Šta je gore- depresija ili anksioznost?

U tom smislu, anksioznost je povezana sa životom kao mogućnošću _kao osećajem da „sve je moguće, ali ništa nije sigurno“.
,,,radi se o mogućnostima same Anksioznosti kao pred mogućnostima od kojih se ona plashi,,,
,,,terminoloshki Anksioznost zvuchi mnogo strashnije od Depresije,,,ali u sushtini nije bash tako,,,

Misliš, bolje pijan nego mrtav.
Ne podnosim alkohol.
Nekada u srednjoj i do pre nekoliko godina sam mogla pivo, sad me od piva boli glava a od vina povraćam. :(
bolje mrtav pijan nego mrtav trezan.

nisam ja ni pokušavao da dam recept koji će medicinu rešiti brige o još jednoj boljki

svako mora svoj da pronađe i da ga se drži dok radi
probaj rakijicu ujutro podne veče.
polako, ne odjednom.
za kanapče uvek ima vremena

Па живим сада, и сада је све још горе него на почетку што се тиче света који није за мене. Постоје неке ствари у модерној цивилизацији и култури против којих сам изричито и са којима се никада нећу сложити, а то ми скоро сасвим ограничава друштвени живот, што опет доводи до депресивног стања немогућности и бесмисла, али било би још бесмисленије да се прилагодим свету и изгубим себе зарад кратког и пролазног олакшања. Ту сам негде можда близак Православном становишту које проглашава рат свету, а када ратујеш онда и страдаш. Живимо у циркусу са кловновима свуда около, волео бих неку цивилизацију каква је била традиционално, на пример као за време Belle Epoque, само на модеран начин, али цивилизација иде у пропаст.

Ту нема шта ко да ми помогне, осим ако се сложи са мном, а такве сам можда нашао у животу на кратко једног лика за евентуално дружење који је делио ставове са мном, али то је било кратко на неком послу где сам добио отказ, а нисмо се дружили приватно.
Da li mozes da promenis vreme u kome zivis? Ne.
Dakle, ostaje ti da nadjes najbolji nacin za sebe da zivis u vremenu u kom zivis.

nije
ne leči se nikako.
bar ja nisam sreo nekog ko se izlečio
možeš samo da pronađeš modus koji te drži, dok drži.
meni ovo radi poso.
dok ne smislim nešto drugo.
alkoholičar ako nisam postao za četrdeset i nekoliko godina, eto sad i nek postanem.

bolje to nego da se okačim o tavansku gredu
Leci se i depresija i ansioznost. Popricaj s nekim lekarom, objasnice ti.
Mozda si ti sklon tim stanjima vise nego neko drugi, ali to nije razlog da svakodnevno pijes i da u tome trazis izlaz iz problema.
Sta se desava kad se otreznis? Popijes opet nesto?
To je zacarani krug alkoholizma.
Ne kazem da ti to jesi, vec pisem uopsteno o tome.

Leci se i depresija i ansioznost. Popricaj s nekim lekarom, objasnice ti.
Mozda si ti sklon tim stanjima vise nego neko drugi, ali to nije razlog da svakodnevno pijes i da u tome trazis izlaz iz problema.
Sta se desava kad se otreznis? Popijes opet nesto?
To je zacarani krug alkoholizma.
Ne kazem da ti to jesi, vec pisem uopsteno o tome.
leči se, ali se ne izleči.

Previše se ovde potencira na "idi leči se".
Ne kažem u lošem smislu (nije sramota) nego jednostavno - ne pomaže.

Naći stručnjaka i to da ti odgovara je igla u plastu sena.

Grešiš. Postoje veoma stručni i empatični psihijatri. Da bi lečenje imalo efekta potrebno je da pacijent ima dobar odnos sa svojim lekarom. Ne može u startu da oceni da je psihijatar loš.

Previše se ovde potencira na "idi leči se".
Ne kažem u lošem smislu (nije sramota) nego jednostavno - ne pomaže.

Naći stručnjaka i to da ti odgovara je igla u plastu sena.
To je tacno. Nekada dve reci prodavacice u lokalnoj prodavnici poprave dan.
Poenta je ne predati se vec pronalaziti nacine za bolje.
Neko veruje klasicnoj medicini, neko alternativnoj, ...
Nismo svi isti i svako nadje svoj nacin.

Ali, postoje ljudi kojima su lekovi neophodni.
To vec produbljuje temu. I ja nisam strucna dalje o tome, u tom smeru ...

i sad mijoš obrisaše neku poruku sa prve strane od pre par nedelja

nikom nije smetala a sad odjednom smeta

ijebitese mršupitričke

over i aut

mršupisdumaterinu ko god je da je

Obrisan je video spot koji si postovao pre tridesetak minuta. Da si napisao dve, tri reči ispred video klipa ili ispod, sve bi bilo ok.

I molim te da ostaneš.

Obrisan je video spot koji si postovao pre tridesetak minuta. Da si napisao dve, tri reči ispred video klipa ili ispod, sve bi bilo ok.

I molim te da ostaneš.
možda je poenta u tekstu pesme, inače baš tu pesmu je pevao pokojni moj mladi kolega harmonikaš
otišao sa trideset i nešto.

retko ja ostavljam postove bez poente.
čak i kad se zezam, a veruj ovo mi nije bilo za zezanje.

izvinjavam se zbog afekta i prostačkog ponašanja, praštaj ako hoćeš

možda je poenta u tekstu pesme, inače baš tu pesmu je pevao pokojni moj mladi kolega harmonikaš
otišao sa trideset i nešto.

retko ja ostavljam postove bez poente.
čak i kad se zezam, a veruj ovo mi nije bilo za zezanje.

izvinjavam se zbog afekta i prostačkog ponašanja, praštaj ako hoćeš

Izvinjavam se i ja. Naravno da opraštam tvoje reči.

Slobodno piši i na ovoj i ostalim temama, dobrodošao si uvek na ovom potforumu.

znaš, mi muzikanti zapravo živimo tako što uzimamo na sebe tuđu muku za pare.

neko ko dođe utučen i sijeban baci pare plače peva i na kraju ode srećan.

onda nas četvorica saučesnika podelimo tu muku i pretvorimo je svako u svoju radost

Kupimo deci kretoša i bombone posle vašara, ženi cveće, sebi nov šešir.
Sad se ovo malo šalim, kenyam, romantiziram.

Suština je da je bola svuda okolo i da ga je neko svesniji od nekog drugog.

Anestezija, što bi reko EKV

Grešiš. Postoje veoma stručni i empatični psihijatri. Da bi lečenje imalo efekta potrebno je da pacijent ima dobar odnos sa svojim lekarom. Ne može u startu da oceni da je psihijatar loš.
A, izvinjavam se, sad videh da sam na pdf psihologija, neću više dolaziti.

Ako još neko nije shvatio moj post, nisam rekla da nema dovoljno dobrih stručnjaka, nego se teško nalaze i plus da se nekako "poklopimo" i razumemo (ja mog ne bih menjala ni za šta).

znaš, mi muzikanti zapravo živimo tako što uzimamo na sebe tuđu muku za pare.

neko ko dođe utučen i sijeban baci pare plače peva i na kraju ode srećan.

Znam. Jedan moj ujak je pevao i svirao na svadbama. Mislim da to i dalje radi.

Nije želeo da peva u kafani baš zbog te tuđe muke koju muzičari prihvataju kao svoju. Da peva po kafanama, mislim da bi pio više nego što sada pije. Pije umereno.

Bold: Muzičari su puni empatije, ali je loše što ta empatija utiče i na njihovu psihu.

Znam. Jedan moj ujak je pevao i svirao na svadbama. Mislim da to i dalje radi.

Nije želeo da peva u kafani baš zbog te tuđe muke koju muzičari prihvataju kao svoju. Da peva po kafanama, mislim da bi pio više nego što sada pije. Pije umereno.

Bold: Muzičari su puni empatije, ali je loše što ta empatija utiče i na njihovu psihu.
lošije bi bilo kad ne bi uticala.... :mrgreen:

A, izvinjavam se, sad videh da sam na pdf psihologija, neću više dolaziti.

Ako još neko nije shvatio moj post, nisam rekla da nema dovoljno dobrih stručnjaka, nego se teško nalaze i plus da se nekako "poklopimo" i razumemo (ja mog ne bih menjala ni za šta).

Mislim da se post odnosio na sve psihijatre.

Usput, ne razumeš zašto je uvreda reći nekome da greši? To je uvod u diskusiju.

Ostani na ovom potforumu. Nikoga ne teram sa potforuma niti mi je drago kad neko ode..posebno zbog jedne reči, ili jednog posta.

Back