svira na istim instrumentima i sto ga isto izvode ljudi,a ne koze i ovce sa poljoprivrednog gazdinstva,mada i to bi bilo popularnije od onih klozetara koji se pojave na stejdzu i nesto kao kukaju o ljubavnim jadima.Pa pre cu da slusam onda neki depresivni bm,bar muzika ima vise smisla.Eto slusaj Shining pa da vidis kako to rade profesionalci.kao sto vec rekoh,to treba poslati u njive,pa kad vidi da ima da okopa jedno 100 hektara zemlje e onda postani depresivan,placi jer imas mnogo da kopas,posle 20 hektara bi se navikao pa bi radio brze od dzon dira sa duplim tockovima sa trobraznim plugom.a ona odela koja furate,uzmite neke cizmetine cisto zbog blata da se ne zaglavite jer nemate sporohodan rezim.
Uz to,dnevna terapija slayerom,nile-om i eto moze Serif Konjevic,cisto da se izbalansirate izmedju muzike i njive.

Nista licno ljudi,ali neki su toliko ogrezli u ove gluposti da se stvarno ne mozes natezati,mislim slusajte sta ocete,vasa stvar al koji moj tripujete ljude,ce pomisli neko da ocete da skacete sa zgrade ili da se bacite pod gradski prevoz.
Procitao sam da je emo nastao i od panka,pa tim gore,taj pank je jedna razvratnicka muzika,ako se moze nazvati muzikom,jer valjda je to prvi 'pravac' koji tek prvo kapiras ideologiju pa onda razaznajes sta ko svira u bendu,a ono u stvari serpe i lonci ala satan panonski i lepi mario.

Ne kažem da je emo nastao iz metala, već je to vrsta hardcore punka!

ta je stvarno zapravo EMO?
tema na kojoj ljudi mogu da se proser-avaju i da lece svoje mnogobrojne komplekse...

Dovoljno je jedanput da kažem da nisam emo.

Vidim dosta se raspravlja o tome da deca od 12 - 16 godina ne bi trebalo da imaju razloga za depresiju....

Evo da dam moje strucno psiholosko misljenje........Nije sve tako crno belo.....Jeste da deca u tom periodu nemaju velike obaveze,prave zivotne probleme,porodicu......ali ipak ovo je najkriticnije doba za razvoj jedne licnosti......i tu se javlja decija depresija potistenost otudjenost,crna slika zivota.....
Zasto se ovo desava?Zato sto u ovom periodu polako sazreva decija psiha i sledi period potpunog sazrevanja i ukljucivanja u svet kao zrele odgovorne jedinke.....Mladi ljudi se ovde suocavaju sa mnogim problemima - psiholoskim,socioloskim itd.
U ovom periodu se formira identitet osobe i svaki tinejdzer stremi pripadanju grupi.Ukoliko se ne uklopi u vrsnjacku grupu i izgradi svoj identitet on se nalazi u tinejdzerskom corsokaku.....i pocinje da se bavi pitanjima : Ko sam ja,zasto zivim,koja je moja svrha postojanja,sta ocekuje zivot od mene,sta ja da ocekujem od zivota........Kako jedinka sazreva tako polako pronalazi pitanja na svoje odgovore i shvata sta je zivot (zato se i kaze za nekog je majka a za nekog maceha - zavisi kako je ko shvatio zivot)
Tinejdzeri su u ovom periodu najugrozeniji i najpovoljniji za psiholosku manipulaciju.....Oni jos uvek uce "Ucenjem po modelu" i treba obratiti paznju kakva im je porodicna struktura,ko su im idoli jer oni u ovom periodu jos uvek oponasaju jer nisu izgradili sopstveni identitet....jos se nisu uhvatili u kostac sa zivotom.......
E sad neko prodje ovu fazu veoma lako u 15 god neko je prodje u 14 sa pokusajem ubistva neko je prodje tek u 28. sve to zavisi od mnogo faktora sto od psiholoskih,sto od socioloskih sto od pedagoskih sto od genetike..........
E sad sto se tice EMOSA oni kao da zastupaju sve tinejdzere kojima se odrastanje i prilagodjavanje zivotu cini teskim.Kao da kroz ovaj sociolosko-kulturoloski pokret koji je maskiran kroz muziku kazu Pomozite nam,tesko nam je nemamo identifikaciju,asocijalni smo,vrsnjacka grupa nas iskljucuje.........
Tako da bih ja pre pomogao toj decici nego da ih bijem jer se tako obukli,njima je potrebna lepa rec,i pronalazenje svog identiteta pri odrastanju......Inace njihov sistem vrednosti ne ugrozava neEMOVCE tako da nisu opasni po drustvo.....Oni se pre kriju od drustva a svojim imidzom podsvesno porucuju POMOZITE NAM TESKO NAM JE.......
Inace karakterise ih visok stepen superega (morala) i pojacana osecanja,obicno su kolericnog ili melanholicnog temperamenta (brzo smenjivanje jednog i drugog) i cesto reaguju u afektu......
Tesko se kod njih stice poverenje i obicno su introvertni (sanjalice,pisu dnevnike,idealizuju svet itd)
Nazalost bilo koja socijalna pojava da se desi ona odmah poprima oblike oponasanja pa i oni koji nisu takvi vrse identifikaciju sa tom grupom,ili laicki receno pozeri su.....
Kao sto ste i rekli neko nema nikakvih problema ali voli taj "Trip" jer se nije pronasao u nekoj drugoj vrsnjackoj grupi pa onda ajde u ovoj.....Komentar(primetite kako se tinejdzeri dele u razl.vrsnjacke grupe i kako se formiraju razl."klanovi" u kojima vlada piramidalna struktura,i svako tezi da bude na vrhu te piramide tj. da on bude uzor vrsnjackoj grupi)......
Inace tinejdzerska problematika je jako duboka nije to samo ima on/ona 14 godina kakve probleme on moze da ima.....
Mogao bih da pisem do prekosutra al me mrzi vise........

:worth:
Konacno jedan normalan odgovor!

Ne kažem da je emo nastao iz metala, već je to vrsta hardcore punka!

zashto korovci i punkosi zele da vide mrtve emose????? ovo danas nema veze sa ni sa hc-om ni sa punkom, ovo danas je slinavo-sluzava muzika za slinavo-sluzave tinejdzere koji misle da se ceo svet srushio na njih zato shto im mama nije dala pare za sladoled!!

1354-1.jpg

Back