Šta je gore- depresija ili anksioznost?

nisam razumeo, izvini, ali pojasni
Roditi se kao blizanac je blagoslov i prokletstvo.
Dobro na hiljadu načina ( takva bliskost je neopisiva ). Strašno u periodima razdvojenosti. O onom konačnom da ne govorim. Nezamislivo. Nedopustivo.
one bliznakinje kesler
Su uradile najprirodniju stvar na svetu. Došle su zajedno, tako su i otišle.

Roditi se kao blizanac je blagoslov i prokletstvo.
Dobro na hiljadu načina ( takva bliskost je neopisiva ). Strašno u periodima razdvojenosti. O onom konačnom da ne govorim. Nezamislivo. Nedopustivo.
sad razumem
Su uradile najprirodniju stvar na svetu. Došle su zajedno, tako su i otišle.
ne slazem se, ali razumem... padose mi na pamet biblijski blizanci, jakov i isav

mirnodopski period ako izuzmemo koreju i vijetnam posle, jer samo "mir brate mir" moze da nam ponudi lepo, a skloni ruzno, samo je problem sto se to ne desava, kako i ti primecujes... trebao sam na onu drugu tvoju repliku musko-zenskih odnosa da se osvrnem i ko sta radi u ovom svetu, po meni: muskarci idu u rat sto dalje od kuce, a zene prave rat u kuci

Не само мирнодопски период, већ неки врхунац културе који уједно означава и почетак њеног пада, ако узмем да је почетак пада културе са "сексуалном револуцијом" крајем шездесетих. Негде у то време, добили смо технологију која је културу учинила приступачнијом широким масама, типа мода, дизајн, архитектура, музика, фотографија, и сл. Међутим, људи су одбацили могућност да користе приступачне технологије за нешто лепо, тако да имамо све ружнију моду, дизајн, архитектуру, музику, фотографију. Људима даш слободу и приступачне технологије, а они одаберу да са њима раде све најружније што могу. Та чињеница негде највише изазива депресију и песимизам и бесмисао борбе.

Možeš li ukratko o njima, nisam čitala Bibliju?
guglam, i izadje ova sekta, ali jes sa strane lepo tematski izdvojeno, pa i
Двојица браће а једно првенаштво https://www.churchofjesuschrist.org/study/manual/old-testament-stories-2022/jacob-and-esau?lang=srp

evo ima i nase

Исав и Јаков - Закон Божији - dobro drvo

sve te detalje sam ja preskocio i dosao do momenta kada se kajao, u suzama trazio pokajanje, ali ga ne nadje - sad tolika prica, da ja izvucem iz konteksta, ali nije, vec je po meni ovo najvaznije, a vidimo da cak i ne pise. kada se trazi ukratko o njima
mozda o pokajanju generalno? https://sr.wikipedia.org/sr-el/Покајање
U biblijskom i hebrejskom jeziku, ideju pokajanja opisuju dva glagola: שוב shuv (vratiti) i נחם nicham (osjećati žalost).[3]

dakle, nezzaobilazno za ovu temu, a isava samo pomenuh jer on nije mogao da se pokaje, a plakao ...hteo je, ali nije mogao

Poslednja izmena:

Back