Šta je pouka pojedini biblijskih priča?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kakav defolt, dete nije predmet, i nepričam o engleskim sektaškim šemama...

Drugo, postoje zakoni Božiji kojih se ljudi moraju pridržavati d bi se produžila vrsta, i da ne bi posteadali svi do 10. kolena....

tos' ti gledo onaj film "brejvhart" gde englezi otje da shebu shkote pozivajutji se na pravo velmoze prve brachne notji...al jes mel gipson dobro odglumio...kao i uvek

drugo...da su turci silovali,krali,palili,odvodili u ropstvo stoji...kao i chinjenica da je vishe naroda otishlo odavde...nego shto je doshlo otud...nashi su preCi imali vishe posla sa domatjim poturicama...iliti "bijesnim braCtvima" po njegoshu...kao i retaliacioni odnosi tribalnog zakona...jer to je sve shto je ostalo posle propasti carstva
ali ma shta privatno mislio o osmanlijama...njihov zakon nije propisivao semenanje devica prve noci

tos' ti gledo onaj film "brejvhart" gde englezi otje da shebu shkote pozivajutji se na pravo velmoze prve brachne notji...al jes mel gipson dobro odglumio...kao i uvek

drugo...da su turci silovali,krali,palili,odvodili u ropstvo stoji...kao i chinjenica da je vishe naroda otishlo odavde...nego shto je doshlo otud...nashi su preCi imali vishe posla sa domatjim poturicama...iliti "bijesnim braCtvima" po njegoshu...kao i retaliacioni odnosi tribalnog zakona...jer to je sve shto je ostalo posle propasti carstva
ali ma shta privatno mislio o osmanlijama...njihov zakon nije propisivao semenanje devica prve noci
Šta lupaš?

ISTORIJA SRBA je emisija koja je bila na tv-u.

Drugo, turci su silovali Srbske žene i pravili decu, u pojedinim slučajevima, te su Srbkinje činile te nemile stvari, verovatno ne sve, te otuda imamo i Srbe dileje...

Izvini, vidim da ne poznaješ taj deo istorije Srba. :)

Srbin j sam morao da odvede ženu turčinu na određeno mesto, ak oto ne učini, pobiju turci celu porodicu, celo selo, a u slučaj uda bi se desilo više tekavih odbijanja, poveli bi apsolutni rat sa Srbima, tj, pobili možda skoro sve Srbe.

Nisu Srbi bili uvek spremni za ratovanje, jer su bili nemočni i pod tutorstvom i ugara, tj zapada i turaka...

Znam za te običaje to su radili i velikaši po celoj Evropi. Grof, Vojvoda, prvo bi on proveo noć sa mladom pa tek onda muž. Ali vremena se menjaju svest i savest tako da ne možemo se slepo držati nekih stvari. Ako je sve to radjeno zbog dobrobiti naroda da se ne bi ratovalo pa onda ni deca nisu trebala biti ubijena. Ne sudim ja jer čovek treba da shvati da je tada bilo drugačije vreme i da svest ljudi nije bila na zavidnom nivou. Ali ne mogu da shvatim kada bi sada to neko odobravao.

Znam za te običaje to su radili i velikaši po celoj Evropi. Grof, Vojvoda, prvo bi on proveo noć sa mladom pa tek onda muž. Ali vremena se menjaju svest i savest tako da ne možemo se slepo držati nekih stvari. Ako je sve to radjeno zbog dobrobiti naroda da se ne bi ratovalo pa onda ni deca nisu trebala biti ubijena. Ne sudim ja jer čovek treba da shvati da je tada bilo drugačije vreme i da svest ljudi nije bila na zavidnom nivou. Ali ne mogu da shvatim kada bi sada to neko odobravao.
Nemešaj Evropske ebarnike i kurvanje, sa paklom života Srba...

Svest ljudi je bila uvek na nivou, zbog toga su držali uvek Srbe pod diktaturom. Ne omalovažavaj inteligenciju Srba, skoro sva nauka ovog sveta je iscrpljivana iz Srbske Pravoslavne duše.

Poslednja izmena:
Šta lupaš?

ISTORIJA SRBA je emisija koja je bila na tv-u.

Drugo, turci su silovali Srbske žene i pravili decu, u pojedinim slučajevima, te su Srbkinje činile te nemile stvari, verovatno ne sve, te otuda imamo i Srbe dileje...

ajde...nemoj retji da verujesh svemu shto chujesh na teveJu :(
mada verujem u dereticevu razboritost i rad i zalaganje

za bold...na kosovu izgibe sve shto je valjalo,mahom bez roda i poroda...a kako tebi radja pshenica?

- - - - - - - - - -

Па ок, али српски је исправно. :)

ispravne su obe varijante gramatichki

srBski je ipak...milozvuchnije :mrgreen:

Па ок, али српски је исправно. :)
Po čemu?

Ne, pravilnije je Srbski, ali se Narod slabo koristi čistim jezikom Srba. Imamo mnogo nepravilnosti u gramatici i koriščenje tuđih ne Srbskih izraza i reči. :)

Čist Sbski, naći ćeš u nekim predelima RS gde se i danas zadržao. :)

Pravilno jeste i Srpski, jer podrazumeva gramatički priznat pritup današnjici, ali bi trebalo to ispraviti. Nisu nam potrebni strani izrazi niti tuđa gramatička deformacija. :)

ajde...nemoj retji da verujesh svemu shto chujesh na teveJu :(
mada verujem u dereticevu razboritost i rad i zalaganje

za bold...na kosovu izgibe sve shto je valjalo,mahom bez roda i poroda...a kako tebi radja pshenica?

- - - - - - - - - -

ispravne su obe varijante gramatichki

srBski je ipak...milozvuchnije :mrgreen:
:hahaha:

Tvoja je istorija jedino od tita? Neznaš da je i pre svet postojao? :lol:

Na tvJU, prvi put sam video da govore istinu o tome, a to znam sve iz života...

Prođi malo Srbskim krajevima, upoznaj Srbe i njihov život, "oslušni" DUH NARODA! :)

A najpre posveti se Crkvi i veri, spoznaj duhovnost... :)

Otiđi u okolna mesta Banjaluke, pa pokušaj da pričaš na tvoj način, a posle mi ispričaj da li si razumeo šta govori Srbski Narod tamo. :lol:

Poslednja izmena:
:hahaha:

Tvoja je istorija jedino od tita? Neznaš da je i pre svet postojao? :lol:

Na tvJU, prvi put sam video da govore istinu o tome, a to znam sve iz života...

Prođi malo Srbskim krajevima, upoznaj Srbe i njihov život, "oslušni" DUH NARODA! :)

A najpre posveti se Crkvi i veri, spoznaj duhovnost... :)

Otiđi u okolna mesta Banjaluke, pa pokušaj da pričaš na tvoj način, a posle mi ispričaj da li si razumeo šta govori Srbski Narod tamo. :lol:

postojalo je neshto pre veliko sina naroda i narodnosti...malog joze?...empirijski nemogujte :eek: :rotf:

ne razumem narod...neshto mrmljaju u bradu "namaste"...dal je to sanskrit il otje mas na leba...tek pruzaju ruku...otvorenu

nego ne reche o svojoj agrarnoj produktivnosti?el razbila pshenica ove godine?...el nakupci srozaju cenu,kao i svake godine...usta ih shkrbava y...

Па добро ако је тако зашто онда не будемо поштени према тим грчима који се много грче, чешима јер их пуно сврби, немчима, енглесима итд.
Некада се у српском језику уместо Мики Маус преводио Мика Миш, а ренџери су превођени као четници.

Јасан је изговор Карађорђа и дневног листа Краљевине Југославије, серпски илити сербски или пак стсл сърбски (прев рус), али дајмо стати на чврсто тло кад већ друге опомињемо да прво своје двориште почистимо. :) Једначење сугласника по звучности је одавно познато. Зашто су у јотовању уопште обједивани гласови ШТ и ЖД? Дај да оставимо тако па онда нека нам буде и ишште и јошшт или нек нам враПац са терасе каки.

Poslednja izmena:
postojalo je neshto pre veliko sina naroda i narodnosti...malog joze?...empirijski nemogujte :eek: :rotf:

ne razumem narod...neshto mrmljaju u bradu "namaste"...dal je to sanskrit il otje mas na leba...tek pruzaju ruku...otvorenu

nego ne reche o svojoj agrarnoj produktivnosti?el razbila pshenica ove godine?...el nakupci srozaju cenu,kao i svake godine...usta ih shkrbava y...
Pa vidiš da neznaš ni sam šta si napisao, niti sebe razumeš, pa kako češ tek razumeti normalan jezik i Pismo? :)

Па добро ако је тако зашто онда не будемо поштени према тим грчима који се много грче, чешима јер их пуно сврби, немчима, енглесима итд.
Некада се у српском језику уместо Мики Маус преводио Мика Миш, а ренџери су превођени као четници.

Јасан је изговор Карађорђа и дневног листа Краљевине Југославије, серпски илити сербски или пак стсл сърбски (прев рус), али дајмо стати на чврсто тло кад већ друге опомињемо да прво своје двориште почистимо. :)
Zato što ne govorimo Srbski, dok su Grci, Nemci, sačuvali svoj jezik i pismo. Sam osu Srbi jenglezi. :)

Naravno, nesmeta ni Srpski kao moderniji način izražavanja, al ije framatika u totalnom haosu, dao sam primer obične reči gore: NE ZNAM.
A tek posebno se može izdvojiti pojmovi, reči koji su strane. Koje su ustvari "manipulativne"!, prosto rečeno nisu Hriščanske i nemogu se svrstati nigde, te se manipulacijom takvim pojmovima i rečima sektaši, dovodi do ludila UMa...

Ne znam.
tako se pise
ne i znam odvojeno
Vidiš, to je apsolutno pogrešno. Niis verovatno razumela moje pitanje u predhodnom postu.

Ako je odvojeno, NE, time negiraš nešto pre novonastale misli, o nečemu što ZNAŠ... Da li me sad razumeš? :)

Reč NEZNAM, spojeno, jedna je reč i ima samo jednu smisao i značenje. :)

- - - - - - - - - -

dovoljno razumem kakve individue pitanjem na pitanje odgovaraju:)
Oket, u pravu si. :lol:

Poslednja izmena:

Back