Sta je razlika izmedju Velike Srbije i Velike Albanije?

dva najveca naroda na Balkanu
:hahaha:

прво, на тзв балкану, Срби су један од највећих народа (поред грка, румуна и булгара), док шиптара, са једва 4 милиона, има мање него цигана
друго, први су на тзв балкану од памтивека (кад није ни постојао балкан), друге су довукли тек у 11.веку уопште у европу
треће, тзв Великa Србијa се односи на западне територије на којима су Срби увек живели, велика албанија је англогермански пројекат ширења тзв албаније тамо где шиптари никад нису ни живели или су се тек населили
четврто, против велике србије су само окупатори територије које би она обухватала, против велике албаније су сви, иоле народи, на балкану
на крају, Срби су вероватно централни и најважнији народ на балкану, крвно и културолошки близак са свим околним великим народима, док су шиптари потпуно страни елемент у том смислу, у сваком смислу....на балкану

Da li predstavljaju legitimne politicke programe?

:think:

Nadam se da si bas mlad cim razmisljas ovako: inace bruka Na Balkanu. Ali si me posjetio vremena kad sam bio ozenjen svojom drugom zenom Madjaricom ( hvala Bogu ostavila me). Pokusavala da me ubijedi kako je Vojvodina prirodno madjarska istim tvojim argumentima. A najjace joj je-Madjarska nije osvojila Vojvodinu vec se prosirila na te prostore.
Па концепт велике србије је исти као и концепт свих осталих "великих" нација али је нијасну реалнији, не јер сам Србин, већ јер су Срби једина нација у окружењу у којој је било више расрбљавања него присрбљавања.

Тако да су неке земље и простори које су од памтивека важили за српске постали данас чисти од Срба.

Срби под Млецима и АУ су се католичили, Срби под Турцима помухамеданили.... И престали да буду Срби

Па концепт велике србије је исти као и концепт свих осталих "великих" нација али је нијасну реалнији, не јер сам Србин, већ јер су Срби једина нација у окружењу у којој је било више расрбљавања него присрбљавања.

Тако да су неке земље и простори које су од памтивека важили за српске постали данас чисти од Срба.

Срби под Млецима и АУ су се католичили, Срби под Турцима помухамеданили.... И престали да буду Срби

Cisti su od Srba velikim dijelom zbog samih Srba. ,,Bog se dragi na Srbe razljuti zbog njihova smrtna sagrijesenja".

da da za nijansu jesu realniji ali molim te to od “pamtivjeka “ je cisto jer si Srbin a to da su srbi iedina nacija u okruzenju sa vecim odlivom nego prilivom je cista spekulacija ( da ne kazem djecja prica) u kojoj ti vjerujes iskljucivo jer si mladjahni Srbin. Cak ni Seselj u to vise ne vjeruje kad kaze 40 posto srpske genetike je vlasko. ej Od Raske se srpsko ime rasirilo sirom Balkana i neka se kad je bilo slavno I rodno a ti govoris nevtvrdis nesto Samo sto si Srbin. jeste bugari bas tvrde na kosovu ste ili makedoniji ili albaniji bili prije njih. Ali citaces sta si pisao za desetak godina

Nijedan neće biti ostvaren niti treba da bude.
Напротив, требало би остварити оба и све сличне великонационалистичке покрете и то на миран начин, а под окриљем једног свеобухватног великоевропског покрета, а, што да не, можда временом и великоевроазијског, па и великосветског, ако се укаже прилика.

Напротив, требало би остварити оба и све сличне великонационалистичке покрете и то на миран начин, а под окриљем једног свеобухватног великоевропског покрета, а, што да не, можда временом и великоевроазијског, па и великосветског, ако се укаже прилика.
M kako. Zastupnici tih koncepata hoce dominaciju ej a internacionalne ideje vide kao neprijatelja tom konceptu. Ili u najmanju ruku limunadu, razblazivanje realizacije nacionalne aktuelizacije.

M kako. Zastupnici tih koncepata hoce dominaciju ej a internacionalne ideje vide kao neprijatelja tom konceptu. Ili u najmanju ruku limunadu, razblazivanje realizacije nacionalne aktuelizacije.
Само зато што знају да је таква интеграција, у тренутним околностима, голуб на грани и што их одређени спољни чиниоци наизменично хушкају једне на друге. Другачије би све то било када би изгледи за интеграцију попримили неке конкретније обрисе.
Додуше, да, а од чега би онда надаље живели ти дежурни национал-хушкачи... Заиста проблематично...

Само зато што знају да је таква интеграција, у тренутним околностима, голуб на грани и што их одређени спољни чиниоци наизменично хушкају једне на друге. Другачије би све то било када би изгледи за интеграцију попримили неке конкретније обрисе.
Додуше, да, а од чега би онда надаље живели ти дежурни национал-хушкачи... Заиста проблематично...
Da huskaci , pilicari i kafanski ratnici su brojni kao nekada fudbalaki navijaci. Ja ne vjerujem da je generacija odrasla na temeljima ratova 90 tih sposobna za integrativne procese . Samo je sposobna za podloznost jacem vecem a vidjenijem bratskom narodu. Naravno, mnogo malih ljudi je postradalo u medjunacionalnim obracunima pa je normalno da traze sigurnost u naciji.

Jes, zbog ekonomije...dok Srbi bjeze zbog beneficija

Небитно је зашто, битно је само да се бјежи...

Овим темпом, Шиптара ће на Балкану за годину - две бити мање од 3 мелеона.

Кад Црна Гора постане део Велике Албаније, сви ћете ви Црногорци бит директори по Приштини и Тирани... :hahaha:

Небитно је зашто, битно је само да се бјежи...

Овим темпом, Шиптара ће на Балкану за годину - две бити мање од 3 мелеона.

Кад Црна Гора постане део Велике Албаније, сви ћете ви Црногорци бит директори по Приштини и Тирани... :hahaha:

Razlika sto kad Siptari idu na zapad oni postanu diplomate, lobisti, svjetske licnosti koji sve rade da uticu da Balkan....a Srbi na zapad baustelci, kamiondzije ili promjene svoje ime da nikad ne znaju za ovamo.

Razlika sto kad Siptari idu na zapad oni postanu diplomate, lobisti, svjetske licnosti koji sve rade da uticu da Balkan....a Srbi na zapad baustelci, kamiondzije ili promjene svoje ime da nikad ne znaju za ovamo.

Џабе им све, кад одавде и даље бјеже на буљуке.

И њима, и Бошњанима добријем...што они више лобирају на Западу, то их са Балкана све више бјежи... :hahaha:

Mi u CG dobro znamo da uticaj ne zavisi od broja, vec od kvaliteta....i toga imamo na izvoz....bicete svi dio crnogorskog svijeta samo polako

А реално, оно што је било квалитета у вас је отишло у Србију после 2. свјетског рата. Сви ви што сте остали, јадно то и кљакаво.

Док још имате у Србији утицајне родбине из тог првог турнуса ђене-ђене, иначе да је до вас садашњих, мрка капа.

А реално, оно што је било квалитета у вас је отишло у Србију после 2. свјетског рата. Сви ви што сте остали, јадно то и кљакаво.

Док још имате у Србији утицајне родбине из тог првог турнуса ђене-ђене, иначе да је до вас садашњих, мрка капа.

Kako da ti kazem....nas prvi covjek, predjsednik drzave, ima takav CV i fakultet koji nema ni 3 covjeka u Srbiji, pa ti vidji...

Kako da ti kazem....nas prvi covjek, predjsednik drzave, ima takav CV i fakultet koji nema ni 3 covjeka u Srbiji, pa ti vidji...

А знам да то неуке фасцинира, нас који смо ишли у школу мало мање... :per:

Ево мој брат од тетке у Њу Јорк има бољи ЦВ од Јакова (мада Јакову свака част), но му не пада на памет да се зајебава са балканским деспотијама, мада су му нудили. Не занима га политичарење, само озбиљан бусинесс....:mrgreen:

А знам да то неуке фасцинира, нас који смо ишли у школу мало мање... :per:

Ево мој брат од тетке у Њу Јорк има бољи ЦВ од Јакова (мада Јакову свака част), но му не пада на памет да се зајебава са балканским деспотијама, мада су му нудили. Не занима га политичарење, само озбиљан бусинесс....:mrgreen:

U Srbiji bi ga proganjali i jurili kao americkog spijuna, u CG postane sef drzave. Prva nazadna distopija, druga najnaprednija EU Balkanska drzava.

U Srbiji bi ga proganjali i jurili kao americkog spijuna, u CG postane sef drzave. Prva nazadna distopija, druga najnaprednija EU Balkanska drzava.

Свака част Црној Гори, али Американци и ЕУ веле да је Косово најнапредније.

Па ти то види ш њима, у Србију има мјеста за све те ваше титуле.

А и пара, богоми, нијесмо Цетињани....:hahaha:

Свака част Црној Гори, али Американци и ЕУ веле да је Косово најнапредније.

Па ти то види ш њима, у Србију има мјеста за све те ваше титуле.

А и пара, богоми, нијесмо Цетињани....:hahaha:

Srbija ako nastavlja ka Rusiji, ce biti zadnja rupa u Evropi, a ako odluci za EU, mocice da bude nas satelit...vas izbor.

Back