Šta je problem sa kondomima?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije to nikakva posebna misterija. Osećaj je daleko slabiji. I to je uglavnom razlog.
Ali uvek izvagam i naravno da se odlučujem za kondom sa novom ili nepoznatom ženom. Prosto, rizik je prevelik.
Međutim, iz mog iskustva dosta žena mi je tražilo da ne stavljam kondom. Meni je to deal breaker.

Ali sad je 21. vek. Kondomi nisu one kese što su nekad bile. Sada ima onih ultra thin, još kada se podesi veličina skoro se i ne oseća. To sam barem čula od nekih.

🔍 Šta ljudi kažu — pregled

Ultra-tanki kondomi / non-latex materijali / premium brendovi

Brendovi kao što su Skyn (Supreme Feel) tvrde da je materijal „virtually unnoticeable“, da se oseća kao da ga nema.
SKYN® US

Durex Real Feel — reklamira se kao ultra-fine, da daje osećaj bliži „skin-to-skin“.
Durex USA

U članku „10 Condoms That Feel Like You’re Wearing Nothing At All“ spominju condome sa materijalima kao Sheerlon koji su izuzetno tanki i prijatni na dodir, neko kaže „osjećam gotovo kao da nema kondoma“
MEL Magazine

Iskustva ljudi sa kondomima

Jedan muškarac kaže: „Skyn Supreme feel je unmatched, najbliže go osećanje koje sam doživeo.“
Reddit

Drugi kaže da i ultra-thin kondomi „ne osećaju kao stvarni život“ ali su bolji od standardnih.
Reddit

Neki govore da materijal, podmazivanje i dobro pristajanje (fit) mogu činiti razliku, više nego samo debljina.
Reddit
+1

Ograničenja / realnost

Niko ne kaže da je kondom savršen, često kažu „još uvek osećaš razliku“ ili „ponekad blenduje sa lubrikantom da bude bolji“.

Fit (veličina i oblik) igra veliku ulogu: preuski kondom smanjuje užitak, preširoki može spadati ili smetati.

Korišćenje dobrog lubrikanta (vodenog ili silikonskog, ne uljanog) često se pominje kao ključ za bolji osećaj i manje trenja.
Reddit
+2

✅ Top brendovi / modeli koje možeš isprobati

SKYN — non-latex (polyisoprene) materijal, mekaniji, prirodniji osećaj
SKYN® US
+1

Durex Real Feel — non-latex, reklama da daje osećaj „skin-to-skin“
Durex USA
+1

Durex Invisible / Thin Feel — poli „ultra thin“ varijante koje se reklamiraju kao vrlo tanke
Condoms.uk
+1

Okamoto 001 / 002 / 003 — japanski brend, spominju ga forumi kao ultra-tanke bezlateks modele, vrlo visoka reputacija među onima koji traže da se „oseća kao da ga nema“
Reddit

Trojan Ultra Thin — poznat standardni ultra tanak model u SAD/Svetu
eBay

💡 Saveti za izbor i upotrebu

Biraj ispravan broj / širinu — nikad nemoj uzeti preuski kondom.

Dodaj dobar lubrikant, jer i najtanjiji kondomi rade bolje uz dovoljnu podmazanost.

Probaj non-latex varijante (polyisoprene) ako ti lateks smeta ili smanjuje osećaj.

Radi probu sam (kod kuće) — stavite kondom i vidi kako se oseća u „miru“, da znaš šta ti prija pre nego što do susreta.

✅ Primeri kondoma koji su dostupni u Srbiji

Durex Feel Ultra Thin — ultra tanki model Durex-a, često na zalihama u apotekama.
apotekanet.rs

Durex Feel Thin Ultra — u e-apoteci se pojavljuje kao ultra tanak model.
eapoteka.rs

PlayBoy Ultra Tanki — pominje se u katalogu erotike u Srbiji kao jedan od ultra tankih modela.
Idealno.rs

Masculan Pur Ultra Tanki — spominje se u ponudi kao ultra tanki od Masculan brenda.
Idealno.rs

Za ljude koji menjaju partnere neophodan, za dugogodisnje partnere nepotreban.

A i budimo iskreni pa uporedimo kako je “sa” a kako “bez” i eto odgovora zasto odbojnost.

Ali ja recimo znam jedan par što su u braku 15 godina, sve vreme koriste kondom.. i ništa im ne fali godinama. Mislim, kao zaštitu od trudnoće. Praktično nemaju seks bez kondoma. On se ne žali, ona se ne žali. On je naučio da ga koristi pre braka, jednostvno je pre braka putovao na razna mesta i koristio ga uvek. Zna koji mu odgovaraju.

Tako dakle ne postoji kod svih osoba ta odbojnost.

✅ Primeri kondoma koji su dostupni u Srbiji

Durex Feel Ultra Thin — ultra tanki model Durex-a, često na zalihama u apotekama.
apotekanet.rs

Durex Feel Thin Ultra — u e-apoteci se pojavljuje kao ultra tanak model.
eapoteka.rs

PlayBoy Ultra Tanki — pominje se u katalogu erotike u Srbiji kao jedan od ultra tankih modela.
Idealno.rs

Masculan Pur Ultra Tanki — spominje se u ponudi kao ultra tanki od Masculan brenda.
Idealno.rs
Meni je svejedno ultra tanki ili onaj klasik koji je debeo kao traktorska guma. Mislim da su ultra tanki kondomi tu samo da bi povecali prodaju

Ali ja recimo znam jedan par što su u braku 15 godina, sve vreme koriste kondom.. i ništa im ne fali godinama. Mislim, kao zaštitu od trudnoće. Praktično nemaju seks bez kondoma. On se ne žali, ona se ne žali. On je naučio da ga koristi pre braka, jednostvno je pre braka putovao na razna mesta i koristio ga uvek. Zna koji mu odgovaraju.

Stvar navike, valjda, ne znam.

Taj lik može biti papučar. Kakav je to odnos od 15 godina a nisi poželeo da ga staviš bez kondoma???

Zar upravo HPV ne izaziva rak penisa?

Svakako ne bih vodio ljubav sa random NN zenskom osobom bez kondoma, jer nikada ne znas da li neko moze da ti nenamerno prenese HIV.

Evo nekih podataka /gpt/

📊 Podaci koje sam našao

U periodu 2007–2017, u Srbiji su kod muškaraca novoinfikovani HIV slučajevi raspodeljeni ovako: ~69 % transmisija je među muškarcima koji imaju seks sa muškarcima (MSM), dok ~13,9 % novoinficiranih muškaraca ima heteroseksualni način prenosa.
SMJ

U istom periodu, godišnje je prosečno dijagnostikovano ~127 muškaraca, od čega ~13 žena.
SMJ

Ukupan broj ljudi koji žive sa HIV-om u Srbiji krajem 2019. iznosio je ~2.780 osoba.
Harm Reduction Eurasia

Prevalencija HIV u populaciji Srbije (15–49 godina) je vrlo niska kao procenat ukupne populacije prema Svetskoj banci.
World Bank Open Data

Back