- Poruka
- 5.837
Praznik Hanuka mi je upao u oči kad je na taj praznik srpski patrijarh ušao u jevrejski hram i upalio sveću. To je događaj koji nije NIKAD zabilježen u dosadašnjoj istoriji. Time je patrijath direktno prekršio 71 apostolsko pravilo. Zašto? Pisao sam nekoliko puta u patrijaršiju da mi objasne...međutim oni su prećutali. Čitao sam radove nekih ruskih crkvenih analitičara koji se čudom čude i tvrde ili je na čelo SPC došlo totalno sekularno rukovodstvo ili je u pitanju dolazak skrivenih gnostika. Budući da NIJEDAN pravoslavni patrijarh NIKADA nije bio na Hanuki, našao se prvi Srbin da obeščasti pravoslavlje. Zašto nije rabin došao kod patrijarha na slavu i pojeo praseće pečenje? Zašto neki drugi patrijarh (ruski, vaseljenski, jerusalimski...) nije otišao na Hanuku? Možda zato što oni neće da učestvuju u molitvi koja znači njihovo istrebljenje. Tražio sam na sajtovima sa našeg govornog područja ali NEMA ništa o tone kakav je to praznik, tj. ima gomila opisa običaja, recepata za kolače i sl. međutim nema ono bitno koje sam našao na američkom sajtu. Ovo je molitva na koju je srpski patrijarh rekao AMIN.
Rocky Fortress of my Salvation
It is delightful to praise You
Restore my House of Prayer
And there we will give thanks with an offering
When you have prepared the slaughter
for the blaspheming foe
Then I will complete with a song of hymn
the dedication of the altar
U slobodnom prevodu jevreji se spremaju da pokolju nevernike (u koje po njima spadaju i Srbi) a Irinej kaže AMIN.
Ako je i od njega MNOGO JE.
Rocky Fortress of my Salvation
It is delightful to praise You
Restore my House of Prayer
And there we will give thanks with an offering
When you have prepared the slaughter
for the blaspheming foe
U slobodnom prevodu jevreji se spremaju da pokolju nevernike (u koje po njima spadaju i Srbi) a Irinej kaže AMIN.

Ako je i od njega MNOGO JE.