STA JE ISLAM

• Začetnik teme Začetnik teme zivac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci Srbi i cetnici iz raznih krajeva su imali jedini cilj da pobiju muslimane... A dobronamerni Mudzahedini su dosli samo da brane nezasticenu bracu... Pa, tu pricu pas s maslom ne bi progutao...

Pas s maslom nebi pojeo i pretrpeo sta su Muslimani doziveli od Srba ( naravno ne svih) i cetnika. I da nije bilo tih Mudzahedina Bog zna sta bi bilo sa muslimanima u Bosni. Ali fala Uzvisenom Stvoritelju koji je spasio taj narod i koji je pomogao da se spasu onoga sta im je smerano i onoga sta je zapoceto da se uradi. A svima onima koji ne priznaju ono sto se desilo u Bosni sa neduznim zenama, deci, starcima i staricama, neka sluzi na obraz i cast!

Kao prvo Druze ne mozes ti odredjiavti sta sam ja niti ja mogu odredjuvati sta si ti. A kao drugo i da insistiras na tome da sam ja Srbin ne mozes i da hoces jer sam ja poreklom iz Crne Gore tako da sam pre Crnogorac nego sto sam Srbin, ali opet kazem ne mozes ti ubedjivati i namecati meni sta cu da budem i kako cu da se izjasnjavam. Ja sam Musliman i ponosim se time!

Zasto onda molitvu pocinjes sa: U ime oca, sina i svetoga duha? zar se automatski ne molis kod tri boga a ne kod jednog. ne moze jedan Bog biti i otac i sin i sveti duh. Ni sam neznas osvojoj religiji a mene si nasao da drzis predavanja o Islamu. Sramota! A i ovo poredjenje Boga sa vodom kao prvo je besmisleno a kao drugo nikako se ne uklapa u vas koncept verovanja u Boga.

hehe, pa nemam ja sta da ti odredjujem, ne odredjujem ni sebi... mogu pricati da sam kinez ali nisam, ostajem srbin kako god se nazvao..
a crnogorska nacija takodje ne postoji... to ako imaju drzavu ne znaci da su nacija... oni su Srbi, naravno... a sad... bio crnogorac, hercegovac, bosanac, sumadinac ili vojvodjanin isto je... samo razlicita podrucja, narod je isti...

i ja sam porijeklom iz crne gore pa sta... i vi i crnogorci ste srbi, samo sto ste izmanipulisani i politickim putem vam je utuvljena u glavu nekakva narodnost koja ne postoji

pa da... molitva tako pocinje: molis se Bogi koji ima 3 lica...
je li mozes to da ukapiras sa primjerom vode?
ne bih trebao Boga porediti nisacim, ali eto, kako bi ti shvatio, priblizno je

Pas s maslom nebi pojeo i pretrpeo sta su Muslimani doziveli od Srba ( naravno ne svih) i cetnika. I da nije bilo tih Mudzahedina Bog zna sta bi bilo sa muslimanima u Bosni. Ali fala Uzvisenom Stvoritelju koji je spasio taj narod i koji je pomogao da se spasu onoga sta im je smerano i onoga sta je zapoceto da se uradi. A svima onima koji ne priznaju ono sto se desilo u Bosni sa neduznim zenama, deci, starcima i staricama, neka sluzi na obraz i cast!

lijepo je kada razmisljas o zrtvama, ali ako ces navoditi jednu stranu navedi i drugu... bezobrazno je pricati kako su samo pravoslavni ubijali muslimane.. jesu, ali su i ovi njih.
mozete vagati ako hocete da napravite neku statistiku, ali ruzno je prepucavati se...
a ko na balkanu najvise strada jasno je... stradaju svi, ali pravoslavni Srbi najvise... i izgleda da nemas veze ko su bili cetnici, ali to je siroka tema... cetnici nisu ono sto se prikazuje u partizanskim filmovima i sto ucite iz istorije...
moj deda je bio cetnik, kao i njegov otac... i imam jos mnogo prica iz prve ruke... da napomenem, taj pradeda ja bio komandant cetnika na prostoru Ilijasa i Nisicke visoravni...
tako da me tihi, prle i komunisticki filmovi ne mogu zajebati...

gledaj stvari iz vise uglova. sigurno je da su neki pojedinci i grupe pravili zlocine, kao i svi uostalom, ali CETNICI nisu ono sto vi zelite da budu:whistling:

Nisi me ti rayumeo prijatelju kada sam dao primer o nastanku jednog naroda a nestanku drugog. Nisam rekao da nema Hriscana u Bosni jer svi znamo da ih ima i to ne mali broj, i svako ko kaze da ih nema onda je lud ili se pravi lud.

prica o nestanku naroda se ponajvise odnosi na skordiske, ilire, tracane i dacane na balkanu..ako cemo o nestajanju naroda mozemo i o tome govoriti...

a Srbi nisu nestali niti su nekakvi Bosanci nastali... U bosni zivi jedan narod, samo sto je dio tog naroda presao na islam, a dio ostao hriscanski...

i sta tu ima tesko da se shvati?

N e prepravljaj istoriju ---SRBI SU TU VJEKOVIMA ZIVJELI KAO I HRVATI.SRBI su presli na HRISCANSTVO--640god.nase ere.Prvi dodir i boj izmedju SRBA I TURAKA JE BIO NA KOSOVU1389.
Srbi su počeli prelaziti u hrišćanstvo tek početkom X veka.
Petar Gojniković je bio prvi srpski vladar koji je primio hrišćanstvo, 900 i neke, a proces hristijanizacije je trajao narednih 400 godina. :rtfm:
Koliko ja znam bila je i Marička bitka (26.09.1371), zar ne? Pa onda bitka kod Pločnika (1386.), pa bitka kod Bileće (27.08.1388.).

Poslednja izmena:
Ne poricem da su srbi ziveli u Bosni pre dolaska Turaka, ali su ti Srbi primili islam i postali nesto drugo, vise nisu bili Srbi. A i Srbi ne postoje i nisu na ovim Prostorima od nastanka sveta, tako da jedan narod dolazi drugi ostaje, jedan narod Nastaje drugi izumire kao sto nam i sama istorija govori.

Po toj logici i Srbi koji su primili hrišćanstvo više nisu Srbi, te je nas Srba, tek koji procenat u samoj Srbiji. :roll:

Petar Gojniković je bio prvi srpski vladar koji je primio hrišćanstvo, 900 i neke, a proces hristijanizacije je trajao narednih 400 godina. :rtfm:
Koliko ja znam bila je i Marička bitka (26.09.1371), zar ne? Pa onda bitka kod Pločnika (1386.), pa bitka kod Bileće (27.08.1388.).

tacno

Da moja greska sto se tice tih bitaka ,greska je ispala u recenici prvi DODIR sa turcima,a stime sam zelio da kazem da je to bila prva velika bitka sto se tice ucestvovanja Srba,samih Srba bez da kazem koalicije.no prihvatam gresku jer sam trebao drugacuje napisati da je to bio prvi dodir sa turcima unutar koljevke Srpske drzave---hvala.Sto se tice prelaska na hriscanstvo srbi su po podacima koje sam ja citao tu oko 640 godine nase ere primili hriscanstvo.Pozdrav---
picture.php

Da moja greska sto se tice tih bitaka ,greska je ispala u recenici prvi DODIR sa turcima,a stime sam zelio da kazem da je to bila prva velika bitka sto se tice ucestvovanja Srba,samih Srba bez da kazem koalicije.
Hm, Marička bitka nije baš bila bezazlena čarka, a u Kosovskoj bici je na srpskoj strani bila koalicija. ;)

Sto se tice prelaska na hriscanstvo srbi su po podacima koje sam ja citao tu oko 640 godine nase ere primili hriscanstvo.Pozdrav
Ja ne znam za literaturu koja poznaje imena srpskih vladara u to doba, no istorija nije moja struka.
Da li ta literatura objašnjava onda zašto se stara srpska vera u izvornoj formi zadržala do kraja XIV veka?
Da li se navodi ko je vladao Srbima 640. godine?
Može li se negde to nezavisno verifikovati, jer moram priznati da mi nije jasno kako su to Srbi primili hrišćanstvo 640. godine, ako su srpski kneževi u 8. i 9. veku bili pagani?

Na osnovu cega tvrdis da je hriscanstvo sekta--judaisticka??
picture.php

Isus je sin Josifa koji je Jevrejin , stoga je i on Jevrejin , to nije tolko vazhno al ajde spomenuti.
Isus je bio religiozno obrazovan , ali je propovedao religijska uchenja van zvanichne religije ( Judaizma ) , znachi bio je sektash.
E sad to shto je relativno brzo prikupio puno pristalica ( u tome je dosta pomogla tadashnja situacija u Izraelu ) je pretvorilo sektu u religiju .
Plus je krshten od strane sektasha , to jest otpadnika od crkve ( Jovan Krstitelj ).

A ono shto najvishe bode ochi je to shto u Bibliji imamo Jevrejsku svetu knjigu ( Stari Zavet ) i Hrishcansku ( Novi Zavet ).

Ovo prvo i nije neshta ali iz same Biblije se vidi da Hrishcastvo vuche korene iz Judaizma , i da je Hrishcastvo sekta koja je prerasla u religiju.

Hm, Marička bitka nije baš bila bezazlena čarka, a u Kosovskoj bici je na srpskoj strani bila koalicija. ;)

Ja ne znam za literaturu koja poznaje imena srpskih vladara u to doba, no istorija nije moja struka.
Da li ta literatura objašnjava onda zašto se stara srpska vera u izvornoj formi zadržala do kraja XIV veka?
Da li se navodi ko je vladao Srbima 640. godine?
Može li se negde to nezavisno verifikovati, jer moram priznati da mi nije jasno kako su to Srbi primili hrišćanstvo 640. godine, ako su srpski kneževi u 8. i 9. veku bili pagani?

Maricka bitka i jeste posebna kad je u pitanju Srbi i koalicija,ali Kosovska bitka ima veliko znacenje i tezinu jer su Turci direktno napali srce Srpske drzave(zato sam i napisao onako i tu je greska nastala jer sam zelio da naglasim taj dodir izmedju Srba i Turaka,po prvi put po obimu i broju ljudstva)i Srbi su ostali sami da se suprostave Turcima,niko nije ni dosao da im pomogne da zaustave prodor Turaka.Zato je sama bitka i znacajna , zato sam je i stavio u prvi plan.Snjom je ne samo pad Srpsko carstava nego to je bila polazna tacka prodora islama i na kraju i prodora Turaka i islaminizacija Bosne gdje se islam najbolje i prihvatio.Mislim da shvatas sta sam zelio da kazem. Ovo ne vodi nicemu da raspravljamo koja je sad bitka bila bitna.To sam i zelio da kazem kad sam prvi put pisao bez pominjanja prijasnjih dodira i borbi .
picture.php

Isus je sin Josifa koji je Jevrejin , stoga je i on Jevrejin , to nije tolko vazhno al ajde spomenuti.
Isus je bio religiozno obrazovan , ali je propovedao religijska uchenja van zvanichne religije ( Judaizma ) , znachi bio je sektash.
E sad to shto je relativno brzo prikupio puno pristalica ( u tome je dosta pomogla tadashnja situacija u Izraelu ) je pretvorilo sektu u religiju .
Plus je krshten od strane sektasha , to jest otpadnika od crkve ( Jovan Krstitelj ).

A ono shto najvishe bode ochi je to shto u Bibliji imamo Jevrejsku svetu knjigu ( Stari Zavet ) i Hrishcansku ( Novi Zavet ).

Ovo prvo i nije neshta ali iz same Biblije se vidi da Hrishcastvo vuche korene iz Judaizma , i da je Hrishcastvo sekta koja je prerasla u religiju.

Prvo, da li ti negiras Bibliju?Isus je kao Boziji sin najavljen da ce se pojaviti kao spasioc svjeta ,najavljen je jos u starom zavjetu,kao i Jovan krstitelj.Kako moze Jovan da bude otpadnik od crkve--koje crkve??u doba kad je bio samo Jovan da pripremi i objavi dolazak Bozijeg sina.Sad po tebi ispade da je i sam BOG koji je poslao Isusa bio sektas.Mislim da bi trebao dobro da procitas BIBLIJU i to od prve do zadnje strane,pa cijela Biblija je istorija Jevreja,pogotovo Stari Zavjet.Isusova pojava je bila unaprjed najavljena ,a sam cin krstenja je poznat svim hriscanima-Jovan je bio tu da pripremi i objavi Isusov dolazak da ga krsti i da ispuni ono sto je i zapisano.Novi Zavjet je na potpunov nov napravljen savez preko zrtvovanja Isusa za spas ljudi,nova upustva koja govore kako treba da se ljudi vladaju jedni prema drugima,ljubavi prema Bogu i o skorom dolasku Bozijeg carsta i njegovog suda.T o prvi put cujem da neko tako iznosi misljenje o samom Isusu ,Jovanu i hriscanstvu.
picture.php

Sa nekima se ne vredi raspravljati i objasnjavati, no nebitno, sa takvima ne treba gubiti vreme.

Moj Otac je veci od mene - Novi Zavet, Evanjdjelje po Ivanu 14:28
Moj Otac je veci od svega - Novi Zavet, Evanjdjelje po Ivanu 10:29
A rec, koju ste culi od mene, nije moja, vec Oca koji me posla - Novi Zavet, Evanjdjelje po Ivanu 14:24
A ovo je zivot Vecni, da spoznaju tebe, jedino pravoga Boga, i koga si poslao, Isusa Hrista - Novi Zavet, Evanjdjelje po Ivanu 17:3
Ljudi Izraelci, poslusajte reci ove! Isus Nezarecanin bio je od Boga medju vama potvrdjen silama, i cudesima, i znacima koje ucini Bog preko njega medju vama, kao sto i sami znate. - Dela apostolska 2:22
Cuj, Izraele, Gospodin, Bog nas, jeste jedini Gospodar - Novi Zavet, Evanjdjelje po Marku 12:29

Moze li neko da mi pojasni o ovome? Nije mi jasno zasto u Hriscanstvu postoji Trojstvo, na osnovu cega postoji kada vidimo sta pise u Evanjdjelju. Odgovor koji mi je dao TranceLuv i nije neki odgovor jer izgleda da ni on sam ne zna odgovor.

Prvo, da li ti negiras Bibliju?Isus je kao Boziji sin najavljen da ce se pojaviti kao spasioc svjeta ,najavljen je jos u starom zavjetu,kao i Jovan krstitelj.Kako moze Jovan da bude otpadnik od crkve--koje crkve??u doba kad je bio samo Jovan da pripremi i objavi dolazak Bozijeg sina.Sad po tebi ispade da je i sam BOG koji je poslao Isusa bio sektas.Mislim da bi trebao dobro da procitas BIBLIJU i to od prve do zadnje strane,pa cijela Biblija je istorija Jevreja,pogotovo Stari Zavjet.Isusova pojava je bila unaprjed najavljena ,a sam cin krstenja je poznat svim hriscanima-Jovan je bio tu da pripremi i objavi Isusov dolazak da ga krsti i da ispuni ono sto je i zapisano.Novi Zavjet je na potpunov nov napravljen savez preko zrtvovanja Isusa za spas ljudi,nova upustva koja govore kako treba da se ljudi vladaju jedni prema drugima,ljubavi prema Bogu i o skorom dolasku Bozijeg carsta i njegovog suda.T o prvi put cujem da neko tako iznosi misljenje o samom Isusu ,Jovanu i hriscanstvu.
picture.php

Ne negiram celu , verovati u celu Bibliju bi bilo kao uzimati narodne posme o Kosovskom boju kao istorijsku chinjenicu , ili pesme i priche o kraljevicu Marku.
Stari Zavet jeste istorija , ali ne skroz tachna , mislim potopi , cepanje mora , bog u zbhunu koji govori , isto bi bilo ko da kazhesh da je vila Ravioila istorisjka lichnost .
Jovan je otpadnik jer nije bio lojalan jevrejskim religijskim liderima , a sekta je mala religijska grupica otpala od religijskog uchenja , a on je imao malu lojalnu grupicu sledbenika oko njega , znachi sektash.
Jevreji jesu chekali mesiju , ali mesija ( Isus ) nije begindisao tadashnje korumpirane religijske lidere , pa vishe po glaveshinama nije bio mesija .
I tako , Isus , religijski uchitelj biva zbog interesa glaveshina razapnut , to josh vishe daje krila novoj sekti koja mnogo brzo uzima maha medju siromashnim stanovnishtvom , plus Hrishcastvo se razlikovalo od Judaizma po tome shto su primali i druge nacionalnosti osim Jevreja .

Ne negiram celu , verovati u celu Bibliju bi bilo kao uzimati narodne posme o Kosovskom boju kao istorijsku chinjenicu , ili pesme i priche o kraljevicu Marku.
Stari Zavet jeste istorija , ali ne skroz tachna , mislim potopi , cepanje mora , bog u zbhunu koji govori , isto bi bilo ko da kazhesh da je vila Ravioila istorisjka lichnost .
Jovan je otpadnik jer nije bio lojalan jevrejskim religijskim liderima , a sekta je mala religijska grupica otpala od religijskog uchenja , a on je imao malu lojalnu grupicu sledbenika oko njega , znachi sektash.
Jevreji jesu chekali mesiju , ali mesija ( Isus ) nije begindisao tadashnje korumpirane religijske lidere , pa vishe po glaveshinama nije bio mesija .
I tako , Isus , religijski uchitelj biva zbog interesa glaveshina razapnut , to josh vishe daje krila novoj sekti koja mnogo brzo uzima maha medju siromashnim stanovnishtvom , plus Hrishcastvo se razlikovalo od Judaizma po tome shto su primali i druge nacionalnosti osim Jevreja .

Zar su jevrejski religijski lideri veci od BOGA pa da mogu da sude Jovanu,ISUS je razapet radi otkupa nasih grjehova,Novi zavjet u odnosu na Stari zavjet se razlikuje u veoma bitnoj stvari.Dolaskom Isusa govori se o milosrdju,ljubavi prema samom BOGU i ljubavi prema bliznjem sto nemas u Starom zavjetu.O krstenju i najavi o dolasku Bozijeg carstva i sudu koji ceka sviju nas po nasim djelima.Ne mozes porediti dogadjaje i stvari koje je cinio Bog pa kako kod nama nemoguce izgledale neke stvari sa poredjenjem vile Ravijojle ,kraljevica Marka i slicno.Po tebi ispada da je cijeli Novi zavjet sektasko ucenje,i ponovo te pitam da li je po tebi i sam BOG sektas jer je poslao svoga sina medju ljude da objavi sta njegov otac ljudima salje.
picture.php

Zar su jevrejski religijski lideri veci od BOGA pa da mogu da sude Jovanu,ISUS je razapet radi otkupa nasih grjehova,Novi zavjet u odnosu na Stari zavjet se razlikuje u veoma bitnoj stvari.Dolaskom Isusa govori se o milosrdju,ljubavi prema samom BOGU i ljubavi prema bliznjem sto nemas u Starom zavjetu.O krstenju i najavi o dolasku Bozijeg carstva i sudu koji ceka sviju nas po nasim djelima.Ne mozes porediti dogadjaje i stvari koje je cinio Bog pa kako kod nama nemoguce izgledale neke stvari sa poredjenjem vile Ravijojle ,kraljevica Marka i slicno.Po tebi ispada da je cijeli Novi zavjet sektasko ucenje,i ponovo te pitam da li je po tebi i sam BOG sektas jer je poslao svoga sina medju ljude da objavi sta njegov otac ljudima salje.
picture.php

Isus je razapet jer je ljuljao temelje moci korumpiranih religijskih vodja .
Pa shto je onda stari zavet u Bibliji kad nema istu poruku ?
Mogu , i narodne priche i pesme sarzhe malo istine i mnogo fikcije kao i Novi Zavet ( i Stari Zavet , i svaka druga sveta knjiga ) , a kako mozhemo biti sigurni da je to chinio Bog , i da je to stvarno istina , "Biblija tako kazhe" nije neki argumenat jer cu ja da kazhem da je Vila Ravioila istorijska lichnost "jer pesma tako kazhe" , a i nemoguce izgledaju chuda iz narodnih pesama i pricha .

Bog nije sektash , Bog ne postoji i trebalo bi zagledati Bibliju van tog bukvalnog gledanja.

Poslednja izmena:
Isus je razapet jer je ljuljao temelje moci korumpiranih religijskih vodja .
Pa shto je onda stari zavet u Bibliji kad nema istu poruku ?
Mogu , i narodne priche i pesme sarzhe malo istine i mnogo fikcije kao i Novi Zavet ( i Stari Zavet , i svaka druga sveta knjiga ) , a kako mozhemo biti sigurni da je to chinio Bog , i da je to stvarno istina , "Biblija tako kazhe" nije neki argumenat jer cu ja da kazhem da je Vila Ravioila istorijska lichnost "jer pesma tako kazhe" , a i nemoguce izgledaju chuda iz narodnih pesama i pricha .

Bog nije sektash , Bog ne postoji i trebalo bi zagledati Bibliju van tog bukvalnog gledanja.

Највише фикције има у твојој антитеистичкој фикцији...:per:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back