Шта је духовност?

aj ovako, kako zamišljaš duhovni svet
Као свет духова :cool: Духове не можеш ни да видиш а ни да опипаш. Шта би то онда могло бити? Ако преферираш буквално тумачење, онда ћеш мислити да се односи на Каспера. Али шта ако је у питању метафора? Пример нечега што не можеш ни да видиш а ни да опипаш: промена.

Ono kad meditiraš o pojavama, ljudima uopšte, odreženim ljudima i situacijama u životu i pokušavaš da ustanoviš šta ti misliš o tome. Da li ti se sviđa ili ne, ili ako u momentu znaš da li ti se sviđa ili ti je odbojno ili te hvata jeza, zašto je to tako. Zbog se ostavljaš kako se postavljaš i da li treba nešto da promeniš u vezi toga. Znači ne preskačeš, nego se zadržavaš neko vreme na tome. U momentima kada smo besni i ljuti ili kada reagujemo na provokaciju bez razmišljanja ili se smotamo jer smo nespremno dočekali novonastalu situaciju smo najmanje duhovni.

kratka definicija

Duhovnost je stanje svesti u kojem se čovek predaje razvoju vlastitog duha. Duhovnost može biti, ali ne mora, povezana sa religijskom posvećenošću Bogu.

za vas duhovnost je...?

За мене је духовност повезаност са Светим Духом. Што је човек повезанији са Светим Духом, то је духовнији.

kratka definicija

Duhovnost je stanje svesti u kojem se čovek predaje razvoju vlastitog duha. Duhovnost može biti, ali ne mora, povezana sa religijskom posvećenošću Bogu.

za vas duhovnost je...?

Хммм, нисам размишљао ... :think:

Можда прихватање света око себе такав какав јесте,
са разумевањем зашто такав јесте !?

Tesko :lol:

Unutarnje moje nesto :lol:
Ajd cao. :lol:
ne mrdaj
Као свет духова :cool: Духове не можеш ни да видиш а ни да опипаш. Шта би то онда могло бити? Ако преферираш буквално тумачење, онда ћеш мислити да се односи на Каспера. Али шта ако је у питању метафора? Пример нечега што не можеш ни да видиш а ни да опипаш: промена.
sve religije zastupaju taj neki duhovni svet pa čak i one prevaziđene.
ja pokušavam nekad da zamislim al mi ne ide.
mada to su različite i dimenzije (ukoliko zaista postoji duhovni svet). možda je sve savršeno smišljeno ali nismo sposobni da shvatimo.

Back