Sta je poruka Isusa?

Umri_muski

Legenda
Poruka
70.873
Gledam jedan religijski film i u njemu se kaze poruka Isusa je ustvari da ljudima treba zabluda da bi se okrenuli saosecanju i empatiji i visim standardima u ponasanju...

Sa druge strane stremljenje realnosti kod ljudi koji nisu kvalitetni i sposobni dovodi do banalizacije i ogoljivanja i uprostenja sagledavanja te vodi u nemilosrdno i gresno ponasanje..

Nesto slicno kao sto roditelji zele da lazu i obmanjuju decu da bi im usadili neodrzive ljudske odnose, ali se ne potrude da razumeju sve te odnose pa da decu obrazuju i vaspitavaju da razumeju odrzive ljudske odnose, nego im pricaju bajke i idealizacije, ali im je motivv isti , da streme ka lepsem svetu , a da budu u praksi na prilicno lepom svetu...

Jeste ali ti kad kazes ljubav, ljudi to mahom pogresno shvataju , vrlo retko se misli ljubi sve ljude, a cak ni ljubi bliznjeg svoga, na onaj deciji nacin...ili prostodusni nacin..

Pre ljubavi je potrebno da se stvara empatija , saosecanje, a ne okoreli , primitivni racionalizam..
Lako je kad je lestvica vec podignuta, ali mi dolazimo sad u doba gomore , a gomora je upravo po tome poznata da je sve materijalizovano i svedeno na prostu bezosecajnu prakticnost, ne mogu reci racionalnost...

I evo ako danas pogledamo ljude, sta vidimo , lagariju kako su emotivni , tu su ustvari mahom ostrasceni i egocentrizovani , sve vise i narcisoidni a istovremeno su materijalizovani donekle a kao posledica i pragmaticni , prakticizovani....
E sad to se ne vidi na prvu loptu , ali materijalizacija i pragmaticnost uvedu da osoba svoju racunicu o interesima i napretku pocinje da ceni mnogo vise nego ljudske odnose sa drugim ljudima, npr stanodavac ce poceti da tezi da ne gubi mesec izdavanja pa ce dok se prethodni stanar nije iselio da vec dovodi nove stanare na gledanje stana...tj izmedju ljudskog i racunice postavice racunicu , ili npr izmedju dobrog stanara i dobrog platise za 10e vise, izabrace dobrog platisu, mahom je tako ..
Jer racunica mu neda da svoje planove razvodnjava time sto ce pretpostaviti da je bitnije manje problema i bolji odnos sa stanarom u odnosu na kumulativni efekat 10e kroz duzi period plus oseca se pametniji i nekretnina isplativija..
Kasnije se na to nadodaju razni osecaji troskova, koji bi inace bili ukljuceni , ali cim pocne da razmislja o isplativosti nekretnine covek zaluta totalno...

Gledam jedan religijski film i u njemu se kaze poruka Isusa je ustvari da ljudima treba zabluda da bi se okrenuli saosecanju i empatiji i visim standardima u ponasanju...

Sa druge strane stremljenje realnosti kod ljudi koji nisu kvalitetni i sposobni dovodi do banalizacije i ogoljivanja i uprostenja sagledavanja te vodi u nemilosrdno i gresno ponasanje..

Nesto slicno kao sto roditelji zele da lazu i obmanjuju decu da bi im usadili neodrzive ljudske odnose, ali se ne potrude da razumeju sve te odnose pa da decu obrazuju i vaspitavaju da razumeju odrzive ljudske odnose, nego im pricaju bajke i idealizacije, ali im je motivv isti , da streme ka lepsem svetu , a da budu u praksi na prilicno lepom svetu...
Poruka Isusa je da On uskoro dolazi...kažem uskoro, jer sam je dao znakove po kojima će mo ne sumnjivo znati da je na vratima...dolazi Hrist, ali sa njim dolazi i tvoja plata...
Bilo bi dobro da se svako od verujućih zapita šta je zaradio.
A to nije teško. Sami sebe stavimo na Božju vagu pa procenimo...što bi rekli, ni po babu ni po stričevima već po pravdi Boga istinitoga...

Recimo najcesca boljka srpskih roditelja je sto nemaju postovanje dece dok ih deca ne napushe....
Ruzno receno ali to sam video milion puta...
Sve dok deca poslusnicki prate zahteve i ucene, roditelji u Srbiji smatraju to obavezom dok oni uvode brigu koja ima za cilj da dodatno emotivno uceni decu , jer zaboga roditelj brine, , ne misli se na provajdera, nego brine, a dete ustvari tu ne moze nista jer je vec poslusno i na mestu , samo se stvara dodatni pritisak ucene da jos vise ako moze smanji emociju brige kod roditelja, ali se javlja problem, jer roditelj zastranjuje u totalnoj zameni sta je postovanje prema detetu a sta je briga...

Dok dete ne napushi roditelja, tj totalno ga razori u ocekivanjima koja su obicno i nerealna i nepovezana sa objektivnim kvalitetom deteta, roditelj nece ispostovati dete...nece ni pomisliti sta znaci postovanje prema detetu...

Poruka Isusa je da On uskoro dolazi...kažem uskoro, jer sam je dao znakove po kojima će mo ne sumnjivo znati da je na vratima...dolazi Hrist, ali sa njim dolazi i tvoja plata...
Bilo bi dobro da se svako od verujućih zapita šta je zaradio.
A to nije teško. Sami sebe stavimo na Božju vagu pa procenimo...što bi rekli, ni po babu ni po stričevima već po pravdi Boga istinitoga...
Sta nije tesko , jel ti zivis u nekoj stranoj zemljji ili budistickoj zemlji , u Srbiji je uzasno tesko ocekivati da ljudi imaju dobru introspekciju..
Bila je sala, dolazi Deda Mraz 29 decembra, da podeli deci poklone.....i pojavi se na ulici , vidi smeju mu se ljudi , deca nezainteresovana, ode u skole i obdanista, tamo mu kazu , ajde bjazi deda mraze, mi smo nase podele paketica odradili jos 23 decembra, okasnio si ti mnogo..

I tako pravi deda mraz danas moze slobodno da okaci odecu jer kad on dobija slobodno da pocne da deli poklone, dobrano je vec okasnio..

Sta nije tesko , jel ti zivis u nekoj stranoj zemljji ili budistickoj zemlji , u Srbiji je uzasno tesko ocekivati da ljudi imaju dobru introspekciju..
Bila je sala, dolazi Deda Mraz 29 decembra, da podeli deci poklone.....i pojavi se na ulici , vidi smeju mu se ljudi , deca nezainteresovana, ode u skole i obdanista, tamo mu kazu , ajde bjazi deda mraze, mi smo nase podele paketica odradili jos 23 decembra, okasnio si ti mnogo..

I tako pravi deda mraz danas moze slobodno da okaci odecu jer kad on dobija slobodno da pocne da deli poklone, dobrano je vec okasnio..
Savest je ista i u Srbiji i u Kini...
A da li kasni?...da li je bio?...Ne, niti je kucao niti kasni.
A po savesti nije teško videti koliko si Bogat kod Hrista.

Savest je ista i u Srbiji i u Kini...
A da li kasni?...da li je bio?...Ne, niti je kucao niti kasni.
A po savesti nije teško videti koliko si Bogat kod Hrista.
Ja mislim da nije, zato sto pusti Srbina i samo gledaj kako ce pre ili kasnije da pokaze mentalitet i vaspitanje koje je pokupio u srpskom okruzenju....
A da je dobro nije dobro..
Naravno ima i losije, ali ja nisam za te igrice, nadji losije i utesi se..

Narod je mnogo degradirao u poznavanju pojmova, i raspoznavanju pojmova, tako da vam ne verujem nista kad kazete bilo koju slozeniju konstrukciju pojmova, da je narod razume kako je napisano , nego ima neka svoja uvrnuta tumacenja i obicno i substitucije..

Back