STA JE ISLAM

• Začetnik teme Začetnik teme zivac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za ovo prvo ti je ogdovorila Lena

Isus ce se ponovo vrati na Zemlju prema Islamu zato sto prema Islamskom ucenju, on nije razapet i nije umro na Zemlji nego je uzdignut kao Bogu i zato ce se ponovo vratiti da bi umro na Zemlji kao is vi drugi ljudi.

Drugu-Zato sto postoje velike zablude sto se tice njega i njegovog ucenja i zato ce vratiti da ispravi ta ucenja

Allah je naredio andjelima i djavolu da se poklone coveku jer je coveku data slobodna volja i zato sto je bolji od obe skupine i zato sto je postavljen kao namesnink na Zemlji.

Nije li Kuranom, po muslimanima, razjasnjeno sve u vezi toga sta su proroci ucili, pa samim tim i od Isusa?
Kako to da je covek bolji od andjela? Sad opet postavljam pitanje, zasto nam je dao slobodnu volju kad u Kuranu kaze: "Ljude i dzine sam stvorio samo da bi Me obozavali."?dok andjeli sve rade po Bozjoj volji..
Hvala i tebi na odgovoru.z:poz:

da,i meni ne ide u glavu data slobodna volja i ova recenica da smo stvoreni samo da bismo mu se klanjali...zasto bi neko toliko mocan i mudar uopste imao jednu tako ljudsku osobinu,potrebu za divljenjem???
a dzinni su mi posebna tema,nika o mi se ta stvorenja ne uklapaju u tako ozbiljnu religiju

Je li to sigurno? Ja znam da postoje neka slova za Allaha kojima se ne zna znacenje, mozda sam pogresila da su ova dva slova, ali znam sigurno da se za neka ne zna..Hvala na odgovoru.z:poz:

A da ne mislis mozda na one reci koje se ponavljaju na pocetku nekih sura?
Mislim da se njihovo znacenje ne zna.

Nije li Kuranom, po muslimanima, razjasnjeno sve u vezi toga sta su proroci ucili, pa samim tim i od Isusa?

Kako to da je covek bolji od andjela? Sad opet postavljam pitanje, zasto nam je dao slobodnu volju kad u Kuranu kaze: "Ljude i dzine sam stvorio samo da bi Me obozavali."?dok andjeli sve rade po Bozjoj volji..
Hvala i tebi na odgovoru.z:poz:

Da,naravno,ali su to ljudi kasnije iskrivili kao naprimer hriscani i jevreji.Hriscani smatraju Isusa za Boga ili Bozijeg sina,a jevreji ga smatraju za lazova,kopile,...

Covek je bolji od andjela,zato ako covek cini dobra dela on je bolji od andjela jer andjeo ne moze da cini losa dela a covek moze,ali covek je moze da bude gori od djavola jer moze da radi losa dela,ali je u mogucnosti da radi i dobra.

Bog ih je zbog toga stvorio,to je njihova osnovna namena,ali im je dao slobodnu volju i oni mogu da rade sta hoce.

Svako dobro i sve najbolje!

da,i meni ne ide u glavu data slobodna volja i ova recenica da smo stvoreni samo da bismo mu se klanjali...zasto bi neko toliko mocan i mudar uopste imao jednu tako ljudsku osobinu,potrebu za divljenjem???
a dzinni su mi posebna tema,nika o mi se ta stvorenja ne uklapaju u tako ozbiljnu religiju

Na prvo pitanje sam odgovorio u prethodnom odgovoru.

Dzinni su duhovni ljudi (duse) i mogu da budu losi i dobri.Losi se nazivaju i djavolima ili sejtanima.

Poslednja izmena:
Da,naravno,ali su to ljudi kasnije iskrivili kao naprimer hriscani i jevreji.Hriscani smatraju Isusa za Boga ili Bozijeg sina,a jevreji ga smatraju za lazova,kopile,...

Covek je bolji od andjela,zato ako covek cini dobra dela on je bolji od andjela jer andjeo ne moze da cini losa dela a covek moze,ali covek je moze da bude gori od djavola jer moze da radi losa dela,ali je u mogucnosti da radi i dobra.

Bog ih je zbog toga stvorio,to je njihova osnovna namena,ali im je dao slobodnu volju i oni mogu da rade sta hoce.

Razumem te..ali ipak mi ne idu jedno s drugim slobodna volja i ono sto Allah kaze.No nije bitno..zelim i ja tebi sve najbolje.

A da ne mislis mozda na one reci koje se ponavljaju na pocetku nekih sura?
Mislim da se njihovo znacenje ne zna.

Nisam sigurna..znam da su slova u vezi sa Allahom,ali provericu koja..
medjutim, verovatno je i blesavo od mene da od muslimana trazim odgovor, kad ni oni ne znaju sta to znaci, i ostajem na istom...z:poz:

Nisam sigurna..znam da su slova u vezi sa Allahom,ali provericu koja..
medjutim, verovatno je i blesavo od mene da od muslimana trazim odgovor, kad ni oni ne znaju sta to znaci, i ostajem na istom...z:poz:

hmmmm....slova mogu da budu jedino ovo sto ti je mono objasnio dz.s. u turskoj verziji i swt u arapskoj.
a gde si uopste nasla to da im se ne zna znacenje?z:poz:

Postujem Islam, jer je to jedna izuzetna religija...Sad, ne cenim kod te religije sto je izuzetno konzervativna i sto ima slabu toleranciju prema zenama.
Ali, sve u svemu, definitivno izuzetna religija...

hmmmm....slova mogu da budu jedino ovo sto ti je mono objasnio dz.s. u turskoj verziji i swt u arapskoj.
a gde si uopste nasla to da im se ne zna znacenje?z:poz:

Dz.s i swt su skracenice ili inicijali arapskih reci,samo sto su Turci preuzeli od Arapa samo ovo dz.s i vise koristili ovo dz.s.

Dz.S je dzelle se'nuhu i znaci Uzviseni na arapskom,a ne na turskom a swt je Subhanehu ve Teala i znaci Slavljeni i Uzviseni na arapskom,a ne na turskom.

Da,to je tacno da se ne zna znacenje za neka slova na pocetku nekih poglavlja u Kur'anu,ali to nisu ova slova iza Bozijeg imena.Ova slova koristimo samo mi , a Arapi ili koriste citave reci ili ne pisu nista.

To su ova slova

1. Елиф Лам Мим.
1.الم
ذَلِكَ الْكِتَابُ لاَ رَيْبَ فِيهِ هُدًى لِّلْمُتَّقِينَ (٢)

2. Ова Књига, у коју нема никакве сумње, упутство је свима онима који се буду Аллаха бојали;

الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ (٣)

3. онима који у невидљиви свијет буду вјеровали и молитву обављали и удјељивали дио од онога што им Ми будемо давали;

http://rs.quran.nu/quran/ASPs/c&p.asp?id=002_Ал-Бакара_Крава&page=1&la=rs&trans=

Poslednja izmena:
Znas onu Njegosevu
Cud je zenska smijesna rabota,hiljadu ce vjera promeniti da ucini sta joj srcu drago...
ili tako nekako...
mnogo su podvodljivije,lakse za nagovaranje,emotivnije...

To su ova slova

1. Елиф Лам Мим.
1.الم
ذَلِكَ الْكِتَابُ لاَ رَيْبَ فِيهِ هُدًى لِّلْمُتَّقِينَ (٢

I upravo pade u vodu cela prica o logici,razumu,razumevanju,pojasnjenju svakog pitanja u Kuranu.
KAKO moze da se ne zna?
Kako mozes da citiras nesto a nemas ni najblazu predstavu o cemu se tu govori?

I upravo pade u vodu cela prica o logici,razumu,razumevanju,pojasnjenju svakog pitanja u Kuranu.
KAKO moze da se ne zna?
Kako mozes da citiras nesto a nemas ni najblazu predstavu o cemu se tu govori?

To mozda cini 0,00001% Kur'ana.ponavljam,to su samo pocetci u nekim poglavljima Kur'ana,po nekoliko slova.Prvo da razumemo ono sto je razumljivo,a to cini 99,99999 % Kur'ana.

To je zbog jezicke cudotvornosti i nadnaravnosti Kur'ana.

а мене интересују те жене које рађају по 16-оро деце иду ли оне у рај?

Svako prema svojoj zasluzi.

Nemojmo da uzimamo za primere muslimam koji nisu iz nasih krajeva.Postoje tu kulturoloske,istorijske,socioloske,...razlike medju muslimanima kao i medju hriscanima...

Npr.neki hriscani u Africi se zene sa vise zena...i nisu hrisacni u Africi isti kao i hriscani kod nas...

Svako prema svojoj zasluzi.

Nemojmo da uzimamo za primere muslimam koji nisu iz nasih krajeva.Postoje tu kulturoloske,istorijske,socioloske,...razlike medju muslimanima kao i medju hriscanima...

Npr.neki hriscani u Africi se zene sa vise zena...i nisu hrisacni u Africi isti kao i hriscani kod nas...

па добро ја питам за те девице, јел то истина да пише у курану или...?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back